Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 Martie 2012

Topul celor mai atractive oraşe din ţară pentru deschiderea de birouri, după chirii

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 14 Martie 2012

Forţa de muncă calificată reprezintă unul dintre punctele forte importante de care beneficiază piaţa autohtonă în ochii investitorilor străini.

România se numără printre cele mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est pentru companiile străine care doresc să-şi deschidă un nou sediu sau să se extindă. „Alături de Bucureşti, principalele oraşe din ţară – Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov sau Sibiu – devin din ce în ce mai atractive pentru investitorii străini datorită forţei de muncă la un nivel înalt competitiv pe care o oferă şi dezvoltării infrastructurii în următorii ani”, subliniază Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România într-un raport realizat recent de companie.

Îţi prezentăm, în cele de mai jos, un clasament al celor mai atractive şase destinaţii de birouri din ţară, în ordinea crescătoare a chiriilor.

1. Sibiu: 9-11 euro/mp/lună
Sibiul (foto) avea, la sfârşitul anului 2011, o rată a şomajului de 3,86% şi un salariu brut mediu de 480 euro pe lună. Acesta beneficiază de un stoc de birouri noi de 50.000 de metri pătraţi şi de o rată de neocupare de 15%.

2. Iaşi: 10-12 euro/mp/lună
Cu o populaţie de 304.043 de locuitori, o rată a şomajului de 6% şi un salariu brut mediu de 350 de euro pe lună, Iaşiul avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi de 70.000 de metri pătraţi şi o rată de neocupare de 20%.

3. Braşov: 10-13 euro/mp/lună
Al şaptelea oraş din România, cu o populaţie de 276.354 locuitori, Braşovul avea o rată de şomaj de 4,5% şi un salariu mediu brut de 350 de euro pe lună. În momentul de faţă, stocul de spaţii moderne de birouri se ridică la 50.000 de metri pătraţi, iar rata de neocupare pentru acestea ajunge la un nivel de circa 15%.

4. Cluj-Napoca: 12-15 euro/mp/lună
Al doilea oraş ca mărime după Bucureşti, cu o populaţie de 307.136 locuitori, Clujul avea în 2011 o rată a şomajului de 3,5% şi un salariu brut mediu de 400 de euro pe lună. Oraşul din vestul ţării dispune de un stoc de birouri moderne de 120.000 de metri pătraţi şi o rată de neocupare de 10%.

5. Timişoara: 12-15 euro/mp/lună
Cu o populaţie de 306.854 de locuitori, Timişoara avea la finele anului trecut o rată a şomajului de 1,9%, un salariu brut mediu de 400 de euro pe lună, un stoc de birouri noi de 80.000 de metri pătraţi şi un grad de neocupare de 15%.

6. Bucureşti: 19,5 euro/mp/lună
La o populaţie de 1,942 milioane de locuitori, cu o rată a şomajului de circa 2% şi un salariu brut mediu de aproximativ 700 de euro pe lună în 2011, Bucureştiul avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi moderne de peste 2,1 milioane de metri pătraţi şi o rată de neocupare de 14,14%.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ce investiții facem în 2022? (P)

Pentru a face o investiție imobiliară de succes, există câteva aspecte de care trebuie să țină cont un potențial cumpărător – dincolo de preferințele personale. În 2022, imobiliarele rămân,...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul multifuncțional HILS Pallady Apartments este contractat în proporție de 65%

Dezvoltatorul estimează că proiectul, ce cuprinde un total de peste 1.900 de unități locative, va fi vândut integral înainte de finalizarea lucrărilor de construcție. Dezvoltatorul imobiliar HILS, având ca...

citește mai departe
Au început vânzările pentru faza a doua a ansamblului rezidențial Aviației Tower

Cea dintâi etapă de construcție a ajuns la un grad de ocupare de 85%, iar dezvoltatorul vizează vânzarea sa integrală până la finele anului. Rădăcini Estate, divizia imobiliară a...

citește mai departe
În 2020 au avut loc mai multe tranzacții imobiliare în Sectorul 2 al Capitalei. Și valoarea acestora a crescut, în ciuda Covid-19

Ca număr, comparativ cu 2019 a fost înregistrat un avans anual de 4%, iar ca valoare, creșterea s-a cifrat la 8%. Imobiliare.ro și Analize Imobiliare, în colaborare cu Primăria...

citește mai departe