Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 Noiembrie 2009

Topul celor mai inalte cladiri din Bucuresti

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2009

Cererea de spatii de birouri, dar si de locuinte situate la inaltime este in crestere in Bucuresti, ne asigura dezvoltatorii imobiliari. Privelistea spectaculoasa asupra orasului, poluare fonica si atmosferica reduse considerabil sunt doar cateva dintre motivele pentru solicitarile de birouri in “zgarie-nori”.

In ce priveste locuintele, motivatia este data de faptul ca la ultimul etaj peretii pot fi modificati mai usor de catre proprietari, aceste spatii fiind in plus asociate ideii de lux si de marire. In prezent, in Bucuresti nu exista nici o constructie care poate aspira la statutul de zgarie-nori, doar proiecte care se incadreaza in aceasta categorie.

Specialistii afirma ca un zgarie-nori este orice cladire mai inalta de 150 de metri, respectiv una care are cel putin 30 de etaje. Pana in 2007, pe primul loc in topul celor mai inalte cladiri din Bucuresti se afla Turnul de Incercare a Ascensoarelor, cu o inaltime de 97 de metri, situat in zona Calea Plevnei. Acum insa locul i-a fost luat de Tower Center International cu 120 de metri inaltime si 25 de etaje.

Printre cele mai moderne constructii din Romania si cele mai inalte structuri metalice din Capitala, se numara Cladirea Charles de Gaulle Plaza, o cladire de birouri de clasa A. Construita in 2005, aceasta este prima de la noi cu 5 niveluri subterane, cu un perete cortina care se intinde pe 6.000 mp si ascensoare panoramice.

De ce nu se construiesc zgarie-nori in Bucuresti

Potrivit unui studiu al catedrei de Urbanism a Universitatii de Arhitectura “Ion Mincu”, zonele potrivite pentru construirea de cladiri inalte sunt Palatul Parlamentului, Casa Presei Libere, Academia Militara, zona ce marcheaza cornisa Dambovitei pe partea de sud a Bucurestiului, Parcul Izvor, Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle. Deci nu oriunde se pot ridica astfel de edificii.

Ar mai fi problema solului si a riscului seismic, la care se adauga lipsa de experienta in proiectarea si construirea unor cladiri de peste 150 de metri.

“Nu se poate face o predictie exacta referitoare la numarul cladirilor de birouri foarte inalte care urmeaza sa se construiasca. Este cert ca exista un interes foarte mare al investitorilor pentru acest tip de cladiri. Cererea pentru noi spatii de birouri realizate la standarde inalte si in cladiri inalte este in crestere si ea” declara Sebastian Dragomir, Manager Landlord Representation Office Agency CBRE Eurisko.

Romanilor le plac inaltimile

“Este o caracteristica a spatiilor de birouri care s-a extins, din necesitatea de extindere pe verticala si catre ansamblurile rezidentiale. A locui la inaltime presupune o serie de avantaje mai mult sau mai putin practice: privelistea asupra orasului este spectaculoasa, poluarea fonica si cea atmosferica sunt reduse in mod considerabil.

De altfel, apartamentele situate la ultimul etaj sunt cautate, pentru ca sunt singurele in care peretii pot fi modificati dupa bunul plac, generand spatii mult mai generoase si ofertante, pentru ca asigura intimitate si liniste, nemaiavand alti vecini deasupra si, nu in ultimul rand, pentru ca acestea sunt proiectate cu terase spatioase, departe de priviri indiscrete, chiar sub cerul liber”, crede Sebastian Dragomir.

Deoarece unul dintre avantajele inaltimii este panorama asupra orasului, se poate spune ca una dintre cele mai spectaculoase privelisti este oferita de Charles de Gaulle Plaza. Din cladirea de birouri care se inalta pe coltul ce uneste Calea Dorobantilor cu Bulevardul Aviatorilor, dominand intreaga piata, vederea asupra parcului Herastrau si asupra intregii zone a Dorobantilor, cu vilele sale moderne, cu cladiri frumoase, emblematice din perioada ante si postbelica, este incantatoare.

Peisajul bucurestean s-a imbogatit, de curand, cu patru ansambluri rezidentiale a caror inaltime aspira la statutul de zgarie-nori, cele mai inalte dintre acestea fiind Doamna Ghica Plaza, dezvoltat de Romfelt Real Estate si Asmita Gardens. In acest moment, cea mai inalta cladire din lume este Burj Dubai sau Turnul Dubai din Emiratele Arabe Unite, cu nu mai putin de un kilometru pe verticala.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe