Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 iun. 2013

Visezi la o casă de vacanță? Ce poți cumpăra cu 10.000 sau cu 1,5 milioane de euro (Foto)

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Pentru cei cu bugete modeste, cea mai bună variantă ar fi achiziția unei proprietăți în mediul rural.

Majoritatea românilor cred că a avea o a doua locuinţă reprezintă un lux pe care nu şi-l pot permite. O analiză realizată de Imobiliare.ro pe baza ofertelor de pe portal arată că, într-adevăr, cele mai spectaculoase reşedinţe secundare din ţară au preţuri ce depăşesc pragul de un milion de euro. Cu toate acestea, proprietăţi mai modeste pot fi achiziţionate în unele zone chiar şi cu un buget de 10.000 de euro.

Vilă de lux, la oraş…
În Constanţa, o vilă cu 10 camere situată chiar la malul mării, în imediata apropiere a portului Tomis, este scoasă la vânzare la un preț de 1,49 de milioane de euro. Construcţia a fost ridicată în anul 2010, pe structura D+P+1E+M, are o suprafaţă utilă de 475 de metri pătraţi (la care se adaugă suprafața teraselor, de circa 200 de metri pătraţi) şi este amplasată pe un teren de 500 de metri pătraţi. Locuinţa este complet mobilată şi este dotată cu pivniţă, cramă, jacuzzi, grădină amenajată, spaţii de agrement şi cinci locuri de parcare.

vila Constanta 1
vila Constanta 2
vila Constanta exterior

În Sibiu, aproape de centrul istoric al orașului, o vilă cu cinci camere (living și patru dormitoare) este scoasă la vânzare la un preț de 1,25 de milioane de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 589 de metri pătrați, teren de 650 de metri pătrați și este dotată cu sistem de încălzire prin pardoseală, pivniță, garaj, grădină de vară.

vila Sibiu 1
vila Sibiu 2
vila Sibiu 3

În Sinaia, judeţul Prahova, o vilă construită în anul 2002 este scoasă la vânzare la un preţ de 1,15 milioane de euro. Proprietatea are o suprafaţă construită de 932 de metri pătraţi, structurată pe D+P+2E+M, şi cuprinde 10 camere şi opt băi. Locuinţa dispune de piviniţă, cramă, jacuzzi, supraveghere video, grădină amenajată, spaţii de agrement.

vila Sinaia 1
vila Sinaia 2
vila Sinaia 3

… sau casă la sat, cu grădină, livadă şi vie
La polul opus, segmentul second-home oferă opţiuni şi pentru aceia care îşi doresc o casă de vacanţă, dar au la dispoziţie un buget redus pentru aceasta. Potrivit analizei realizate de Imobiliare.ro, o casă mică cu teren poate fi cumpărată, în unele zone ale ţării, chiar şi cu 10.000 de euro.

În judeţul Bihor, satul Creştur, o casă cu două camere de 56 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 40.000 de RON (aproape 9.000 de euro). Proprietatea include şi un teren de 4.300 de metri pătraţi, cultivat cu grădină, pomi fructiferi şi vie.

casa crestur 1
casa crestur 2
casa Crestur 3

În judeţul Mureş, localitatea Laslău Mare, o casă cu patru camere, construită în anul 1992, are un preţ cerut de 10.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 80 de metri pătraţi, este conectată la utilităţi şi dispune de un teren de 2.600 de metri pătraţi.

casa laslau mare

În judeţul Arad, satul Cermei, o casă cu patru camere de 100 de metri pătraţi utili are un preţ cerut de 10.500 de euro. Construcţia a fost ridicată în anul 1970, pe un teren de 1.439 de metri pătraţi, şi este conectată la utilităţi (curent, apă, canalizare).

casa Cermei 1
casa Cermei 2
drum casa Cermei

Citește și: Ce poți cumpăra cu prețul unui apartament „de lux” în Capitală: conace boierești și hectare întregi de teren. Vezi cum arată

Părerile cititorilor
8 păreri
 • Isarii

  Connstantin, ai gasit casa?

 • Constantin

  Caut insistent, de peste un an, o locuinta/casa/la munte. Sa aiba pana in 60 m2, sa aiba utilitati/curent, apa, fosa septica. Poate fi si casa contra servicii. Daca ar trece si o apa, ar fi de poveste. Suma pe care o pot cheltui este de 30 000 E. As prefera in zona Valenii de Munte, Oituz, Tg.Ocna.

 • mirela.otilia grita

  Eu caut o casa aproape de Mures sau Reghin la un pret de 9000 de euro sau maxim 10000 si mica nu conteaza sau garsoniera, orice. Doresc seriozitate!

 • florea radu

  Eu caut de multi ani persoane care doresc sa locuiasca si la tara fara obligatii,doar sa stiu ca exista un suflet in curte satul Mustesti poreclit Creanga de aur datorita abundentei de pomi fructiferi;ofera o liniste eterna si un aer curat.Daca cineva doreste acest dar din partea mea ,voi raspunde sincer.

 • teo musante

  Da , e benefica o casuta micuta si modesta {curata si optimizata ptr confort} intr-un loc departe de stresul si toxinele urbane.

 • Sorin

  Eu am cumparat acum 4 ani cu 60de milioane (6.000 lei noi) o casa batraneasca cu 2000mp in sat Stefanesti, Comuna Mereni, Teleorman la 55km de Bucuresti. Pe o parte am padurea si pe cealalta parte trece Glavaciocul unde dau la peste. Satul nu cred ca are 50 de localnici, am 2-3 persoane pe strada/zi si max. 1 masina/zi in rest liniste. Acum acolo se gasesc case sau locuri de casa de la 8.000 la 12.000ron (nu euro) in functie de pozitie. SIgurele probleme sunt cu taxele de succesiune si ca trebuie sa descoperiti mostenitorul in viata ca sa poteti cumpara.

 • Adriana Lefter

  Buna ziua!

  Aici gasiti lista de anunturi de case-vile din Bucuresti-Ilfov. Cea mai ieftina proprietate situata efectiv in Ilfov costă 19.500 de euro (in localitatea Nuci). Preturi mai mici – 16.000 de euro – gasiti in Buzau si Ialomita.

  Mult succes!

 • Lucia rizescu

  Am muncit o viata si mi-as fii dorit sa merg cu sotul meu ,care este tare bolnav,a lucrat in mediu toxic…….. macar vara la aer dar acum suntem pensionari si posibilitatile sunt restranse.
  Daca ar fii o realitate ceea ce spune-ti ca se poate cumpara o casa modesta cu o suma de 10.000 Euro, ne-am asocia cu inca o familie si am face un efort si am schimba pentru cate zile mai avem de trait oarecum viata noastra. rog raspunde-ti la modul sincer pe langa Bucuresti pot visa la o astfel de realizare?????????????????????
  Multumesc, cu stima L Rizescu

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Evoluția achizițiilor de imobile în august 2020: creștere ușoară comparativ cu anul trecut

În primele opt luni ale acestui an pot fi observate evoluții pozitive față de 2019 în majoritatea județelor cu cea mai intensă activitate de tranzacționare. Potrivit celor mai recente...

citește mai departe
A început construcția celui de-al doilea turn de apartamente din XCity Towers, Timișoara. La finalizare va avea aproape 1.000 de unități

Prima clădire, aflată în curs de finalizare, este vândută aproape în totalitate, în vreme ce, din cea de-a doua, 30% din apartamente au fost deja precontractate. Dezvoltatorul imobiliar autohton...

citește mai departe
Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar. La cea mai recentă ediție...

citește mai departe
Ajunge și la o cincime din prețul unei garsoniere, dar promite un randament chiar mai bun. Totuși, acest gen de proprietate este trecut adesea cu vederea!

Adăugând puțin peste 10.000 de euro la prețul unei locuințe noi, un simplu cumpărător poate deveni, totodată, investitor. Case, apartamente, terenuri. Cam acestea sunt principalele variante avute în vedere...

citește mai departe
Casă sau apartament: ce-ai zice de o variantă „hibridă”, foarte atractivă după perioada de izolare? E mai accesibilă decât vilele!

După ce au experimentat ce înseamnă să stai mai tot timpul în casă, posibilitatea de a petrece timp în aer liber este foarte apreciată acum de către cumpărătorii de...

citește mai departe