Acești factori sunt valabili atât pentru tranzacțiile low-cost, cât și pentru cele cu buget mai mare.

Dacă ești sau ai fost recent în căutarea unei locuințe de închiriat, cu siguranță că ți-ai făcut o „listă a priorităților” în ceea ce privește așteptările pe care le ai de la viitoarea ta casă. Deși cerințele variază de la caz la caz, există, la modul general, cel puțin doi factori care se regăsesc pe lista oricărui chiriaș: este vorba despre localizare și preț – nu neapărat în această ordine!

2 criterii esntiale la inchirierea unei locuinte

„Greutatea” celor doi factori este ilustrată chiar de un segment pe care l-am putea numi atipic în materie de închirieri, anume zona de nord a Capitalei – recunoscută pentru oferta sa rezidențială premium, inclusiv pe vânzări. Potrivit datelor agenției bucureștene Nordis, principalele criterii de selecție a unei locuințe în această zonă au fost proximitatea fața de locul de muncă, alături de bugetul disponibil.

Mai mulți clienți cu bugete sub 1.500 euro/lună

Activitatea de închiriere din zonele premium din nordul Capitalei s-a majorat cu 11% în 2017 față de 2016, relevă datele companiei. Un aspect interesant, ce atestă importanța factorului preț, este că ponderea tranzacțiilor cu bugete de până la 1.500 de euro pe lună a crescut anul acesta, ajungând la 63% din total, în vreme ce închirierile de imobile de peste 1.500 de euro pe lună dețin o cotă de piață de 37%. Pentru cea dintâi categorie de bugete, cererea vine atât din partea expaților cu funcții de middle-management în cadrul companiilor multinaționale cu sedii în nordul Bucureștiului, cât și din partea românilor interesați de zonele bine cotate și, implicit, mai scumpe ale Capitalei.

„Numărul chiriașilor străini cu funcții de middle-management care închiriază apartamente în zonele Aviației, Floreasca și Herăstrău este din ce în ce mai mare și estimăm că își va păstra trendul ascendent și în trimestrul patru al anului 2017. Într-o piață cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriași, a fost o adevărată provocare găsirea de soluții care să răspundă cerințelor acestora. Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriași și estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare.”

Aura Diaconescu, Manager Departament Închirieri Nordis

Spune-ţi părerea