Înainte de a porni în căutarea unei case, fă-ți o listă cu lucrurile pe care ți le dorești.

Pentru un chiriaș „veteran”, a găsi un loc în care să te simți, în sfârșit, „ca acasă”, poate părea, din păcate, doar un vis. Dar nu un vis imposibil! Imobiliare.ro îți oferă o listă de sfaturi pentru a-ți asigura o ședere cât mai plăcută în chirie:

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-happy-young-woman-relax-home-sofa-bright-living-room-watching-tv-image35141346

1. Găsește locuința potrivită:
Un prim pas pentru a te asigura că te vei simți ca acasă în noua locuință presupune alegerea unei proprietăți potrivite încă de la început – în termeni de localizare, suprafață, compartimentare, amenajare etc. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care ți le dorești de la o casă înainte de a porni în căutarea acesteia, iar apoi fă tot posbilul să nu iei decizii sub presiunea timpului sau a impulsului de moment.

2. Alege-ți colegul/colegii potriviți:
Dacă plănuiești să împarți chiria cu una sau mai multe persoane, alege-le cu grijă! Fă tot posibilul să stabilești o relație bună cu acestea încă de la început și nu pleca la drum cu idei preconcepute. Discutați și comunicați-vă reciproc așteptările. O listă cu regulile generale ale casei se va dovedi extrem de utilă.

3. Mută-te într-un loc în care să poți locui cu plăcere:
La modul ideal, o locuință scoasă la închiriere ar trebui să fie curată și în stare bună de funcționare. Dacă găsești o proprietate care îți place, dar la vizionare sesizezi câteva defecțiuni, nu te sfii să le semnalezi proprietarului și să te interesezi de remedierea lor. Asigură-te că locuința dispune de dotările la care nu ești dispus să renunți pentru confortul vieții de zi cu zi (aragaz, frigider, mașină de spălat) – cu excepția cazului în care poți suplini pe cont propriu aceste deficiențe.

4. Negociază o închiriere pe termen lung:
Dacă ai găsit o proprietate care îți place, adu în discuțiile de negociere intenția ta de a închiria pe termen lung. Pentru aceasta, este recomandat să semnezi un contract și să cultivi o relație bună cu proprietarul.

5. Pune-ți amprenta asupra spațiului:
Odată mutat în casă nouă, fă tot posibilul să te „aclimatizezi” cât mai repede: despachetează-ți bagajele și găsește locul potrivit pentru toate lucrurile tale. Integrează în decor obiecte personale și decorațiuni care te caracterizează (fotografii, cărți etc.), pentru ca ambientul să reflecte personalitatea ta.

1 răspuns la

“Cum să te simți „ca acasă” – în chirie!”

  • Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament, insa nu am banii jos, dar se poate plati o chirie si asa in cativa ani sa pot avea propriul meu apartament si sa nu fiu nevoita sa platesc degeaba a o chirie cand as putea cu banii respectivi să-mi cumpăr casa. Va mulțumesc si astept raspuns daca se poate. Ma interesează foarte tare daca se poate asa să-mi cumpăr casuta mea.

Spune-ţi părerea