Crișan - Modern

Descrierea cartierului Crișan - Modern

Situat în nord-estul capitalei Banatului, Crișan-Modern este, din punctul de vedere al suprafeței, unul dintre cele mai mici cartiere timișorene. Acesta se învecinează cu doar trei alte subdiviziuni ale orașului, anume Simion Bărnuțiu-Dorobanților la vest, Fabric la sud și, respectiv, Ghirodei la est.

La fel ca învecinatul Ghirodei, această parte a orașului nu a fost, practic, atinsă de tendința de urbanizare din timpul regimului comunist, astfel că este alcătuită în mod preponderent din case și vile. În afară de liniște și spații verzi, unul dintre principalele avantaje oferite de Crișan-Modern constă în proximitatea Pădurii Verzi, din nordul Timișoarei.

La capitolul mijloace de transport în comun, locuitorii acestui cartier sunt deserviți de câteva autobuze (printre care 28, 29, E4, E4B), însă aproape de „granița” cu Simion Bărnuțiu-Dorobanților ajung și tramvaie (liniile 1, 5, 2, 10). Deși pasionații de ciclism din cartier nu au la dispoziție o rețea unitară de piste de bicicletă, aceștia pot ajunge, totuși, cu ușurință la cea existentă în cartierul învecinat, pe Strada Simion Bărnuțiu.

În ceea ce privește oportunitățile de a merge la cumpărături, timișorenii care locuiesc în Crișan-Modern sunt deserviți, strict între granițele propriului cartier, de magazine de mici dimensiuni, fără a avea la dispoziție un centru comercial modern în toată puterea cuvântului.

Un avantaj al locuitorilor acestui cartier este că aceștia pot ajunge cu ușurință în învecinatul Simion Bărnuțiu-Dorobanților, unde poate fi găsit atât un supermarket din rețeaua Lidl (pe Strada Simion Bărnuțiu, nr. 28), cât și un hipermarket Kaufland (amplasat aproape de „granița” cu Tipografilor, pe Strada Mihail Kogălniceanu, nr. 11-15), acesta din urmă reprezentând o bună soluție pentru cumpărăturile de weekend.

Deși la capitolul parcuri propriu-zise Crișan-Modern nu stă foarte bine, cei care au copii pot spera, totuși, să găsească aici un loc de joacă special amenajat. Un avantaj demn de menționat al cartierului este că locuitorii săi beneficiază de accesul rapid către Pădurea Verde, din nordul Timișoarei, care reprezintă o bună destinație de relaxare pe timp de weekend.

Și iubitorii de sport din această zonă a orașului sunt avantajați, aceștia având acces la facilitățile sportive din cartierele învecinate: astfel, în Ghirodei se găsește Arena Aquasport, un complex modern dotat cu bazin de înot și sală de fitness (pe Calea Dorobanților, nr. 92A), iar în Simion Bărnuțiu-Dorobanților se află Stadionul Electrica (pe Strada Renașterii, nr. 41) și Baza Sportivă UMT, care include și un ștrand (pe Strada Avram Imbroane, nr. 56).

Nu în ultimul rând, de menționat este că și amatorii de pescuit din Crișan-Modern au un motiv de bucurie, dat fiind că aici au la dispoziție un complex special amenajat, anume Ferma Rozelor – acesta este amplasat în sudul cartierului, aproape de râul Bega și de „granița” cu Ghirodei și Fabric. Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Crișan-Modern:

La capitolul educație, zona Crișan-Modern este, în sine, destul de deficitară – acesta este motivul pentru care, dacă vei decide să te muți aici, va trebui să te bazezi pe oportunitățile oferite de cartierele învecinate. În Ghirodei, spre exemplu, se găsește unitatea particulară de învățământ „Wendy Kids” – amplasată pe Aleea Ghirodei (nr. 55A), aceasta oferă atât servicii atât pentru ciclul preșcolar (creșă și grădiniță), cât și pentru cel primar, cei interesați putând opta și pentru program prelungit.

În Fabric, pe de altă parte, se află Școala Gimnazială Nr. 1 (pe Strada Comănești, nr. 3), dar și Școala Gimnazială Nr. 6 (pe Strada Moise Nicoară). În Simion Bărnuțiu-Dorobanților, demne de menționat ar fi Liceul de Arte Plastice (de pe Strada Lorena, nr. 35), dar și Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” (de pe Strada Renașterii, nr. 24A).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Crișan-Modern:

La capitolul servicii medicale, timișorenii din Crișan-Modern pot spera să găsească aici câteva cabinete medicale particulare, cu diverse specializări. Important de menționat ar fi că aceștia au la dispoziție și un centru medical privat de dimensiuni mai mari. Este vorba despre centrul „Dr. Bacos Cosma”, de pe Strada Frederic Mistral, nr. 22, care se numără printre puținele centre medicale specializate în tratamente destinate exclusiv copiilor.

Locuitorii cartierului sunt avantajați și de proximitatea zonei Simion Bărnuțiu-Dorobanților, unde se află două spitale de stat, anume Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (pe Strada Gheorghe Adam, nr. 13A) și, respectiv, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” (pe Strada Gheorghe Adam, nr. 13).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

Restaurantul Harmonia este o opțiune, în cazul în care dorești să organizezi un eveniment, sau restaurantul Ramina, de pe strada Ștrandului. Însă pentru a putea savura o masă copioasă de prânz sau cină, va trebui să te deplasezi în vecinătatea zonei, unde vei găsi pizzeria, restaurante și dar și fast-food-uri de cartier. Pentru mai multă diversitate, vei fi nevoit să recurgi la un mijloc de transport în comun și să te îndrepți spre zonele centrale.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Cele mai apropiate sucursale de bănci și ATM-uri pe care le poți găsi aici sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen Bank, ING Bank, Libra Internet Bank, toate situate de-a lungul străzii Simion Bărnuțiu. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat:

În Crișan-Modern, una dintre principalele artere de circulație este Calea Dorobanților, care face legătura cu învecinatul Simion Bărnuțiu-Dorobanților, iar apoi iese din oraș (continuându-se cu Calea Lugojului). De menționat este și Aleea Ghirodei, care trece prin centrul cartierului și ajunge în zona Ghirodei (iar apoi, prin Strada Dunărea, în localitatea limitrofă Ghiroda).

La fel ca timișorenii din celelalte cartiere ale orașului, posesorii de autovehicule din Crișan-Modern pot afla mai multe despre procedura de închiriere a unui loc de parcare de la autoritățile locale (sediul Primăriei se găsește în zona Cetate, mai exact pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Crișan - Modern

18 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Vivalia Grand, Sol-Residence, XCity Towers, Iris Armoniei, FABRIK, Nord One Botanic, ISHO, Denya Forest, RPC Village, Nord One Torontal, PALTIM, Nord One Brediceanu, Monarch Residence, Future Residence - Torontal, Ateneo, Monarch Soleil, City of Mara, Sapporo Braytim. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Crișan - Modern şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Crișan - Modern

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă, în general, pe piața timișoreană a apartamentelor, prețurile din această zonă se află sub media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere:

Indicele imobiliare.ro

1.595 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+1,5%  (24 €/mp) faţă de luna 3/2024

+8,5%  (125 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Crișan - Modern

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt ușor peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
270 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
330 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Crișan - Modern

Vânzare apartament în Timişoara

zona Crisan, 3 camere, 65 mp, Demisol / 1

Miada Estate prezinta o oportunitate de achizitie in zona Padurea Verde din Timișoara: un apartament cu 3 camere, complet utilat și mobilat cu mobilier de inalta calitate, ideal pentru...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Crisan, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 1

Apostu Estate va propune spre inchirere un apartament nou in vila cu 2 apartamente , etaj 1, complect mobilat loc de parcare . Apartamentul este compus din 1 dormitor + livind si bucatarie in...