Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 apr. 2010

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele doua luni din acest an cu 18,3%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus in primele doua luni din 2010, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, cu 18,3%, o scadere de 33,1% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, potrivit INS, citat de NewsIn.

Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, respectiv -34,6%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au raportat o crestere de 53,4%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), pe tipuri de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-51,0%) si la cladirile nerezidentiale (-31,3%).

La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 13,5%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, din perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2010, comparativ cu primele doua luni din anul anterior, s-a inregistrat o scadere de 19,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-37,8%) si la lucrarile de constructii noi (-32,5%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 55,8%.

Si pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 53,1% si la cladirile nerezidentiale cu 32,7%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%.

Februarie 2010 fata de ianuarie 2010

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 13,8%.

Pe elemente de structura, au fost scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-17,9%), la lucrarile de reparatii capitale (-14,8%) si la lucrarile de constructii noi (-12,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel la cladirile rezidentiale cu 28,7%, la constructiile ingineresti cu 13,0% si la cladirile nerezidentiale cu 9,7%.

Datele Institutului National de Statistica mai arata ca volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut in februarie 2010 fata de luna anterioara cu 3,4%, tendinta evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente -8,6%, la lucrarile de reparatii capitale -1,2% si la lucrarile de constructii noi -1,1%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 8,8%, respectiv cu 7,8% si a crescut cu 11,4% la cladirile nerezidentiale.

Februarie 2010 fata de februarie 2009

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata, a scazut in februarie 2010 fata de aceeasi luna din anul anterior, cu 23,6%.

Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-39,7%) si la lucrarile de constructii noi (-35,2%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 32,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale (-58,0%) si la cladirile nerezidentiale (-33,9%). La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 9,7%.

Si in ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, in perioada mentionata mai sus s-a inregistrat o scadere de 27,1%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente: lucrari de reparatii capitale (-44,7%) si lucrari de constructii noi (-37,4%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 33,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 60,9% si la cladirile nerezidentiale cu 36,8%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 7,0%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe