Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 feb. 2010

Udrea: cercetam piata pentru a vedea daca ANL-ul este competitiv

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a vizitat duminica targul imobiliar Domus Expo Imobiliare din Bucuresti si a declarat ca a venit sa cerceteze piata imobiliara, pentru a vedea daca ANL-ul este competitiv.

„Am venit sa cercetam piata. Vrem sa vedem daca ANL-ul este competitiv, pentru ca preturile la apartamente au scazut mult in ultima perioada si vrem sa contractam si noi la un pret real„, a declarat duminica pentru Agentia NewsIn Elena Udrea.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului le-a urat dezvoltatorilor imobiliari prezenti la targ sa depaseasca cu bine aceasta perioada, aratandu-se increzatoare ca majorarea plafonului de garantii la 75.000 de euro pentru Prima Casa ii va ajuta.

„Le doresc dezvoltatorilor imobiliari sa depaseasca cu bine aceasta perioada dificila. Din discutiile pe care le-am avut astazi (duminica – n.r.) la targ cu dezvoltatorii, inteleg ca ofertele au fost bine primite si au fost facute si contractari”, a adaugat Udrea.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, la Academia Romana, ca va propune in sedinta de Guvern de miercuri modificarea legii ANL, pentru a permite chiriasilor sa cumpere locuintele prin programul guvernamental Prima Casa.

Udrea a subliniat ca scopul acestei decizii este dublu: acela de a da posibilitatea chiriasilor ANL de a deveni poprietari, dar si de a aduce bani in contul Ministerului Dezvoltarii pentru constructia de noi locuinte.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului a precizat ca aceste apartamente ANL vor fi vandute la pretul la care se construiesc locuintele la ora actuala. Ministrul a precizat si ca a dorit introducerea acestor locuinte in programul guvernamental pentru ca apartamentele sa poata fi cumparate si prin credit ipotecar.

Ministrul a spus ca spera ca prin vanzarea celor 20.000 de apartamente ANL, Ministerul Dezvoltarii sa castige in jur de 500.000 euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe