Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
7 mai 2010

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in T1 2010 cu 19,5%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus in T1 2010, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, cu 19,5%, o scadere de 33,1% fiind evidentiata la lucrarile de reparatii capitale, potrivit INS, citat de NewsIn.

constructii,lucrari,volumScadere s-a inregistrat si la lucrarile de constructii noi, respectiv -30,4%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au raportat o crestere de 29,5%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-43,4%) si la cladirile nerezidentiale (-29,7%).

La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 1,2%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii (serie bruta), in trimestrul I 2010, comparativ cu trimestrul I 2009, s-a inregistrat o scadere de 20,9%.

Pe elemente de structura au fost scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-36,1%) si la lucrarile de constructii noi (-28,9%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 25,4%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 41,0%, la cladirile nerezidentiale cu 30,1% si la constructiile ingineresti cu 1,2%.

Martie 2010 fata de februarie 2010

In luna martie 2010, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna februarie 2010 cu 35,9%, crestere raportata la lucrarile de reparatii capitale (+64,5%) si la lucrarile de constructii noi (+52,5%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 7,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 117,8%, la cladirile nerezidentiale cu 59,9% si la constructiile ingineresti cu 2,3%.

Institutul National de Statistica arata ca volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o crestere cu 2,3%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+17,6%) si la lucrarile de constructii noi (+9,9%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o scadere cu 17,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 97,9% si la cladirile nerezidentiale cu 12,6%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 25,6%.

Martie 2010 fata de martie 2009

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 22,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componente: la lucrarile de reparatii capitale (-33,8%), la lucrarile de constructii noi (-22,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-13,3%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele, astfel: la cladirile nerezidentiale cu 23,0%, la constructiile ingineresti cu 22,5% si la cladirile rezidentiale cu 21,9%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2010, comparativ cu luna martie 2009, a scazut cu 21,2%.

Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la toate componentele astfel: lucrarile de reparatii capitale (-30,0%), lucrarile de constructii noi (-24,4%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-8,8%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele, astfel: la cladirile rezidentiale cu 25,4%, la constructiile ingineresti cu 23,5% si la cladirile nerezidentiale cu 22,9%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe