Ploua cu oferte imobiliare in acest inceput de martie iar tu, cumparatorule, trebuie sa ai umbrela potrivita. Iti garantam ca astfel vei fi “udat” doar de ofertele care sunt cu adevarat potrivite pentru tine.

Depinde de tine sa alegi cea mai buna umbrela si, sa stii, alegerea nu este nici pe departe atat de usoara pe cat iti imaginezi. Iti prezentam mai jos trei tipuri de umbrele potrivite pentru trei tipuri de cumparatori.

1. Umbrela inversata. Sunt cumparatori care nu si-au facut bine lectiile inainte de a porni in cautarea locuintei mult visate. Astfel, ei tin umbrela invers iar ploaia de oferte imobiliare se va aduna in umbrela lor, pana cand, tot acumulandu-se oferte sub forma de stropi, umbrela va fi coplesita de greutate si un potop de oferte il va lovi pe acest cumparator. Nu va sti incotro sa se indrepte si, regula spune, va face o alegere nefericita.

2. Umbrela subdimensionata.
Este specifica acelor cumparatori care se multumesc cu putin. Solicitarile lor nu sunt deloc complexe desi bugetul de care dispun le-ar permite sa aleaga nu sa fie alesi. Sunt protejati de ofertele cele mai proaste de pe piata pentru ca totusi au o umbrela deasupra capului, insa tot sunt “udati” de unele oferte consumatoare de timp si emotii si care, in mod normal ar fi trebuit excluse.

3. Umbrela potrivita. Nu exista o umbrela perfecta, pentru ca nu exista cumparatori perfecti sau o piata imobiliara perfecta. Insa, cu cat cumparatorii sunt mai educati, mai pregatiti pentru cumpararea unei locuinte, cu atat umbrelele de deasupra capetelor lor vor fi mai potrivite. Pregatire inseamna stabilirea bugetului, conturarea echipei cu care sa lucreze cumparatorul, punctarea corecta a cerintelor specifice, etc. Astfel, acesti cumparatori vor fi feriti de ploaia de oferte imobiliare iar stropii ce-i vor lovi totusi peste obraz, vor fi acele oferte imobiliare potrivite.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Spune-ţi părerea