Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 ian. 2010

„Vrem sa vindem apartamente ANL prin „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, isi propune sa construiasca un teren de golf la Snagov, in valoare de cateva milioane de euro, si totodata sa vanda apartamente ANL prin programul „Prima Casa”, scrie NewsIn.

„Bulgaria are deja 12 terenuri de golf. Am luat aceasta decizie, pentru ca am vazut ca cei care vor sa practice acest sport merg in Ungaria sau Bulgaria. Proiectul terenului de golf este o initiativa recenta, nu stim inca daca va fi inclusa in proiectul de buget pe 2010, vom analiza acest lucru. Primaria din Snagov ne va pune la dispozitie acest teren”, a precizat Elena Udrea.

„Daca am vinde 9.000 de locuinte ANL la un pret estimativ de 40.000 euro, am putea strange 360 milioane euro. Acest lucru ne-ar asigura finantare pentru constructia altor apartamente pentru tineri”, a precizat Udrea.

Ministrul a adaugat totodata ca, pentru facilitatea cumpararii acestora, ministerul vrea sa introduca vanzarea apartamentelor ANL in Programul „Prima Casa”.

Din bugetul de peste 2 miliarde lei alocat ministerului in acest an, pentru cresterea performantei energetice vor fi alocate 150 milioane lei, mai precis in reabilitarea termica a 7.200 de apartamente (aproximativ 80 de blocuri) si demararea lucrarilor de reabilitare termica pentru alte 7.200 apartamente.

Alte 186 milioane lei vor fi alocate pentru finalizarea constructiilor a 700-800 apartamente. Totodata, sapte milioane lei sunt destinate demararii constructiei, in 2010, a 300 de case pentru rromi, case ce vor fi finalizate in anii urmatori.

Altfel, ministerul condus de Elena Udrea va distribui 194 milioane lei pentru finalizarea, in acest an, constructiei a 51 de sali de sport si sa inceapa lucrarile pentru altele noi. Potrivit Elenei Udrea, ministerul are o propunere pentru construirea unui complex sportiv in statiunea Costinesti si, daca va avea resurse financiare, va demara acest proiect in acest an.

Pentru proiectul privind realizarea a 26 de bazine de inot, vor fi alocate de la buget fonduri de 50 milioane lei. Alte 50 milioane lei sunt destinate construirii a 11 camine culturale noi si reabilitarea altor 22 camine.

De asemenea, pentru pietruirea, reabilitarea si asfaltarea drumurilor de interes local, ministerul are alocata suma de 321 milioane lei.

„Primordial, putem incepe prin a finaliza modernizarea drumurilor catre destinatii turistice”, a mai spus Udrea.

Pentru programul privind alimentarea cu apa a satelor, vor fi alocate 100 milioane lei, mai precis pentru reabilitarea a 45 sisteme de alimentare cu apa si demararea lucrarilor pentru 60 de sisteme noi de alimentare cu apa.

Legat de Turism, ministerul are si in acest an prevazute programe de marketing si promovare, pentru care va aloca 21 milioane lei. Alte 179 milioane lei vor fi alocate pentru programe de dezvoltare turistica.

„Plaja de la Sulina va fi finalizata in ianuarie. De asemenea, am aprobat construirea a doua statiuni noi de schi: La Nucet, in judetul Bihor, si alta la Petrosani, din Parang”, a adaugat Elena Udrea.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe