Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 ian. 2011

Tendinte 2011 in decoratiuni si amenajari interioare – festivalul Imm Cologne 2011

scris de Decoratiuni interioare in categoria Home & Deco

In cadrul festivalului Imm Cologne 2011 au fost prezentate patru tendinte importante in domeniul designului interior pentru anul 2011. Acestea au fost conturate de catre un grup de persoane alcatuit perfect pentru aceasta responsabilitate: designerii de interior Patricia Urquiola (Milan) , Defne Koz Harald (Chicago/Milan/Ankara) impreuna cu designerul de textile Grundl Martin Leuthold si editorul revistei Apartamento, Marco Veraldi.

Cele patru tendinte importante pentru 2011 in designul interior sunt „Austeritate Emotionala”,” Empatie surprinzatoare” , „Reechilibrarea” si „Transformarea Perspectivelor”. Acestea prezinta legatura create intre progresului iminent si dezvoltarea durabila.

1. Austeritate Emotionala

Culorile si materialele: sunt cele dictate de natura ( lemn, piele, catifea). Tonurile de culori sunt cele de verde masliniu pana la verde pal, maro si roz pastelat.

Caracteristici: Ambianta eleganta este sublinitata de un aspect simplu si neostentativ, insa are forme si contururi care ?tradeaza? pasiunea din munca designerior . Este un mix jucaus de tehnologii si functii noi cu detalii, materiale si stiluri clasice, traditionale. Acest trend inseamna ?amestecarea stilurilor de viata?. Culorile blande si formele filigrine sunt imbinate cu formele simple cu colturi drepte sau rotunjite.

2. Empatia surprinzatoare

Culorile si materialele: Se bazeaza pe un contrast intre rece si cald, tonuri de gri rece, cenusiu sau inchis se echilibreaza cu ?caldura? tonurilor de galben si portocaliu. Iar pentru aspectul bland si ?usor? tonurile de alb completeaza intregul ansamblu.

Caracteristici: Stilul futuristic si ultramodern pare sa fie rece si impersonal, insa aceasta tendinta ne arata o noua perspectiva. Structurile asemanatoare unui fagure, sau cele impletite ofera profunzime planurilor, volumele mari devin usoare, scapand de aspectul greoi. Contrastele dintre unghiuri, pliuri si formele fluide, usoare creaza un joc intre rece si primitor, intre un aspect constrans, apasator si unul deschis, usor.

3. Reechilibrarea


Culorile si materialele: Rosul purpuriu este imbinat cu tonuri de alb si crem, de galben spre portocaliu si este completat de tonuri de maroniu deschis.

Caracteristici: Acest trend a inceput sa-si arate influentele inca de la sfarsitul lui 2010,deja am prezentat cateva exemple care se incadreaza aici. Sublinaza un aspect mai personal in ceea ce priveste designul interior, o individualizare a produselor. Texturi impletite sau tricotate, materiale naturale cum ar fi blana de oaie ofera un stil aproape luxos, dar si calduros. Formele de regula drepte cu unghiuri bine definite sunt rotunjite si creaza un aspect primitor in care se poate evada de restul lumii. Lucrurile care pareau ca nu sunt la locul lor isi gasesc acum echilibrul si se imbina cu ambientul. Ideea de baza este un mobilier creat cu idei gandite ?outside the box?.

4.Transformarea Perspectivelor

Culorile si materialele: Tonurile de mov inchis albastrui ofera spatiu de ?joaca? tonurilor mai deschise ale culorii pale de levantica si stralucirilor sidefate ale griului imbinat cu violet. Pentru conturare se utilizeaza ?caldura? maroniului caramel dar si stralucirea maroniului metalizat.

Caracteristici: Aceasta tendinta creaza produse complexe utilizand forme simple. Mergand pe idea de ?design verde? materialele utilizate sunt metalul, sticla, materiale metalice care se complementeaza cu materiale plastic pentru a forma suprafete speciale, diferite. Designerii creaza produse bazate pe idei noi, folosind insa forme simple, aproape considerate cliseuri. Foarte important este finisajul care oscileaza intre mat sau lustruit, stralucitor.
Surse foto: Koelnmesse

Mai multe despre festivalul Imm Cologne 2011 vor fi prezentate in aceste zile pe blog.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe