Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele cinci luni cu 18,3%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 7 Iulie 2010, Ultima actualizare: 07 Iulie 2010

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3% in primele cinci luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS, precizeaza NewsIn.

volum,lucrari,constructiiScadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, de 20,1%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 18,6%.

Potrivit datelor transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 40,6%, la cladirile nerezidentiale cu 26,3%, iar la constructiile ingineresti cu 2,3%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 19,7% in perioada ianuarie-mai 2010 fata de acelasi interval din anul precedent. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-26,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (-19,9%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 38,7%, la cladirile nerezidentiale cu 26,2% si la constructiile ingineresti cu 4,1%.

Mai 2010 fata de mai 2009

Datele INS arata ca, in luna mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 17,3% comparativ cu luna mai 2009, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-29,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%).

Crestere s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (7,5%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 36,6%, la constructiile ingineresti cu 13,6%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,3%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in mai cu 20,9% fata de aceeasi luna din 2009. 

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-24,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-20,2%). 

La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,4%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la toate componentele la cladirile rezidentiale cu 39,9%, la constructiile ingineresti cu 16,1%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,7%.

Mai 2010 fata de aprilie 2010

Fata de luna trecuta, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 6,6% in mai, scadere evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-15,9%), la lucrarile de constructii noi (-7,4%) si la lucrarile de reparatii capitale (-6,1%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 7,8%, in timp ce la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 11,3%, respectiv cu 10,8%.

In luna mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, in serie bruta, a crescut fata de luna aprilie 2010 cu 0,7%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (3,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (3,0%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 8,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 15,5%, iar la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 13,6%, respectiv cu 0,8%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe