Nu doar caracteristicile proprietății în sine contează, ci și specificul comunității din care vei face parte.

Dacă te afli în căutarea unei locuințe de închiriat și ai deja în minte o proprietate potrivită pentru tine, ia-ți puțin timp de gândire înainte de încheierea tranzacției. Asta pentru că o închiriere reușită (pe termen lung) înseamnă mai mult decât găsirea locuinței „perfecte”.

o inchiriere reusita, mai mult decat gasirea locuintei perfecte

Ce se întâmplă după ce te muți în noua casă?

Un element-cheie al satisfacției tale pe toată durata șederii într-o anumită locuință este abilitatea de a te integra în comunitatea din care aceasta face parte. Exact acest fapt este pus în evidență de o companie imobiliară bucureșteană, cu numele de Imoteca – care a lansat, spre sfârșitul anului trecut, un serviciu inovator pentru piața românească, țintit spre comunitatea expaților. Supranumit „Welcome, expats”, acesta oferă străinilor mai mult decât consultanță în găsirea unei locuințe potrivite, ajutându-i, practic, să se integreze în societatea românească.

Ajutor pentru acomodarea expaților

Astfel, pentru expații care apelează la această soluție, reprezentanții companiei ajută la găsirea celei mai bune școli pentru copii (organizând chiar tururi de vizitare a diverse unități de învățământ), identifică cea mai bună alternativă în ceea ce privește serviciile de sănătate, facilitează angajarea unor bone, șoferi sau contracte cu firme de curățenie. În cadrul acestui serviciu, Imoteca oferă inclusiv servicii de training intercultural cu ajutorul cărora străinii pot învăța despre cultura de coordonare a unei echipe locale, despre cum să construiască relații solide cu subalternii și colegii români, să comunice eficient, dar și o serie de informații despre specificul cultural si istoria României.

„Experiența noastră atât pe piața românească, cât și pe cea internațională, ne-a arătat faptul că putem aplica cu succes sisteme din alte țări în România, iar «Welcome, Expats» este un bun exemplu în acest sens. Prin urmare, Imoteca pregătește acum lansarea unui nou tool pentru inchirieri pe termen lung și pe termen scurt, pentru a facilita căutarea și pentru a crește viteza procesului de găsire și inchiriere a locuinței perfecte, care să îndeplinească toate cerințele clientului.”

Rafaela Nebreda, Imoteca

Spune-ţi părerea