Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 feb. 2010

Udrea: pretul la care se vand locuintele ANL nu e prea mic

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Pretul la care se vand locuintele ANL nu este prea mic, apreciaza Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, care a continuat ca persoanele interesate de achizitionarea acestor locuinte pot depune inca de acum cereri la primarii, transmite NewsIn.

Astfel, Elena Udrea a explicat cum s-au calculat preturile locuintelor ANL.

„Am ajuns la concluzia ca pretul corect pentru un dezvoltator al statului, asa cum este ANL, este cel de inlocuire, adica, daca vand o garsoniera eu vreau cu banii pe care-i incasez sa pot construi alta, statul nefacand profit din activitatea de construire din acest program social pe care-l deruleaza.

La aceasta valoare se adauga 10% cheltuieli neprevazute”, a spus ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Conform planului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, din vanzarea acestor locuinte s-ar strange 500 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru a construi in continuare.

„Am dori ca in 3 ani sa construim 100.000 de locuinte.

Cu banii pe care-i avem de la buget anul acesta putem sa finalizam vreo 4.000 si sa mai continuam lucrarile la inca vreo 7.000″, a explicat Elena Udrea solutia aleasa, de vanzare a locuintelor deja construite.

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale a anuntat marti preturile locuintelor ANL, acestea variind de la 20.000 euro la 36.000 de euro.

Astfel, pentru locuintele de tip garsoniera, cu o suprafata de pana la 45 metri patrati, doritorii vor trebui sa plateasca 19.140 euro.

Pentru o locuinta cu doua camere, cu suprafata de 45 metri patrati, pretul urca la 26.950 euro, in timp ce o locuinta cu trei camere si 70 metri patrati are un pret de 36.014 euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe