Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 mart. 2012

Topul celor mai atractive oraşe din ţară pentru deschiderea de birouri, după chirii

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare

Forţa de muncă calificată reprezintă unul dintre punctele forte importante de care beneficiază piaţa autohtonă în ochii investitorilor străini.

România se numără printre cele mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est pentru companiile străine care doresc să-şi deschidă un nou sediu sau să se extindă. „Alături de Bucureşti, principalele oraşe din ţară – Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov sau Sibiu – devin din ce în ce mai atractive pentru investitorii străini datorită forţei de muncă la un nivel înalt competitiv pe care o oferă şi dezvoltării infrastructurii în următorii ani”, subliniază Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România într-un raport realizat recent de companie.

Îţi prezentăm, în cele de mai jos, un clasament al celor mai atractive şase destinaţii de birouri din ţară, în ordinea crescătoare a chiriilor.

1. Sibiu: 9-11 euro/mp/lună
Sibiul (foto) avea, la sfârşitul anului 2011, o rată a şomajului de 3,86% şi un salariu brut mediu de 480 euro pe lună. Acesta beneficiază de un stoc de birouri noi de 50.000 de metri pătraţi şi de o rată de neocupare de 15%.

2. Iaşi: 10-12 euro/mp/lună
Cu o populaţie de 304.043 de locuitori, o rată a şomajului de 6% şi un salariu brut mediu de 350 de euro pe lună, Iaşiul avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi de 70.000 de metri pătraţi şi o rată de neocupare de 20%.

3. Braşov: 10-13 euro/mp/lună
Al şaptelea oraş din România, cu o populaţie de 276.354 locuitori, Braşovul avea o rată de şomaj de 4,5% şi un salariu mediu brut de 350 de euro pe lună. În momentul de faţă, stocul de spaţii moderne de birouri se ridică la 50.000 de metri pătraţi, iar rata de neocupare pentru acestea ajunge la un nivel de circa 15%.

4. Cluj-Napoca: 12-15 euro/mp/lună
Al doilea oraş ca mărime după Bucureşti, cu o populaţie de 307.136 locuitori, Clujul avea în 2011 o rată a şomajului de 3,5% şi un salariu brut mediu de 400 de euro pe lună. Oraşul din vestul ţării dispune de un stoc de birouri moderne de 120.000 de metri pătraţi şi o rată de neocupare de 10%.

5. Timişoara: 12-15 euro/mp/lună
Cu o populaţie de 306.854 de locuitori, Timişoara avea la finele anului trecut o rată a şomajului de 1,9%, un salariu brut mediu de 400 de euro pe lună, un stoc de birouri noi de 80.000 de metri pătraţi şi un grad de neocupare de 15%.

6. Bucureşti: 19,5 euro/mp/lună
La o populaţie de 1,942 milioane de locuitori, cu o rată a şomajului de circa 2% şi un salariu brut mediu de aproximativ 700 de euro pe lună în 2011, Bucureştiul avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi moderne de peste 2,1 milioane de metri pătraţi şi o rată de neocupare de 14,14%.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Povestea fostei fabrici de bere Grivița continuă: proiectul multifuncțional va cuprinde apartamente noi, dar și primele lofturi din România. Pariul pe potențialul industriei HoReCa merge mai departe!

Datând din așa-numita Belle Époque, unitatea de producție a supraviețuit celor două războaie mondiale, dar și perioadei comuniste, continuând să funcționeze până în anul 2005. Fosta Fabrică, proiectul de...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor în martie 2021. Dintre marile orașe, cele mai mari creșteri au avut loc în Cluj-Napoca și București

După ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an, prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie...

citește mai departe
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Vile în Paradisul Verde, Corbeanca: liniște și aer curat, în mijlocul naturii (P)

Dacă perioada de izolare te-a făcut să te gândești tot mai serios la a te muta la curte, acest cunoscut cartier rezidențial din proximitatea Capitalei îți poate oferi exact...

citește mai departe