Printre avantajele acestei zone a Capitalei se numără accesul la metrou, dar și apropierea de parc și de marile clădiri moderne de birouri.

Fie că ești un chiriaș aflat la început de drum sau ai, dimpotrivă, ceva ani de experiență la acest capitol, probabil că îți dorești să găsești un loc în care să poți rămâne mai mult timp. Pentru locuitorii Capitalei, o zonă cu un mare potențial de atracție în materie de închirieri este reprezentată de Aviației–Floreasca–Barbu Văcărescu.

Portretul unui cartier tot mai popular pentru chiriasi

Potrivit reprezentanților agenției imobiliare Nordis, acest areal s-a consacrat, în ultimii ani, ca un adevărat pol de business al Bucureștiului. „Clădirile de birouri moderne, de mari dimensiuni, construite pe Bulevardul B. Văcărescu, pe Calea Floreasca, Fabrica de Glucoză sau pe Bulevardul Pipera au atras mai bine de 40.000 de angajați”, punctează aceștia. Traficul din ce în ce mai intens din Capitală, în corelație cu profilul angajaților din aceste clădiri (persoane tinere, flexibile și cu o capacitate ridicată de adaptare la schimbare), a dus la creșterea cererii pentru locuințe în această zonă – creștere resimțită nu diar pe piața vânzărilor, ci și pe cea a închirierilor.

Apropierea de metrou, o prioritate

În momentul de față, cel mai bine cotate la închiriere în zona Aviației sunt apartamentele din apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, aflată în proximitatea Parcului Herăstrău-Bordei, a mallului Promenada, dar și a clădirilor de birouri din zona Floreasca – Barbu Văcărescu. Printre criteriile de selecție importante pentru chiriași se numără și suprafețele locuințelor, calitatea finisajelor și a mobilierului, dar și existența locurilor de parcare la subsol. Astfel, pentru cele câteva imobile în care suprafețele apartamentelor sunt mai reduse (50-55 de metri pătrați pentru două camere și 70-75 de metri pătrați pentru trei camere) și care dispun de locuri de parcare doar la exterior, nivelul chiriei coboară sub media zonei, respectiv la 550–600 de euro pe lună pentru două camere, 700–750 de euro pe lună pentru trei camere și 1.000–1.200 de euro pe lună pentru patru camere.

Chiriile apartamentelor noi din zona Aviației:

Tip apartament: Chirie medie (euro/lună):
2 camere 750-850
3 camere 1.100-1.300
4 camere 1.600-2.200
Penthouse 2.200-3.000

Sursă: Nordis

Proiecte de amploare, pe lista livrărilor

În următorii ani, estimează consultanții Nordis, oferta de apartamente noi scoase la închiriere va crește în această zonă, ca urmare a livrărilor de până acum, dat fiind că printre actualii proprietari se numără și mulți investitori. Potrivit unui monitorizări realizate de companie, în zona Aviației au fost livrate anul acesta proiecte rezidențiale de mari dimensiuni, cum ar fi One Herăstrău Park (106 apartamente), Dinamic City (160 de apartamente în apropierea Parcului Verdi), Metropolitan Residence Aviației (195 de unități locative), Blocul J din Complexul City Point (71 de apartamente). În plus, există și proiecte aflate în curs de finalizare, precum One Herăstrău Plaza (156 de apartamente), prima fază a Belvedere Residences (două imobile ce vor cuprinde 238 de apartamente) sau Capital Residence Caramfil (87 de apartamente).

Spune-ţi părerea