tIMOn face reduceri de grup de pana la 30% unor jurnalisti care vor locuinte

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 19 Martie 2010, Ultima actualizare: 19 Martie 2010

Doisprezece jurnalisti vor beneficia de reduceri de pana la 30% la cumpararea unei locuinte din partea dezvoltatorilor expozanti la targul imobiliar tIMOn, care motiveaza discountul prin faptul ca achizitiile s-au facut “la pachet”. 

“Ne-am dat seama ca jurnalistii se afla intr-o situatie speciala fata de alti cumparatori de locuinte, mai ales datorita contractelor pe drepturi de autor care le ingreuneaza aprobarea de credite la banca, dar si datorita multitudinii de informatii la care au avut acces de-a lungul timpului, care ii fac sa fie reticenti si sa caute cu mai multa atentie atunci cnd vor sa achizitioneze o locuinta”, explica Vlad Vlasceanu, directorul targului tIMOn.

Organizatorilor le-a venit ideea de a oferi reduceri jurnalistilor dupa ce mai multi ziaristi prezenti la targ si-au exprimat intentia de a-si cumpara o locuinta.

Astfel, tIMOn a strans pentru jurnalisti o echipa de profesionisti care sa le prezinte informatii privind fiecare ansamblu rezidential si a fiecarui dezvoltator din Bucuresti, cat si privind solutiile de creditare adaptate situatiei lor.

Programul destinat jurnalistilor se va concretiza prin oferirea unor discounturi de grup pentru 12 gazetari inscrisi.

Dupa ce vor fi gasite apartamentele potrivite pentru fiecare dintre jurnalisti, acestia vor face primele vizionari si vor alege, dupa caz, solutia optima de creditare.

Potrivit organizatorilor, in situatia in care nu se vor gasi soluti de creditare, mai multi expozanti sunt pregatiti sa le ofere rate la dezvoltator sau programe “rent to buy”.

“Desi procesul de achizitie a unei locuinte poate fi unul lung si anevoios, pe cei 12 jurnalisti ii asteapta cei mai buni specialisti, care sa le usureze acest drum si care sa-i asigure ca gasesc cele mai bune solutii.

Ne asteptam ca acest proces sa dureze intre o saptamana si trei luni, dar suntem convinsi ca, la sfarsit, fiecare dintre ei va avea locuinta care sa i se potriveasca si, mai ales, solutia de creditare si pretul care sa i se potriveasca”, a mai spus Vlasceanu.

Targul imobiliar tIMOn, aflat la cea de-a XVI-a editie, se desfasoara in perioada 18-21 martie in Piata Constitutiei, avand o suprafata de expunere de 5.000 metri patrati.

Targul reuneste 60 de dezvoltatori, trei agentii imobiliare, o companie de consultanta imobiliara, un broker de credite, o companie de arhitectura, o banca si cinci furnizori de servicii pentru piata imobiliara.

Totodata, targul reuneste oferte de locuinte noi si vechi din Bucuresti si orasele mari din tara, precum si locuinte de vacanta din Cipru, Spania, Turcia sau Bulgaria.

Targul Imobiliar National Timon a avut anul trecut cinci editii, iar in acest an acestea vor fi in numar de trei – primavara, toamna si iarna. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Nosferatu’

    A naibi metoda de asigurare a “impartialitatii” jurnalistului. Numai intr-o tara africana ca Rrromanica se putea intampla. Ca potential cumparator al unei locuinte (pentru uzul familiei proprii) mi-e scarba de “analistii” imobiliari, de “dezvoltatori” dar si de “jurnalistii independenti”…
    Hai sa emigram…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe