Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 dec. 2009

Volumul lucrarilor de constructii,serie bruta,a scazut in octombrie cu 25,3%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in octombrie 2009, fata de octombrie 2008, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 25,3%, respectiv cu 22,4%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Octombrie 2009 fata de octombrie 2008

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele. Astfel, la lucrarile de constructii noi au fost scaderi de 26,7%, la lucrarile de reparatii capitale de 24,5%, iar la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 20,7%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 50,5%, la cladirile nerezidentiale cu 34,3% si la constructiile ingineresti cu 4,5%).

De asemenea, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2009, comparativ cu luna octombrie 2008 a scazut cu 22,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: la lucrarile de reparatii capitale -27,1%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente -19,8% si la lucrarile de constructii noi -18,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: -47,1% la cladirile rezidentiale, -31,4% la cladirile nerezidentiale si -4,7% la constructiile ingineresti.

Octombrie 2009 fata de septembrie 2009

Potrivit datelor INS, in octombrie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna septembrie 2009 cu 4,4%, scadere evidentiata pe urmatoarele elementele de structura: lucrarile de intretinere si reparatii curente (-21,0%) si lucrarile de reparatii capitale (-3,9%).

La lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 2,0%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 12,6%, la cladirile nerezidentiale cu 2,6%, iar la constructiile ingineresti cu 2,3%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2009, comparativ cu luna septembrie 2009, s-a inregistrat o scadere cu 4,4%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 14,3%, iar lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de constructii noi au scazut cu 8,5%, respectiv 2,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 16,3%, la cladirile nerezidentiale cu 4,7% si la constructiile ingineresti cu 1,6%.

1 ianuarie – 31 octombrie 2009 comparativ cu 1 ianuarie – 31 octombrie 2008

Informatiile Institutului National de Statistica mai arata ca in primele zece luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 15,6%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: lucrarile de reparatii capitale (-25,3%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (-20,9%) si lucrarile de constructii noi (-12,0%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 14,1%, la cladirile nerezidentiale cu 17,1% si la cladirile rezidentiale cu 17,0%.

In perioada mentionata mai sus, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 11,3%.

Astfel, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: -21,2% la lucrarile de reparatii capitale, -18,7% la lucrarile de intretinere si reparatii curente si -5,9% la lucrarile de constructii noi.

Si pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 12,9%, la cladirile nerezidentiale cu 11,4% si la cladirile rezidentiale cu 9,5%.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe