Olosig

Descrierea cartierului Olosig

Situat pe malul drept al Crișului, Cartierul Olosig este localizat în zona centrului istoric a orașului Oradea. Numele cartierului vine din limba maghiară și poate fi tradus drept „Italienimea Orăzii”, nume care se datorează comunității de italieni care au locuit aici încă din secolele XVI-XVII.

Cartierul este considerat o bijuterie a orașului, grație clădirilor istorice cu o arhitectură în stil baroc și Art Nouveau care dau farmec și poveste zonei. Localnicii spun despre acest cartier că este o adevărată galerie de artă în aer liber, întrucât întâlnim aici cele mai multe clădiri istorice din oraș, toate oferind un spectacol arhitectural aparte.

Zona aceasta este delimitată de strazile: Pacii(Rogerius) – Rozmarinului(Rogerius) – Berzei(Rogerius) - calea ferata Oradea-Bucuresti – Aleea Strandului(Podgoria) – râul Crișul Repede – Bdul Decebal 2-22 (Decebal-Dacia). În ceea ce privește mijloacele de transport în comun, următoarele linii de tranzit au rute care ajung în acest cartier și fac legătura cu alte zone din oraș: autobuzul 17, linia 32, tramvaiul 10, 1R și tramvaiul 9.

Pe lângă micile magazine alimentare de cartier, dacă vei locui aici îți vei putea face cumpărăturile la supermarketul Profi City – vei regăsi aici două supermarket-uri (unul este amplasat pe strada Louis Psteur, nr. 1, și celălalt pe strada Piața București nr. 4). De asemenea, regăsim în cartier un supermaket Carrefour Market, pe strada Republicii, nr. 30.

În cartierul Olosig, cu siguranță, te poți relaxa savurând o cafea într-una dintre cafenelele cartierului, servind cina într-un local, sau chiar degustând un vin într-unul dintre localurile de profil de aici, asta pentru că zona este foarte bogată în diversitatea localurilor. Totuși, pentru mai multe oportunități de recreere, în aer liber te poți deplasa în cartierul învecinat, unde vei regăsi Cetatea Oradei.

Dacă decizi să te muți în Olosig, trebuie să știi că acest cartier duce lipsă de unități de învățământ. Concret, aici se află Liceul de Arte - Nagyvaradi Műveszeti, pe str. Menumorut, nr. 33, iar în vecinătate, Centrul Școlar de Educație și Incluziune nr. 1, pe str. Ciorogariu Roman, nr. 48. Pe aceeași stradă, însă la numărul 18, vei găsi Colegiul Național Mihai Eminescu.

Tot la capitolul educație, regăsești în acest cartier și Școala Gimnazială Oltea Doamna, de pe strada Parcul Traian, nr. 16, Grădinița Agora, pe strada Sf.Apostol Andrei, nr. 2 precum și Liceul George Barițiu și Liceul Georgiana – ambele unități aflate pe strada Barițiu Gheorghe.

Din punctul de vedere al serviciilor medicale, în cartierul Olosig se află o serie de centre medicale și cabinete private, precum și o serie de Clinici medicale în care se pot realiza o serie de analize mai amănunțite. Așadar această zonă este bine deservită la capitolul medical. Între unitățile medicale, amintim Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, de pe strada Republicii, nr. 37, Spitalul Militar Avram Iancu, de pe strada Dunărea, Clinica Sante, pe strada Louis Psteur, nr. 1, Clinica Euclid, pe strada Nicolae Jiga, nr. 13 și Clinica Bioinvest.

De asemenea, în imediata vecinătate a cartierului, poți beneficia de asistență medicală pentru diferite afecțiuni, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Oradea, care se află pe strada Gheorghe Doja, nr. 65.

În cazul în care îți plac ieșirile și cinele în oraș, cu siguranță, acesta este unul dintre cartierele în care te vei bucura să locuiești. Găsim în cartierul Olosig câteva locații numai bune pentru o seară relaxantă în oraș, și totodată, o serie de bistro-uri și cafenele. Concret, în zonă se află o serie de localuri cu o gamă diversificată de preparate, precum: Restaurantul Astoria, Via29, Restaurantul Allegria, ReWine Bistro, Baraw, Merci bistro & Caffe, Căsuța cu Nuci, Laurus Mediterranean Restaurant, Rivo, sau Graf Restaurant Caffe.

În cazul în care te decizi să te muți în această zonă, trebuie să știi că zona este bine deservită din punct de vedere bancar. Concret, regăsim aici o sucursală BRD, pe strada Parcul Traian, nr. 9, precum și mai multe ATM-uri ale aceleiași bănci. Tot pe strada Parcul Traian vei regăsi și o sucursală Libra Internet Bank. Mergând pe strada Republicii, vei găsi aici atât o sucursală CEC Bank, cât și o sucursală Banca Românească.

Pentru șoferi, găsirea unui loc de parcare în această zonă poate să fie o problemă, având în vedere faptul că zona este una central - istorică.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Olosig

1 rezultat

Locuințele nou-construite dețin o pondere redusă, fapt ce poate fi pus pe seama prețurilor ridicate ale puținelor terenuri pentru construcții de aici.
Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din apropiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Olosig şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Olosig

În ceea ce privește prețurile solicitate pe segmentul apartamentelor, este evident că acestea se situează, în mod firesc, peste media solicitată la nivel de oraș. Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a orașului.
Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Olosig

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
290 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
380 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Olosig

Vânzare apartament în Oradea

zona Central, 3 camere, 73 mp, Parter / 4

Va propunem un apartament frumos, amplasat CENTRAL, la 20 m de Hotelul Ramada**** la aproximativ 2 minute de mers cu masina de centrul istoric al orasului . Interiorul are o suprafata utila...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 3 camere, 77 mp, Etaj 4 / 8

YouPro.ro va propune spre inchiriere apartament cu 3 camere, decomandat, confort 1, situat pe strada Transilvaniei, disponibil la etajul 4 din 8. Imobilul are o suprafata de 77 mp utili....

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 80 mp, Etaj 1

Apartament 2 camere, situat la etajul 1, pe strada Iosif Vulcan. Imobilul este compus din 2 camere, bucatarie, baie si balcon. Apartamentul are o suprafata de 80 mp, se inchiriaza nemobilat pe o...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 4 camere, 86 mp, Etaj 5 / 9

Agentia imobiliara Karimob, va propune spre inchiriere un apartament pe B-dul Decebal la etajul 5 cu lift . Apartamentul se regaseste intr-o zona foarte buna, centrala, pe B-dul Decebal langa...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 67 mp, Etaj 6 / 7

YouPro.ro va propune spre inchiriere apartament cu 2 camere, decomandat, confort 1, situat in zona Facultatii de Medicina, disponibil la etajul 6, cu o suprafata utila de de 60 mp...