Volumul lucrarilor de constructii a scazut in 2010 cu 18,7%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 8 Iunie 2010, Ultima actualizare: 08 Iunie 2010

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus in perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2010 cu 18,7%, fata de aceeasi perioada din 2009, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, potrivit INS, citat de NewsIn.

lucrari constructiiScadere s-a evidentiat si la lucrarile de reparatii capitale, respectiv -25,4%

In schimb, s-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,7%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-41,5%) si la cladirile nerezidentiale (-29,7%), insa la constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 0,6%.

Potrivit datelor transmise marti de Institutul National de Statistica (INS), volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut cu 19,9% in perioada mentionata mai sus.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-27,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (-26,8%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 39,0%, la cladirile nerezidentiale cu 30,3% si la constructiile ingineresti cu 0,3%.

Aprilie 2010 fata de aprilie 2009 Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 16,5%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+4,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+2,5%).

La lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 24,2%.

Pe obiecte de constructii, crestere s-a inregistrat la constructiile ingineresti (+2,8%).

La celelalte componente, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 33,5%, iar la cladirile nerezidentiale cu 29,5%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, acesta a scazut in luna aprilie 2010, comparativ cu luna aprilie 2009, cu 15,1%, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-24,5%).

Cresteri s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (+8,1%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 32,2%, la cladirile nerezidentiale cu 27,9% si la constructiile ingineresti cu 0,3%.

Aprilie 2010 fata de martie 2010

Datele Institutului National de Statistica arata ca, in luna aprilie 2010, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna martie 2010 cu 5,0%, crestere evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+12,2%), la lucrarile de reparatii capitale (+11,1%) si la lucrarile de constructii noi (+1,7%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 28,7%.

La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 16,9%, respectiv 10,2%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate,acesta a inregistrat o scadere cu 0,9%.

Pe elemente de structura, s-a inregistrat crestere la lucrarile de reparatii capitale (+8,4%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi s-a raportat o scadere cu 3,9%, respectiv 0,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 17,5%.

La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 26,0%, respectiv 7,4%.a 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe