Podgoria

Descrierea cartierului Podgoria

Podgoria este un cartier aflat la marginea orașului Oradea, cu o densitate mică a populației și fără o infrastructură dezvoltată. Se găsește la o distanță de aproximativ șapte kilometri de centrul din Oradea, însă arată mai mult ca un sat, în care sunt construite doar câteva sute de case, și acestea vechi.

Astfel, acest cartier poate fi un loc ideal de locuit pentru persoanele cărora le place liniștea și să stea la curte, doar că existența unei mașini personale pentru deplasare este necesară. Prin acest cartier trece și râul Crișul Repede, iar în zonă se află și Parcul Silvaș, ce oferă mai multe alternative de petrecere a timpului liber în natură.

La capitolul mijloace de transport în comun, dacă te decizi să te muți în cartierul Podgoria, trebuie să știi că o singură linie de autobuz trece pe aici. Și anume, autobuzul 15, care leagă Podgoria de Piața Cetății din Oradea.

Nu ai parte de o ofertă prea bogată nici în ceea ce privește locurile de cumpărături. Concret, în cartierul Podgoria poți apela doar la magazine alimentare de mici dimensiuni. Cel mai apropiat supermarket se află în cartierul Velența. Și anume, un magazin Penny, pe str. Seleușului.

Marele avantaj al cartierului Podgoria este că la marginea acestuia, în partea de vest, se află Aquapark Nymphaea, cel mai mare aquapark din această regiune a Europei, care se întinde pe o suprafață de șapte hectare.

Totodată, în această zonă, aproape de aquapark, găsim și Parcul Silvaș, locul tradițional de picnic al locuitorilor din Oradea.

De menționat la acest capitol ar mai fi și malul râului Crișul Repede, pentru plimbări relaxante în natură. Un alt punct de interes ar fi Biserica Ortodoxă Română Oradea Podgoria, aflată pe str. Podgoria, și Mănăstirea Sfânta Cruce, pe str. Făcliei. Totodată, în cartier găsești și un loc de joacă privat, pe str. Podgoria.

Pentru că are o densitate mică a populației, între granițele cartierului Podgoria nu există nicio unitate de învățământ. Astfel, ești nevoit să te orientezi spre alternativele oferite de celelalte cartiere.

Cele mai apropiate unități de zona Podgoria sunt Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, situată pe Calea Clujului, și Școala Generală „Alexandru Roman”, aflată pe aceeași stradă.

În cazul în care ai diferite probleme de sănătate, trebuie să știi că în această zonă nu se găsește nicio unitate medicală, fie ea privată sau de stat. În aceste condiții, ești nevoit să te deplasezi în celelalte cartiere din Oradea pentru a beneficia de oportunitățile medicale pe care acestea le oferă.

Totuși, la o distanță nu foarte mare de Podgoria se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, în cartierul vecin, Nicolae Iorga. De asemenea, tot în apropiere, pe Calea Clujului, este situat Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie.

Dacă nu vrei să gătești acasă, este bine de știut că la capitolul gastronomie nu ai nicio alternativă între granițele acestui cartier. Astfel, ești nevoit să te deplasezi în zonele din proximitate.

Găsești două restaurante în apropiere, cu preparate delicioase, pe Aleea Ștrandului, unul fiind și cu specific mediteranean.

În cartierul Podgoria nu găsești nicio sucursală bancară, ci doar un bancomat al celor de la Banca Transilvania, în incinta Aquapark Nymphaea, situat pe Aleea Ștrandului.

De alte servicii bancare poți beneficia dacă te deplasezi în cartierul Velența, aflat în apropiere. Aici se află o sucursală a băncii CEC Bank și două bancomate, de la Banca Transilvania și BCR.

Fiind o zonă care are o densitate mică a popuației, nu există o problemă în ceea ce privește găsirea cu ușurință a unui loc de parcare.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Podgoria

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără VICTORIA REZIDENTIAL. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Podgoria şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Podgoria

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Podgoria

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
150 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare