A gresi este omeneste. A gresi atunci cand iti cumperi o locuinta te costa. Ce-ai face daca ti-am spune ca poti evita aceste greseli fara prea mari eforturi? E simplu, lasa rationalul sa te conduca, nu emotionalul si vei face cea mai buna achizitie.

Iti prezentam mai jos cele mai mari trei greseli emotionale pe care le fac cumparatorii, cu speranta ca tu sa nu fi savarsit niciuna dintre ele.

1. Dragostea la prima vedere. Nu te poti indragosti de o proprietate la fel cum te indragostesti de o femeie. Si totusi se intampla! In ambele cazuri lucrurile pot evolua inspre o directie gresita. Depinde de tine. Ai fost cucerit inca de la prima vizionare de o locuinta si te visezi deja petrecandu-ti urmatorii ani savurand din multitudinea de facilitati. Esti dispus sa faci sacrificii peste sacrificii pentru ca acea locuinta sa fie a ta si numai a ta. Atentie! Este bine sa visezi cat mai sus daca realitatea te urmeaza. Daca insa ramane mult in urma ta, caderea va fi foarte dureroasa.

2. Mai mult, mai bun, mai ieftin. Cumparatorii, in special cei aflati la prima “aventura”, sunt nehotarati. Daca voi gasi o locuinta mai mare? Sau mai aproape de centru? Cum ar fi sa fie si mai ieftina? Sunt intrebari care amana decizia cumpararii si daca agentul lor imobiliar nu este un profesionist, aceasta amanare va duce la pierderea unor oportunitati. Acesti cumparatori au nevoie de mai multa incredere iar in imobiliare acest lucru inseamna: un plan foarte bine conturat, un buget defalcat pe faze(achizitie, renovare, costuri suplimentare) si o echipa de specialisti(agent imobiliar, avocat, notar, consilier financiar, etc).

3. Capcana culorilor. Am denumit prin asta finisajele si dotarile care au tendinta de a lua ochii(si banii) cumparatorilor neavizati. Cine nu si-ar dori o locuinta “de-a gata” in care sa nu trebuiasca decat sa-si aduca doar lucrurile personale? Gusturile insa difera de la un individ la altul. La fel si nevoile. Sunt slabe sanse ca o locuinta sa se potriveasca pentru nevoile a doua familii total diferite. Aceste imbunatatiri costa si se regasesc in pretul de vanzare a locuintei. Nimeni n-ar trebui sa plateasca pentru lucruri pe care le vor indeparta apoi din locuinta.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Spune-ţi părerea