Gheorghe Doja

Descrierea cartierului Gheorghe Doja

Gheorghe Doja este un cartier situat în partea de est din Oradea. Zona se află la marginea orașului, astfel că nu este una extrem de aglomerată. Un mare avantaj al cartierului este dat de prezența între granițele acestuia a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. În zonă predomină blocurile vechi, dar în ultimii ani, pe terenurile din Gheorghe Doja au început să se construiască și case, preferate de către cei care doresc să locuiască la curte.

Concret, cartierul Gheorghe Doja din Oradea este delimitat str. Gh. Doja, calea ferată Oradea-București, strada Piatra Craiului, din cartierul Podgoria, și limita administrativă a comunei Paleu.

Dacă decizi să te muți în cartierul Gheorghe Doja, trebuie să știi că acesta nu este foarte bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Concret, cartierul este străbătut de o singură linie de transport. Este vorba de autobuzul 13, care trece prin Aleea Gojdu, Parc 1 Decembrie, Spitalul Județean și are capăt de linie pe str. Gh. Doja.

În aceste condiții, ești nevoit să iei în calcul faptul că trebuie să apelezi la oportunitățile oferite de celelalte cartiere pentru a te deplasa mai ușor.

Cartierul Gheorghe Doja este deficitar și în ceea ce privește opțiunile de cumpărături. În zonă există magazine de mici dimensiuni. De asemenea, la granița cu cartierul Nicolae Iorga găsești un supermarket Profi, pe str. Louis Pasteur. Dacă ești un băutor de cafea înfocat, în Olosig, un alt cartier vecin, ai un magazin cu cafea de calitate, pe str. Gheorghe Doja.

Cel mai apropiat centru comercial este Oradea Plaza, aflat în centrul civic, care are o gamă de magazine și restaurante.

În cartierul Gheorghe Doja nu prea ai opțiuni de petrecere a timpului liber. Însă, constituie un avantaj distanța destul de apropiată de centrul din Oradea. Aici se află Aquapark Nymphaea, cel mai mare din Transilvania, dar și Cetatea Oradea, emblema orașului. De menționat ar fi și malul râului Crișul Repede, pe care te poți plimba în voie. În apropierea zonei centrale găsești și Parcul Ion I.C. Brătianu, pentru relaxări în mijlocul naturii.

Din păcate, cartierul Gheorghe Doja duce lipsă de unități de învățământ, având în vedere faptul că se află la marginea orașului și nu are o densitate foarte mare a populației. Prin urmare, pentru educația copiilor tăi, ești nevoit să te deplasezi în alte cartiere din Oradea.

Cartierul Gheorghe Doja este bine deservit la capitolul servicii medicale. Asta pentru că în această zonă, pe str. Gheorghe Doja, își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, cea mai mare unitate medicală din județul Bihor.

Tot pe aceeași stradă, dar într-o altă locație, găsești și un centru de permanență, unde poți primi asistență medicală dacă ai afecțiuni minore de sănătate. De asemenea, în zona Gheorghe Doja își desfășoară activitatea și mai multe cabinete medicale particulare, printre care unul de cardiologie, un laborator de analize medicale și o clinică de ortopedie, toate fiind pe str. Gheorghe Doja.

Nu ai prea multe alternative din punct de vedere gastronomic în cartierul Gheorghe Doja. Pentru o masă rapidă în oraș, găsești o pizzerie pe str. Gheorghe Doja, și un restaurant cu priveliște frumoasă, pe str. Graurilor. Pentru o ofertă mai bogată, poți trece pragul centrului comercial Oradea Plaza, aflat în apropiere, sau să alegi un local din centrul orașului Oradea, potrivit pentru gusturile tale.

Nici la capitolul servicii bancare cartierul Gheorghe Doja nu stă prea bine. În zonă nu găsești vreo sucursală bancară, astfel că singura alternativă este de a te deplasa în cartierele învecinate. Însă nu trebuie să-ți faci prea multe griji din acest punct de vedere, pentru că nu foarte departe de cartierul Gheorghe Doja se află centrul istoric din Oradea, precum și centrul comercial Oradea Plaza, în care vei găsi mai multe bancomate și sucursale de la diferite bănci.

Pentru că nu este o zonă foarte populată, găsirea unui loc de parcare în cartierul Gheorghe Doja nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru șoferi. Mai mult, pentru că între granițele acestei zone își desfășoară activitatea Spitalul Județean Oradea, primăria a investit în realizarea de parcări și intenționează să aloce noi fonduri în acest sens, în viitorul apropiat.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Gheorghe Doja

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Gheorghe Doja şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Gheorghe Doja

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Gheorghe Doja

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
150 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Gheorghe Doja

Închiriere apartament în Oradea

zona Est, 2 camere, 54 mp, Etaj 1 / 4

BITZ inchiriaza apartament de 2 camere, decomandat, cu suprafata utila de 54 mp. Este compus din sufragerie, dormitor, bucatarie, hol, baie si un balcon. Apartamentul este utilat si totodata...