Universității

Descrierea cartierului Universității

Universității este unul dintre cele mai căutate cartiere ale orașului, pentru că în această zonă își desfășoară activitatea Universitatea din Oradea. Cartierul se află foarte aproape de centrul orașului și stă foarte bine la capitolul transport public, pentru că se află într-un plin proces de dezvoltare.

Această parte a orașului este alcătuită din blocuri și case mai vechi, dar și din ansambluri rezidențiale noi. Astfel, se pretează pe cerințele cumpărătorilor dornici să locuiască la curte sau în apartamente moderne, cu zone de relaxare și promenadă în apropiere.

Cartierul Universității stă excelent la capitolul mijloace de transport în comun. Concret, prin zonă circulă autobuzele de pe linia 14, care trec prin Piața Unirii, precum și cele de pe linia 23, care ajung în Piața Cetății și la Carrefour Era.

De asemenea, în cartierul Universității a fost realizată o nouă linie de tramvai, cu fonduri europene, și care are o lungime de șapte kilometri. Aceasta va face legătura directă între Ioșia, zona Universității și Cantemir și va fi finalizată la sfârșitul anului 2021.

Cartierul Universității se află foarte aproape de un pol comercial important din Oradea, ce cuprinde magazine precum Jumbo, Auchan, Leroy Merlin sau Decathlon.

În proximitate se găsește și Piața Obor, cea mai mare piață din Oradea, de unde poți cumpăra o mulțime de lucruri pentru locuință, precum și centrul comercial Era Shopping Park, în care funcționează o serie de magazine diverse.

La capitolul activități de recreere, în această zonă se află Grădina Zoologică din Oradea, cu o suprafață de 75.000 mp și peste 650 de exemplare de animale. Este un spațiu ideal de agrement pentru toată familia.

Pentru plimbări în natură ai și posibilitatea de a alege Parcul „Nicolae Bălcescu”, iar pentru activitățile sportive, este bine să știi că aici se găsesc cele două stadioane: Universității și Tineretului.

Tot în această zonă se află și Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, un muzeu de artă și știință situat în clădirea restaurată a Palatului Baroc.

Dacă te vei muta în cartierul Universității, nu trebuie să îți faci griji atunci când vine vorba de educația copiilor. În această zonă se află Universitatea din Oradea, fondată în anul 1990 și care are 15 facultăți. Instituția are un campus universitar bogat, format dintr-o bibliotecă modernă, o bază sportivă, cămine, cantină, precum și șase clinici universitare.

Totodată, în cartierul Universității își desfășoară activitatea și Colegiul Economic „Partenie Cosma”, pe Calea Armatei Române, precum și Liceul cu Program Sportiv Bihorul, pe Calea Matei Basarab.

În ceea ce privește accesul la servicii medicale, în această zonă se află mai multe cabinete medicale particulare, printre care și unul de stomatologie, pe str. Universității, și altul de psihologie, pe str. Constantin Brâncuși.

De asemenea, în proximitate se găsește și un centru de permanență medicală, pe str. Vlădeasa, unde se oferă asistență medicală pentru afecțiuni de sănătate minore.

Găsiți aici mai multe restaurante, pizzerii și fast-food-uri, având în vedere că în zonă se află Universitatea din Oradea, în care învață aproape 20.000 de studenți. De menționat la acest capitol ar fi și o cofetărie specializată în producerea delicateselor americane și internaționale, precum și un producător de înghețată artizanală din ingrediente proaspete.

În cartierul Universității se găsesc mai multe sucursale ale unor bănci, precum BRD, Banca Comercială Feroviară, Alpha Bank, Banca Transilvania, Banca Românească sau Raiffeisen Bank. De asemenea, zona nu duce lipsă nici de bancomate sau servicii de schimb valutar.

Pentru șoferi, găsirea unui loc de parcare în zonă nu trebuie să fie o problemă, având în vedere că acest cartier este în plină dezvoltare și se fac numeroase investiții în infrastructură.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Universității

1 rezultat

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Arena Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Universității şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Universității

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț a orașului Oradea. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.339 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

-1,3%  (-18 €/mp) faţă de luna 7/2023

+3,2%  (41 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Universității

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
290 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
380 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Universității

Vânzare garsoniera în Oradea

zona Central, o cameră, 28 mp, Parter / 4

Cod : #PFL Apartament cu 1 camera, la casa, curte comuna, acoperis de tigla, 4 locatari in total; orientare: sud-vest cu suprafata utila de 30 mp si construita de 35 mp, plus o curte de cca 20 mp...

Vânzare garsoniera în Oradea

zona Central, o cameră, 30.26 mp, Parter

Va propunem spre vanzare un Apartament cu o camera, situat in Ultracentral, mai exact pe strada Cuza Voda. El se compune din bucatarie, baie si dormitor/living, avand si o boxa la subsolul...

Vânzare apartament în Oradea

zona Central, 4 camere, 100 mp, Parter / 1

BLITZ va propune spre vanzare un apartament superb de 2 camere + garsoniera, ultracentral. Apartamentul este compus dintr-un living luminos cu bucatarie din care se urca la mansarda, unde se...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 46 mp, Etaj 2 / 4

Va ofer spre inchiriere un apartament modern cu 2 camere, situat pe bulevardul Magheru, o locatie centrala foarte convenabila. Acesta dispune de o configuratie spatioasa si include bucataria...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 2 camere, 46 mp, Etaj 2 / 4

ID Anunt : P61375 Comisionul perceput de KING IMOBILIARE este de 50% + TVA din valoare unei luni de chirie. KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament cu 2 camere , complet...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 4 camere, 100 mp, Etaj 1

Sapient imobiliare propune spre inchiriere apartament situat central in Oradea strada G.Costa-Foru. Proprietatea este situata la etajul 1 intr-un bloc cu 8 etaje. Proprietatea se inchiriaza...

Închiriere apartament în Oradea

zona Central, 3 camere, 60 mp, Parter / 4

Proprietar - Inchiriez apartament cu 3 camere ( living, dormitor si birou cu canapea extensibila sau pat de o persoana la alegere), bucatarie complet utilata ( frigider, aragaz si cuptor Franke,...