Cererea de locuințe de închiriat începe să crească încă din luna august.

În mod tradițional, prima lună de toamnă, ce coincide cu începerea anului universitar, este considerată ca momentul de vârf al activității de închirieri apartamente în marile orașe. Deși cererea ajunge într-adevăr la un punct de apogeu în această perioadă, experiența anilor trecuți arată însă că „agitația” studenților începe mai devreme. „Ca în fiecare an, în august asistăm la o creștere a cererii pe segmentul chiriilor, nivelul maxim urmând să fie atins în septembrie. În această perioadă ne așteptăm ca volumul căutărilor să crească cu până la 30%”, spune Adrian Erimescu, director general al Imobiliare.ro.

Iată trei avantaje de care poți beneficia dacă îți vei începe căutarea înainte de venirea toamnei:

cauta chirii imobiliare

1. Mai multe opțiuni și prețuri mai bune:
Ca și tine, majoritatea studenților se află în căutarea unor chirii cât mai accesibile – fără a face însă abstracție de condițiile oferite de o proprietate sau alta. Este evident că cele mai bune oferte din punctul de vedere al raportului calitate-preț vor fi și primele închiriate, la urmă rămânând cele mai puțin atractive.

2. Poți căuta mai pe îndelete:
Se dovedește adesea că deciziile luate sub presiunea timpului nu sunt cele mai bune. Dacă începi să-ți cauți cazare cu o săptămână înainte de începerea anului universitar, sunt șanse mari să te simți presat să accepți o ofertă pe care altfel ai refuza-o, din simplul motiv că în câteva zile trebuie să te muți.

3. Proprietarii sunt mai flexibili:
Înainte ca cererea să atingă momentul de apogeu, iar proprietarii să fie „asaltați” de cereri de vizionare, este de așteptat ca aceștia să fie mai deschiși la negociere – în ceea ce privește prețul, dar nu numai. Corelată cu o bună impresie asupra viitorilor locatari, posibilitatea de câștiga câteva săptămâni la închiriere poate reprezenta un impuls important pentru acceptarea unei concesii la care ții.

Spune-ţi părerea