Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
10 iun. 2010

Udrea vrea parteneriat public-privat pentru construirea de locuinte ANL

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Proiectul de lege privind parteneriatul public-privat ar putea fi adoptat luna aceasta, a afirmat, miercuri, la Mamaia, ministrul Elena Udrea, afirmand ca un astfel de parteneriat este o necesitate pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, transmite NewsIn.

„Suntem printre sustinatorii idei de reintroducere a parteneriatului public-privat. Exista o lege in Parlament si un grup de lucru la nivelul Guvernului, un grup interministerial din care facem parte si in care suntem chiar dintre cei care doresc sa impulsioneze adoptarea acestei legi.

Intelegem și nevoia mediului privat, intern și international, de a avea un cadru legal specific, dar, in același timp, este și o necesitate a acestui minister, care este un minister de investitii, care ar trebui sa poata oferi sectorului de constructii șansa de a se revigora.

Avem nevoie de parteneriatul public-privat și speram ca in cel mai scurt timp, luna aceasta, sa avem aceasta lege”, a declarat Elena Udrea.

Ministrul a spus ca, pana la adoptarea legii, s-au gasit formule de parteneriat public privat in ceea ce priveste construirea de locuinte, pentru ca Guvernul sa-și duca la indeplinire promisiunea de a construi 100.000 de locuinte pentru tineri in sistem ANL.

Elena Udrea a mai afirmat ca astfel de programe vor fi folosite și pentru reabilitatea si construirea drumurilor judetene si de interes local.

„Este vorba despre un program initiat anul trecut de catre domnul ministru Blaga si aprobat saptamana trecuta de catre Guvern, prin care am decis reabilitarea a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local. Si pentru acest program incercam sa aducem finantare privata”, a mai declarat ministrul. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe