Dacia

Descrierea cartierului Dacia

Cartierul Dacia se află localizat în partea de vest a municipiului Oradea. Acest cartier are o mare însemnătate istorică pentru oraș, întrucât aici regăsim unul dintre cele mai importante monumente din Oradea – complexul baroc.

Această zonă vă ofera drept modalitate de transport în comun atât tramvaiul, cât și autobuzul. În această zonă, tramvaiul este concentrat pe patru linii, linile 1N și 3R ce ajung până în Piaţa Unirii și linile 1R și 3N care duc la Gara Centrală. Autobuzul ne pune la dispozitie nouă posibile rute de transport. Linia 14 ce ajunge până la stația Podului, linia 17 la Gara de Est și linia 19 la stația Dacia Pasaj. Atât linia 21N cât și linia 21R au capăt de linie la Auchan, iar linia 22 la Real II. Linia 26 merge până pe strada Ion Mihalache, linia 27 până pe strada Petre Carp, iar nu în cele din urmă, linia T1 care se oprește la stația Olosig.

În acestă zonă sunt suficiente magazine. Aici se pot găsi trei magazine Profi, unul pe bulevardul Dacia la numărul 38, celălalt pe aceeași stradă la numărul 40, iar ultimul dintre acestea se află pe strada Sovata 50. Există și un magazin Penny Market pe strada Sovata la numărul 4. Nu în cele din urmă, un magazin accesibil tuturor, unde se găsesc toate felurile de produse, este Complex Edina, strada Aluminei la numărul 45.

Cartierul Dacia este un loc optim de recreere pentru cei mici, aici regăsindu-se numeroase parcuri precum Parcul pentru Copii, de pe bulevardul Dacia 116, terenul de fotbal și baschet Sovata, pe strada Sovata 28, dar și clubul de baschet Boschet cu copii, Aleea Tușnadului nr.5. În cazul în care ești pasionat de istorie, acest cartier are o mare valoare culturală și istorică întrucât aici regăsim unul dintre cele mai importante monumente din Oradea – complexul baroc. Așadar poți vizita aici monumentele care compun complexul, și anume: Palatul Baroc, Basilica Romano-Catolică, Şirul canonicilor.

În ceea ce privește învățământul, în acest cartier sunt prioritari cei mici, aici se află Grădinița cu Program Prelungit Nr. 54 pe bulevardul Dacia, dar și Creșa nr.6 “Căsuța Veseliei” pe strada Aluminei. În privința elevilor, daca aceștia vor să studieze în cartierul Dacia, ei au opțiunea să studieze la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” pe Strada George Călinescu.

În cazul unor intervenții medicale, cartierul dispune de câteva cabinete de cartier. Dacă există o problemă de înfrumusețare (stomatologică sau de operație estetică) această zonă dispune de servicii medicale non-stop. În cazul unor investigații de altă natură, trebuie să știți că pe Bulevardul Dacia, la nr. 74, veți găsi Clinica Sante – clinică în care puteți să faceți o serie completă de analize.

În cazul în care nu aveți timp să gătiți, sau poate chiar doriți să vă răsfățați din când în când cu mese delicioase, cartierul Dacia vă poate oferi opțiuni variate. În funcție de preferințele fiecăruia, puteți alege Ooh La La, bulevardul Dacia 112, Ziga Zaga, atât pe bulevardul Dacia 60 cât și pe strada Carpați 4, Pizzeria Giganti, strada Carpați 8 și Resturant VNK by Vanca. Pe lângă acestea mai regăsim și ROYAL GRILL, strada George Călinescu, Palazzo, pe strada Demostene Botez 2.

În cazul în care un restaurant nu vă poate oferi ce doriti, brutăria Dorbob Prod vă așteaptă pe Strada Aluminei 25.

În acest cartier există patru bănci, cât și două bancomate. Cele două bancomate sunt de la BRD, strada Sovata Nr.50, și BCR, bulevardul Dacia, în magazinul Profi. Iar cele patru banci sunt CEC Bank - Agentia DECEBAL, bulevardul Decebal NR. 21, UniCredit Bank, bulevardul Dacia 54, ING Bank, de asemenea pe același bulevard dar la numărul 56, și Banca Cooperatistă Dacia Oradea, bulevardul Dacia nr. 62, Bl. AN36

Pentru posesorii de mașini, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă. Totuși, în acest cartier nu există parcări private.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Dacia

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Dacia şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Dacia

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Dacia

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
150 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
240 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Dacia

Vânzare apartament în Oradea

zona Dacia, 3 camere, 65.16 mp, Etaj 2 / 7

Cod:#PFL Apartament 3 camere, decomandat, etajul 2 din 7, bloc cu acoperis, orientare: N-E. Suprafata construita este de 75 mp si utila de 65,16 mp. Este compus din: 2 dormitoare, un living, o...

Vânzare apartament în Oradea

zona Dacia, 3 camere, 57 mp, Etaj 3 / 4

Blitz propune spre vanzare un apartament de 3 camere, tip PB, decomandat, in zona Dacia. Acesta are in proximitate multe facilitati, cum ar fi: scoli, gradinite, magazine, Profi, parcuri, etc....

Vânzare apartament în Oradea

zona Dacia, 3 camere, 68 mp, Etaj 5 / 7

Agentia imobiliara GDN Alfa Oradea va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere decomandat, etaj 5 din 7, zona Dacia, cu suprafata utila de 68 mp. Apartamentul se prezinta astfel(mp. utili):...

Vânzare apartament în Oradea

zona Dacia, 4 camere, 85 mp, Etaj 7 / 8

Smart Imobiliare va ofera spre vanzare apartament cu 4 camere tip C cu dubla orientare desfasurat pe o suprafata utila de 85 mp la care se adauga un balcon inchis de 5 mp la etajul 7/8....

Închiriere apartament în Oradea

zona Dacia, 2 camere, 55 mp, Etaj 8 / 8

Inchiriez apartament 2 camere, 55 mp- living, dormitor, bucatarie, camara, balcon mare inchis, Bd. Dacia, vizavi Scoala Dacia, decomandat, recent renovat modern, dotat, utilat, lift nou. Vizavi de...

Închiriere apartament în Oradea

zona Dacia, 3 camere, 45 mp, Etaj 1 / 9

Va oferim spre inchiriere apartament 3 camere, cu suprafata utila de 45 mp, situat la etajul 1 al unui imobil cu lift nou compus din 9 etaje. Imobilul este amplasat intr-o zona cu foarte multe...

Închiriere apartament în Oradea

zona Dacia, 3 camere, 62 mp, Etaj 2 / 4

inchiriez apartament 3 camere, semidecomandat, pe B-ul Dacia, et.2. Apartamentul este compus din 3 camere, 2 dormitoare, 1 living, 1 baie, bucatarie si un balcon mare. Apartamentul se inchiriaza...

Închiriere apartament în Oradea

zona Dacia, 2 camere, 45 mp, Etaj 1 / 8

Inchiriez apartament d 2 camere, 1 bucatarie open space cu living, 1 baie cu jacuzzi si cabina dus, 1 balcon ecomandat pe blv. Dacia, etaj 1. Imobilul se inchiriaza mobilat si utilat cu...