Se intampla! Toti vanzatorii isi supraevalueaza locuintele si, uneori, acest lucru le poate fi fatal: locuinta lor ramane listata pe piata o perioada indelungata si, la final, fie vor pierde foarte multi bani, fie nu vor reusi sa vanda. Nici ajustarile ulterioare nu le vor mai fi de niciun folos, pentru ca reputatia pe care si-au creat-o pe piata va cantari foarte mult in randul cumparatorilor.

In articolul de azi ne propunem sa identificam care sunt motivele pentru care, in mod absolut natural, vanzatorii sunt tentati sa ridice pretul propriilor locuinte, comparativ cu altele asemanatoare din aceeasi zona.

1. Emotionalul bate rationalul. Locuinta ta nu este mai buna ca alta identica, a vecinului de vizavi, pentru ca acolo ai trait tu 15 ani. Este drept, trecerea pragului cu sotia in brate, nasterea primului copil, reuniunile de familie, petrecerile cu prietenii, conteaza mult. Pentru tine! Cumparatorii nu sunt interesati de aceste lucruri.

2. Lipsa informatiilor din piata. Atunci cand actionezi “dupa ureche”, asteapta-te la rezultate pe masura. Atunci cand zvonul unei vanzari “miraculoase” din blocul tau este mai important decat sfaturile unui specialist in privinta pretului, ai mari sanse sa nu auzi telefonul sunand.

3. Factorul psihologic. Durerea de a pierde un lucru este mult mai intensa decat bucuria de a achizitiona unul nou. Golul ramas este imposibil de acoperit, indiferent daca, de exemplu, renunti la un apartament pentru o casa. Vei reusi intr-un final sa treci peste asta si sa te bucuri cu adevarat de noua achizitie, insa, la momentul vanzarii apartamentului tau, vei incerca sa compensezi aceasta “pierdere” cu obtinerea unei sume de bani in plus.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu
________________
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari (www.apartamente-vanzare-cluj.ro) si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale si terenuri.

Spune-ţi părerea