Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 Februarie 2011

Zece motive pentru care pretul locuintelor ar putea sa creasca

scris de Dan Ioan Popp

  1. Cresterea optimismului managerilor; antreprenorii si directorii din Romania sunt mai optimisti decit cu 4 luni in urma referitor la evolutia economiei in 2011, fapt ce influenteaza atit investitiile cit si politicile de personal, deci cererea.
2. Cresterea medie salariala la personalul activ calificat; se raporteaza in piata oferte de locuri de munca specializate si usoare cresteri salariale la specialisti, ceea ce certifica optimismul unora.
3. Reactivarea creditarii bancare; din ce in ce mai multe banci ofera  activ solutii de creditare si chiar reduc comisioanele si dobinzile.
4. Eschivarea bancilor de la executare la pret sub 75%; numeroase gajuri imobiliare ce ar trebui transformate in lichiditati sunt impachetate  in vehicule financiare si aminate de la vinzare pentru momentul cind preturile vor mai creste, scazind azi presiunea de ofertare.
5. Reaparitia investitorilor de portofolii; preturile actuale sunt considerate accesibile de catre acestia, ceea ce a dus la din ce in ce mai multe negocieri de achizitie de portofolii imobiliare.
6. Intarirea leului fata de euro; probabila inflatie de 6-8% cuplata cu intarirea leului cu 1-2% ii face pe proprietari, pentru a avea aceeasi putere de cumparare in lei, ca, eventual, sa preseze catre cresterea preturilor exprimate in euro la vinzarea locuintei.
7. Certificatul termoenergetic, expresia calitatii; nu doar economiile aferente costurilor de intretinere dar si viteza de tranzactionare determina pe cei care au locuinte noi sa ceara mai mult pe ele pentru ca in fond sunt mai bune.
8. Limitele rabdarii frustrante; pentru numerosi interesati de a achizitiona o locuinta, asteptarea unor preturi cit mai mici le-a creat mari neajunsuri in familie – au aparut copii, au aparut noi cerinte locative, au aparut cerinte de parcare samd. care nu mai suporta aminare.
9. Dificultatea constructiei de la zero; cei care au facut socoteli ca dupa caderea preturilor in constructii si terenuri vor iesi la pret la jumatate, ori au inteles cit de greu este sa pornesti de unul singur constructia unei case, ori au vazut ca noi proiecte nu prea au mai aparut si au decis sa cumpere la actualele preturi.
10. Raportul si perspectivele pozitive cu FMI; pentru o tara ca Romania publicitatea legata de stadiul actual al raportului cu FMI si modul de continuare a creditarii guvernului sunt elemente de stabilitate care atrag investitorii dar si calmeaza nervozitatea pietelor, inclusiv cea imobiliara.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Spune-mi ce surse de venit ai și-ți spun cum iei credit. Brokerul te îndrumă pas cu pas

Indiferent de felul în care îți câștigi banii, înainte de a obține un credit trebuie să faci dovada unor venituri stabile, astfel încât banca să se asigure că-ți poți...

citește mai departe
De ce nu trebuie sa ne sperie un credit Prima Casa exclusiv in lei?

Asa cum era de asteptat statul va suplimenta plafonul pentru Prima Casa cu 1 miliard de lei insa vor aparea modificari majore in ceea ce priveste criteriile de acordare...

citește mai departe
Dobinzile si relansarea

Economia occidentala are nevoie de creditarea CONSUMULUI (care poate fi la dobinzi mult superioare inflatiei!) pentru a asigura plata investitiilor deja facute in economiile lor supra-aglomerate. Economiile emergente au...

citește mai departe
De ce cind bancile stranuta imobiliarele “racesc”

Intr-o economie dezvoltata in care capitalurile proprii ale companiilor si populatiei ar fi semnificative, ar fi normala o mai mare decuplare fata de banci. O economie in dezvoltare si...

citește mai departe
Dobinzile bancare si marimea creditelor vor influenta esential adevarata iesire din criza

Economia occidentala are nevoie de creditarea CONSUMULUI (care poate fi la dobinzi mult superioare inflatiei!) pentru a asigura plata investitiilor deja facute in economiile lor supra-aglomerate. Economiile emergente au...

citește mai departe