Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
7 Septembrie 2009

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,4% in luna iulie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 07 Septembrie 2009

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut cu 17,4% in luna iulie a anului curent si cu 14,1%, ca serie ajustata in functie de zile lucratoare si sezonalitate, fata de aceeasi luna a anului precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), informeaza NewsIn.

Astfel, fata de luna corespunzatoare a anului precedent pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele, adica la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-34,7%), la lucrarile de reparatii capitale (-19,5%) si la lucrarile de constructii noi (-11,7%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat la constructiile ingineresti cu 19,8%, la cladirile nerezidentiale cu 16,6%, cat si la cladirile rezidentiale cu 12,6%.

In ceea ce priveste volumul constructiilor in luna iulie 2009, comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de inretinere si reparatii curente, de 29,2%, la lucrarile de reparatii capitale (-17,6%) si la lucrarile de constructii noi (-6,4%).

De asemenea, pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut la toate componentele, precum constructiile ingineresti (-18,4%), la cladirile nerezidentiale (-13%) si la cladirile rezidentiale (-10,4%).

In luna iulie a anului curent, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut fata de luna iunie 2009 cu 9,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 9%.

Astfel, pe principalele elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-27,5%), precum si la lucrarile de constructii noi (-7,0%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere de 3,7% .

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 20,2%, la cladirile nerezidentiale cu 8,3% si la constructiile ingineresti cu 5,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2009, comparativ cu luna iunie 2009, a inregistrat o scadere cu 9%.

Pe elemente de structura au avut loc scaderi la toate componentele astfel: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-22,0%), la constructii noi (-3,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-2,1%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la cladirile rezidentiale (-14,6%), la constructiile ingineresti (-6,8%) si la cladirile nerezidentiale (-5%).

Volumul lucarilor de constructii in primele sapte luni ale anului a scazut cu 10% fata de perioada similara a anului precedent

Astfel, in perioada 1 ianuarie-31 iulie 2009, comparativ cu perioada similara a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 10%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-22,7%), la lucrarile de reparatii capitale (-18,2%) si la lucrarile de constructii noi (-4,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,1% la constructiile ingineresti si cu 9,1% la cladirile nerezidentiale. In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale, acesta a crescut cu 4,6%.

In primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 6,3%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 0,7%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-19,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-14,4%).

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 3,5%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,3%. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe