Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 nov. 2011

Topul celor mai mari ieftiniri la vilele de lux din Capitală

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Deşi majoritatea proprietarilor cer iniţial preţuri demne de perioada de vârf a pieţei, cu trecerea timpului sunt nevoiţi să-şi ajusteze pretenţiile.

În anul 2008 investiţiile în rezidenţialul de lux erau încă văzute ca un pariu sigur în faţa crizei. Trecerea timpului a arătat însă că şi acest segment este nevoit să se alinieze restului pieţei imobiliare. Aşa se explică faptul că, deşi mulţi îşi scot la vânzare proprietăţile la preţuri apropiate cu cele din perioada de aur a real estate-ului autohton, sunt nevoiţi ca, pe parcurs, să-şi ajusteze pretenţiile la situaţia reală a pieţei. www.imobiliare.ro îţi prezintă, pe baza ofertelor listate pe portal, un clasament al celor mai semnificative scăderi de preţuri la vilele de lux din Capitală şi împrejurimi.

Pe locul întâi în topul ieftinirilor se situează o vilă din zona Moşilor din Bucureşti. Preţul solicitat acum pentru aceasta se ridică la 860.000 de euro, cu 2,64 milioane de euro mai puţin decât preţul iniţial de vânzare, ce ajungea la 3,5 milioane de euro. Imobilul dispune de o suprafaţă utilă de 580 de metri pătraţi, distribuită pe subsol, parter şi un etaj, şi este compusă din opt camere. Clădirea a fost construită în anul 1903 şi are un teren adiacent de 633 de metri pătraţi.

Pe locul al doilea în topul scăderilor de preţ se înscrie o casă din zona Lascăr Catargiu-Piaţa Romană, al cărei preţ s-a diminuat cu 2,5 milioane de euro faţă de valoarea iniţială de listare. Proprietatea costă acum 5 milioane de euro, faţă de 7,5 milioane de euro, cât cerea iniţial proprietarul. Imobilul are o suprafaţă utilă de 1.000 de metri pătraţi, distribuită pe parter, două etaje şi mansardă. Acesta este format din 12 camere şi dispune şi de un teren de 750 de metri pătraţi.

Locul al treilea în clasament este ocupat de o vilă de pe Bulevardul Primăverii care s-a ieftinit cu 2,02 milioane de euro faţă de data primei listări pe www.imobiliare.ro. Preţul cerut acum de proprietar se ridică la 1,48 milioane de euro, faţă de 3,5 milioane de euro. Clădirea are 15 camere şi o suprafaţă utilă de 800 de metri pătraţi, structurată pe demisol, parter, două etaje şi mansardă. În preţul de vânzare este inclus şi terenul de 375 de metri pătraţi.

Pe locul al patrulea se situează o casă cu 13 camere din zona Armenească, care s-a ieftinit cu 1,749 milioane de euro faţă de data primei listări. Proprietatea costă acum 750.000 de euro, faţă de 2,499 milioane de euro, cât cerea iniţial proprietarul. Casa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, 13 camere şi un teren adiacent de 537 de metri pătraţi. Imobilul are un regim de înălţime format din parter, un etaj şi mansardă.

Poziţia a cincea pe lista ieftinirilor este deţinută de o vilă de lângă lacul Snagov, al cărei preţ a scăzut cu 1,54 milioane de euro. Aceasta costă acum 960.000 de euro, faţă de 2,5 milioane de euro, valoarea iniţială de listare. Vila are o suprafaţă utilă de 800 de metri pătraţi şi a fost construită în anul 2008, pe un regim de înălţime format din demisol, parter, un etaj şi mansardă. Terenul adiacent are o suprafaţă de 8.750 de metri pătraţi.

Vezi aici cum au evoluat preţurile proprietăţilor rezidenţiale de lux din nordul Bucureştiului.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
RE/MAX România: Interesul pentru achiziția de case a fost cu peste 50% mai mare în T3 2020 față de T3 2019. „Tendința se va menține”

Nu doar locuințele cu ceva curte disponibile spre vânzare s-au bucurat de mai multă atenție, ci și cele scoase la închiriere. Potrivit unei analize realizate de RE/MAX România, parte...

citește mai departe
Imobiliarele, la fel ca vinul? Cât costă și cum arată cele mai vechi case din România

Pentru anumite proprietăți, trecerea timpului nu reprezintă un dezavantaj – chiar dimpotrivă. În mod normal, cu cât o construcție este mai veche, cu atât prețul de achiziție a acesteia...

citește mai departe
Cabral, în căutare de casă nouă pe Imobiliare.ro!

Omul de televiziune așteaptă doar oferta potrivită. Odată cu venirea toamnei, Cabral se gândește, împreună cu soția sa, la o casă nouă. (Nu, nu-i trece prin cap să cumpere...

citește mai departe
Casa ta lângă pădure: vile cu grădină, în rate la dezvoltator!

Locuințele se predau „la cheie”, complet finisate și cu terenul aferent amenajat. Vilele Avangarde Forest sunt amplasate pe un teren cu o suprafaţă de două hectare din nordul Capitalei,...

citește mai departe