Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 Februarie 2018

Potențial investițional: apetit crescut pentru închirierea de locuințe noi, de calitate premium!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 05 Februarie 2018

Acest segment al pieței bucureștene se află în plină efervescență, atât din punctul de vedere al cererii, cât și al ofertei.

Majoritatea investitorilor atrași de potențialul rezidențialului autohton au în vedere o recuperare a capitalului pe termen mediu și lung, prin închirierea proprietății (sau proprietăților) achiziționate. Mai înainte de a face o asemenea tranzacție, însă, trebuie să analizezi îndeaproape potențialul segmentului de piață vizat.

potential investitional apetit crescut pentru inchirierea de apartamente noi de calitate premium

Multinaționalele aduc mai mulți specialiști din orașele secundare

Potrivit agenției imobiliare bucureștene Nordis, o zonă ce se bucură de un interes crescut în materie de închirieri la începutul acestui an este nordul Capitalei. Reprezentanții companiei precizează că, în ianuarie 2018, cererea pentru zona Aviației, spre exemplu, s-a majorat semnificativ „pe fondul numărului mare de specialiști români veniți din orașele secundare, angajați în posturi-cheie la companiile din zona Barbu Văcărescu – Floreasca – Pipera”. Astfel, apartamentele de două camere din Aviației au fost cele mai căutate în perioada menționată, bugetele tinerilor manageri români situându-se între 700 și 1.000 de euro pe lună. Această categorie de cumpărători preferă apartamentele noi, cu două și trei camere, situate cât mai aproape de birou și beneficiind de loc propriu de parcare. Un avantaj important al acestei categorii de clienți este că multinaționalele la care lucrează suportă, de regulă, costurile de relocare (o condiție inclusă adesea în contractele de muncă).

„Cererea de închiriere a apartamentelor situate în zona de nord este mai mare, la începutul acestui an, cu 30-40% față de aceeași perioadă din 2017, dar există un echilibru pe piață, datorită faptului că și oferta a crescut în ultimul an, pe măsură ce s-au livrat noi ansambluri rezidențiale, în zonele Aviației, Băneasa și Pipera. Imobilele nou livrate in zona de nord au un impact semnificativ atât asupra stocului de locuințe, cât și asupra standardelor de calitate solicitate de către chiriași, contrabalansând astfel cererea în creștere.”

Aura Diaconescu, manager al Departamentului Închirieri, în cadrul Nordis

Interes și pentru apartamente, și pentru vile

Dacă tinerii corporatiști din Capitală caută să închirieze locuințe premium situate cât mai aproape de birou, apartamentele fiind cele mai populare, managerii străini și antreprenorii români cu copii închiriază vile sau apartamente mai spațioase, în apropierea școlilor renumite din București. „Expații din top management și-au menținut preferința pentru apartamentele exclusiviste, situate în zonele Dorobanți – Capitale, Primăverii sau Herăstrău, a căror chirie depășește 2.500 de euro pe lună”, notează reprezentanții Nordis. Aceștia precizează însă că, în 2017, cele mai multe tranzacții de închiriere din zona de nord a Bucureștiului s-au încheiat la bugete cuprinse între 1.000 și 1.500 de euro pe lună.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Alisa

    Nu merita sa stai cu chirie. Mai bine faci un imprumut si stii ca e al tau. In Cosmopolis mi-am luat de curand un apartament foarte dragut care este o investitie pe viata din punctul meu de vedere.

  • zava

    “Astfel, apartamentele de două camere din Aviației au fost cele mai căutate în perioada menționată, bugetele tinerilor manageri români situându-se între 700 și 1.000 de euro pe lună.”

    Chirii de 700 euro la 2 camere pot fi plătite doar de oameni cu peste 2000 euro net lunar, facă luam în calcul și nevoia de economisire și nivelul de trai ridicat al respectivilor.

    Câți d-ăștia sunt pe piața închirierilor din București, unde fiecare om cu bani e deja proprietar ?

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Uzucapiunea: cum poți deveni proprietar fără act

Posesia unui teren sau a unei locuințe fără acte pentru o durată de timp prevăzută de lege se poate transforma într-o stare de drept, prin uzucapiune. În termeni simpli,...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe
T3 2021: Prețurile apartamentelor, pe zone, în opt mari orașe ale țării

Cel mai mare avans trimestrial, în cuantum de 5,7%, a fost consemnat în zona centrală și ultracentrală din Constanța. Cel mai recent raport de piață publicat de Imobiliare.ro a...

citește mai departe