Udrea: Constructia locuintelor pentru specialistii din mediul rural va incepe in acest an

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 16 Februarie 2010, Ultima actualizare: 16 Februarie 2010

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca in acest an va demara constructia locuintelor de serviciu pentru specialistii din mediul rural, cate zece locuinte in fiecare comuna, iar cei din invatamant vor avea prioritate, relateaza Newsin.

“Locuintele se adreseaza celor care profeseaza in respectiva comunitate, in special pentru cei din invatamant, dar si celor din sectorul medical, medici sau asistenti medicali.

Putem construi pana la 15 locuinte, acolo unde este nevoie.

Vrem sa eliminam discrepantele dintre cei care locuiesc in mediul rural si cei din mediul urban”, a precizat Elena Udrea.

De asemenea, ministrul a afirmat ca aceste locuinte vor fi de doua si de trei camere, pe un teren cu o suprafata intre 500 si 1.000 metri patrati, iar suprafata de locuit va fi de 100 mp si de 120 mp.

“Locuintele nu vor putea fi cumparate. Totodata, terenul va fi oferit gratuit de autoritatile publice locale.

Depinde de cat de repede autoritatile publice locale ne vor pune la dispozitie terenul si de cat de repede ne vor face solicitari.

Oricum, noi vrem sa ne apucam imediat de constructia acestor locuinte, imediat ce trece iarna”, a adaugat Elena Udrea.

Potrivit ministrului dezvoltarii regionale si turismului, autoritatile publice locale vor decide daca locatari vor plati sau nu chirie.

“Daca vor plati chirie, valoarea nu va putea fi mai mare decat cheltuielile pentru intretinere si utilitati“, a explicat Udrea.

Elena Udrea a anuntat vineri, la Academia Romana, lansarea progamului “Renasterea satului romanesc. 10 case pentru specialisti”, ce se va desfasura in cadrul ANL si care vizeaza constructia a 25.000 de locuinte pentru specialistii care vor sa lucreze in mediul rural.

Programul se adreseaza profesorilor, medicilor, inginerilor care doresc sa profeseze in mediul rural, nu impune o limita de varsta si se va derula prin ANL. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe