Penthouse-ul Lia Cerkez

Bucureşti, zona Universitate - Hartă

Acest anunţ nu mai este activ. Click aici pentru a vedea anunţurile asemănătoare active!


6.824 RON
1.654 USD
1.400

EUR

/ lună

Caracteristici

  • Nr. camere:4
  • Suprafaţă utilă:136 mp
  • Suprafaţă construită:177 mp
  • Etaj:Etaj 9
  • Nr. băi:3
  • Tip imobil:bloc de apartamente

Specificaţii

Alte detalii

Cel mai mare ansamblu de locuințe proiectat în stil Art Deco de arhitectul Jean Monda (1900-1987) era finalizat în anul 1935 pe actualul bulevard Nicolae Bălcescu 9 (fost Ionel Brătianu), lângă biserica Enei, vizavi de Hotel Intercontinental.
Ansamblul, monument istoric, compus din trei corpuri de clădire după modelul berlinez Bauhaus, este organizat în jurul unei curți “de onoare“ de formă dreptunghiulară și dispune de trei intrări. Apartamentul de tip penthouse a fost proiectat și construit pentru Lia Cerkez și este situat în corpul central al ansamblului, la etajul 9, cu o panoramă deosebită către Hotelul Intercontinental, Teatrul Național și Piața Universității. Dispune de două terase, una de 21 mp cu vedere către bulevard și cealaltă de 20 mp cu vedere către cinematograful Scala și Piața Romană.
Apartamentul a fost renovat în totalitate, cu instalații electrice și sanitare moderne, încălzire în pardoseală și prin convectoare electrice Radialight, cu programarea temperaturii în fiecare încăpere, două boilere, băile și salonul dinspre terasa principală placate cu marmură. Tavanele și pereții au fost izolate termic cu materiale de calitate superioară păstrând în același timp aspectul istoric și artistic al apartamentului; parchetul din lemn masiv a fost recondiționat impecabil, împreună cu pardoseala din marmură cu motive florale din salonul de recepție.
Apartamentul păstrează încă farmecul anilor ’30 și îmbie la relaxare în fața șemineului din camera de zi în zilele friguroase sau pe terasă admirând forfota peisajului urban de la înălțime, în zilele călduroase de vară. Un penthouse rafinat, amplasat în inima Bucureștiului, la kilometrul 0.

Localizare şi împrejurimi