Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 mart. 2011

Un japonez imobiliar

scris de Sorin Horotan in categoria Ştiri imobiliare

De câteva zile discut cu Costin Capezan de situaţia cumplită a Japoniei. Dezbatem diverse. De la discuţii despre cum ne va afecta economic, până la pălăvrageala tipic românească despre cum vine sfârşitul lumii. Le discutăm pe toate, vorba lui Moromete “după facultăţi”.

Nu suntem finanţişti, economişti, suntem doar nişte oameni ce se gândesc cât de ironică e viaţa şi de fragil e tot ce ţine de fiinţa umană. Iată, cea mai tehnologizată societate de pe glob nu a putut interveni în nici un fel când planeta s-a gândit să îşi facă de cap. Au murit mii de oameni, alte mii sunt dispăruţi, alte milioane sunt afectaţi şi din câte înţeleg nenorocirea nu se va opri aici, aşa că alte câteva milioane sau zeci de milioane vor avea de suferit.

Cu toate astea noi continuăm să alergăm cu ochii închişi, continuăm să lăsăm lucrurile departe de noi, acolo în Japonia, continuăm să fugim după leul de fiecare zi şi să ne gîndim că cele mai extraordinare probleme sunt ale noastre. Japonia e departe, e în altă lume şi asta din multe puncte de vedere. Noi şi atât, şi fiecare să se descurce cum poate, cam asta e ideea ce ne conduce zi de zi.

În toată această alergătură disperată şi mecanică mă bucur să văd că exista un om ce într-adevăr îşi pune problema aproapelui său de la mii de kilometri distanţă şi nu doar că îşi pune problema dar face şi un gest excepţional din punctul meu de vedere.

În fiecare dimineaţă îmi fac analizele, monitorizările, îmi citesc presa. Astăzi în timp ce “mă dădeam” pe net, ajung la o oferta a lui Costin, pe care o puteţi vedea aici. Frumoasă şi prezentarea şi proprietatea, însă nu asta a fost ce mi-a atras atenţia ci titulatura lui Costin. În loc să găsesc titulatura de “consultant”, “broker”, “agent”, mă trezesc că omul e “JAPONEZ”.

Japonez?!

După cum îl cunosc, înţeleg că titulatura aleasă e o declaraţie de solidaritate cu suferinţa unor oameni (aştept confirmarea lui Costin), e o declaraţie că încă putem fi oameni chiar dacă propria noastră viaţă ne ocupă tot timpul.

Mă bucur că în toată nebunia imobiliară, în toată criza, în toate dezbaterile despre piaţă şi revenirea ei, în toate văicărelile că e greu, cineva se opreşte să fie om. Mă simt mândru că am asemenea colegi şi concurenţi.

În sfârşit pot zice, iată o agenţie cu oameni ce gândesc mai departe de ziua de azi, mai departe de ei înşişi şi aleg să se implice.

Sunt alături de demersul tău şi mă declar şi eu JAPONEZ.

Update 05.04.2011

Am fost întrebat în zilele ce au trecut unde anume se pot face donaţiile către poporul japonez. Lumea era curioasă dacă există un cont deschis de către breasla imobiliară. Le-am spus că în momentul de faţă nu are nici un fel de rost să deschidem un cont special ci mai degrabă ne raliem eforturilor Crucii Roşii România. Aşadar conturile în care puteţi dona sunt:

RO02BRDE410SV61136934100 – RON
RO33BRDE410SV06871604100 – EUR

Gestul fiecăruia contează.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Poveşti de pe străzile imobiliare timişorene

Fac vânzări de ceva ani de zile, unii ar zice că sunt mulți, eu zic că mai mulți vor fi. De fapt, ca să fiu foarte corect, ar trebui...

citește mai departe
În decembrie cumpăraţi cu plăcere

Am observat că nu mai avem timp. Nu mai avem timp să vedem pe îndelete, nu mai avem timp să fim convinși că luăm deciziile cele mai bune. Alergăm, adunăm...

citește mai departe
Despre reuşite, japonezi şi prieteni

A trecut ceva vreme de când nu am mai scris nimic și asta pentru că deși e vara și criză, nu mi-am văzut capul de numeroasele solicitări primite, și...

citește mai departe
Cronica unei tranzacţii eşuate

Sunt ceva mai mult de 2 luni de zile de când am preluat prima proprietate în baza de date a agenției. Aș zice, mai corect, ca sunt 2 luni...

citește mai departe
Punct şi de la capăt

În urmă cu 5 săptămâni am hotărât să renunţ la poziţia confortabilă de la imobiliare.ro şi să iau lucrurile pe cont propriu. Spun confortabilă, nu pentru că m-aş fi holbat...

citește mai departe