6026 de afișări

Avem o casa pentru care nu avem titlu de proprietate,mama tot a…

Avem o casa pentru care nu avem titlu de proprietate,mama tot a intrebat pe la primarie dar nu a lamurit-o nimeni,suntem doi frati,mama si un frate ne-a murit ,iar el are 2 copiiSi tata a murit.Terenul pe care s-a construit casa este al mamei dat de parintii ei decedati dar pentru care nu are pe numele ei nici un act.De zeci de ani impozitul pe casa a fost platit pe numele tatei si apoi al mamei.Cum putem obtine titlul de proprietate?Multumim frumos.

În categoria Cumparatori, scris de Barbulet Ana
Răspunde
3 răspunsuri
 • Buna ziua! Eu am 18 ari unde am și locuință. N-am titlu de proprietate, impozitul se plătește la primărie. Ce pot face sa obțin un titlul de proprietate? Aștept răspuns, vă mulțumesc!

 • Cum? V-ați gândit să plătiți un avocat pentru asta? Vă așteptați să primiți sfaturi legale gratuite online? Și ați asculta sfaturile primite?

 • Singura solutie ar fi sa solicitati in instanta dobandirea proprietatii prin uzucapiune:

  Prin uzucapiune (sau prescripta achizitiva), este modul de dobândire a proprietăţii sau a altor drepturi reale asupra unui bun, prin posedarea neîntreruptă a bunului, într-un interval de timp fixat de lege.
  Codul Civil român, în articolele 1846-1847, prevede anumite condiţii pentru a putea opera dobândirea proprietăţii prin uzucapiune, şi anume:
  – posesia să fie continuă – posesorul să o exercite în mod regulat, fără intermintente anormale
  – posesia să fie neîntreruptă
  – posesia să fie netulburată să nu fie fondată sau conservată prin acte de violentă în contra sau din partea adversarului;
  – posesia trebuie să fie publică – posesia nu trebuie exercitată în ascuns de adversarul sau, încât acesta să nu fie în stare de a putea să o cunoască
  – posesia trebuie exercitată sub nume de proprietar.

  Din punct de vedere al timpului cât trebuie să dureze posesia pentru a putea opera uzucapiunea, aceasta poate fi de 30 de ani sau de 10-20 de ani.

  Astfel veti avea o hotarare judecatoreasca care va constitui titlul de proprietate.

Spune-ţi părerea