Desi abia am depasit o criza imobiliara ce a produs dauna majore pietei imobiliare, vanzatorii de azi nu sunt mult mai deschisi decat cei de ieri, pastrandu-si obiceiuri dintre cele mai neprietenoase. Acest lucru se intampla pe o piata imobiliara tanara cum este cea romaneasca, instabila dupa evenimentele recente si, de ce sa nu o spunem, care nu-i avantajeaza, fiind la indemana cumparatorilor.

Ai avut si tu, probabil, cateva experiente mai putin placute, in care abia asteptai sa iesi pe usa si sa nu te mai intorci niciodata. De aceea ne propunem sa-ti impartasim trei dintre situatiile cu care cei mai multi vanzatori si, astfel, punandu-te in locul lor, ii vei intelege mai bine.

1. Majoritatea vanzatorilor au probleme. Nu sunt putine cazurile in care in spatele vanzarii unei locuinte stau drame sociale. Un deces in familie, imposibilitatea achitarii ratelor la banca, un divort, sunt doar cateva dintre posibilele motive pentru care vanzarea locuintei este obligatorie. Daca adaugam si factorul timp, avem imaginea completa a unui vanzator rapus de probleme, stresat de timp, nervos si, drept urmare, neprimitor.

2. Unii vanzatori sunt cumparatori la randul lor. Pentru a fi mai eficienti, vanzarea si cumpararea se desfasoara concomitent. Se aduna astfel frustrari, timp pierdut, energie risipita. Ii vei recunoaste, sunt acei vanzatori mereu agitati, mereu pe fuga, prea putin concentrati la etapa de vizionare si mult prea preocupati de propriile cautari.Cumparatori la randul lor.

3. Un al treilea tip de vanzator este cel care se ghideaza dupa proverbul: “prudenta e mama intelepciunii”. Nu sunt vanzatori versati, cel mai probabil se afla la prima experienta de acest fel din viata si, in consecinta, actioneaza prudent, incercand sa-si diminueze riscurile. La intalniri si, mai apoi la negocieri, vor avea o atitudine inchisa, rezervata, preferand sa analizeze fiecare punct in detaliu si abia apoi sa ia o decizie.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu
____________
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente(www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale si terenuri.

Spune-ţi părerea