Ghirodei

Descrierea cartierului Ghirodei

Amplasat la periferia sa estică, Ghirodei este unul dintre cele mai noi cartiere ale Timișoarei, constituite prin extinderea, în timp, a granițelor orașului.

Dat fiind faptul că este o zonă relativ tânără a orașului de pe Bega, Ghirodei este formată în mod preponderent din imobile cu regim redus de înălțime, dintre care majoritatea sunt case și vile. Deși aici se găsesc încă ample suprafețe de teren disponibile pentru construcții, anumite porțiuni ale cartierului sunt destul de populate (chiar dacă aici există, practic, doar unități locative individuale).

Date fiind caracteristicile sale, Ghirodei reprezintă o opțiune demnă de luat în calcul pentru timișorenii care își doresc să locuiască la curte, într-o zonă liniștită, departe de agitația orașului. Zona poate fi atractivă, totodată, pentru cei aflați în căutarea unui teren pentru ridicarea unei case pe cont propriu.

În Ghirodei, principala cale de circulație este Aleea Ghirodei. Pe această arteră circulă, de altfel, principala linie de transport în comun care deservește cartierul, anume autobuzul 29 (care face legătura atât cu Crișan-Modern, cât și cu comuna Ghiroda). Având în vedere localizarea sa periferică, nu este de mirare că nici în Ghirodei nu există, practic, piste pentru bicicletă (ceea ce nu înseamnă, însă, că amatorii nu pot apela la acest mijloc de transport).

Pentru nevoile de zi cu zi, timișorenii din Ghirodei au, totuși, acces la o serie de magazine de dimensiuni mai mici. Cei care doresc să beneficieze de mai multe oportunități în materie de cumpărături pot face efortul de a ajunge, măcar pe timp de weekend, într-un cartier precum Lipovei, unde se găsește o amplă zonă comercială (ce include și centrul Iulius Mall, împreună cu un hipermarket Auchan).

Ghirodei se numără, cu siguranță, printre cele mai „verzi” cartiere ale Timișoarei, chiar dacă locuitorii săi nu au la dispoziție un parc în toată puterea cuvântului (cei care au copii pot spera să găsească, însă, un loc de joacă special amenajat). Acest dezvantaj este compensat însă din plin de faptul că în jumătatea de nord a cartierului, dincolo de Aleea Ghirodei, se găsește, practic, o întinsă porțiune din Pădurea Verde, din nord-estul Timișoarei.

Ghirodei oferă, de asemenea, importante oportunități pentru iubitorii „sportului alb”, dat fiind că aici se găsesc două cluburi specializate, anume Clubul de Tenis Tivoli (de pe Strada Aleea Ghirodei, nr. 36) și Tennis Club Millenium, situat chiar aproape de granița de nord a cartierului. În plus, amatorii de pescuit beneficiază de accesul facil la pescăria Ghiroda, din localitatea cu același nume.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Ghirodei:

Având în vedere nu doar amplasamentul său periferic, ci și faptul că este o zonă încă tânără a capitalei Banatului, Ghirodei este destul de deficitară în materie de unități de învățământ.

Vestea bună este că părinții cu copii mici au la dispoziție, totuși, o oportunitate demnă de menționat, anume unitatea particulară de învățământ „Wendy Kids”. Amplasată pe principala arteră de circulație a cartierului, anume strada Aleea Ghirodei (nr. 55A), aceasta oferă atât servicii atât pentru ciclul preșcolar (creșă și grădiniță), cât și pentru cel primar, cei interesați putând opta și pentru program prelungit.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Ghirodei:

Când vine vorba de sănătate, timișorenii care locuiesc aici sunt nevoiți să se bazeze pe oportunitățile oferite de alte zone ale orașului. Cea mai apropiată instituție medicală de dimensiuni mai mari este, practic, Centrul „Dr. Bacos Cosma”, din cartierul învecinat Crișan-Modern. Amplasat pe Strada Frederic Mistral, nr. 22, acesta este unul dintre puținele centre medicale specializate în tratamente destinate exclusiv copiilor.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

În cazul în care dorești să servești masa la un restaurant, va trebui să te deplasezi în cartierele învecinate, asta pentru că Ghiroda este deficitară la acest capitol. Totuși, avantajul zonei este că aici vei găsi Complexul Senator (de pe Calea Lugojului, nr. 7) sau Ice Dyp Resort (de pe Aleea Ghirodei, nr. 27a ), locații ce găzduiesc o serie vastă de evenimente. În apropierea Ghirodei, mai precis pe strada strada Radu Tudoran, nr. 18, vei găsi Hotelul Tresor Le Palais, locație ce deține și ea o sală generoasă pentru evenimente.

Cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun poți să ajungi repede în centrul orașului, unde vei găsi o varietate mai mare de restaurante în care poți să servești masa.

Găsești un bancomat BCR pe strada Victoriei, nr. 48, în apropierea mini market-ului Nyros Center. Mai multe sucursale și ATM-uri vei putea găsi dacă te vei îndrepta spre strada Simion Bărnuțiu sau pe Bulevardul Take Ionescu.

De asemenea, găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cadrul mall-ului Iulius Mall, cel mai apropiat de viitoarea ta locuință. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Având în vedere densitatea relativ redusă a populației din această zonă, locurile de parcare nu ar trebui să reprezinte, cel puțin la modul teoretic, o problemă. Cei care vor să se asigure, însă, că vor avea permanent la dispoziție un asemenea spațiu se pot interesa cu privire la procedura legală de închiriere a unuia la sediul Primăriei (de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Ghirodei

24 rezultate

Fiind o zonă rezidențială constituită prin extindere, în Ghiroda există un stoc de apartamente noi. Proprietățile de acest tip sunt în general, apartamente amplasate în imobile cu regim redus de înălțime.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără XCity Towers, Consorhogar, Sol-Residence, Timflex Residence, Iris Armoniei 25, Complex Braytim, City Gate, RPC Village, Denya Forest, Vivalia Grand, Vesta 1, City of Mara, Monarch Village, Sun City Residence, ISHO, Ateneo, Neptun Sun Residence, Nord One, Sapporo Town, Monarch Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Ghirodei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Ghirodei

Din punct de vedere financiar, așteptările vânzătorilor de apartamente de aici se situează sub media valabilă la nivel de oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.463 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

+0,5%  (7 €/mp) faţă de luna 6/2022

+8,9%  (120 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Ghirodei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
210 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
380 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Ghirodei

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 3 camere, 91 mp, Parter / 2

ID intern: V3522 Apartament cu 3 camere in Timisoara, zona Ghirodei. FOXFORT Imobiliare propune spre vanzare un apartament cu 3 camere, decomandat, situat in localitatea Timisoara, zona...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 2 camere, 47 mp, Etaj 3 / 3

De vanzare apartament cu 2 camere cu predare la cheie, model decomandat, la etajul 3, situat in zona Calea Lugojului. Suprafata utila: 46,23 mp Suprafata terasa: 6,75 mp Compartimentare: hol de...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 2 camere, 70 mp, Etaj 5

Agentia Alprosystem Estate va ofera spre vanzare apartament de 2 camere in zona Modern. Apartamentul este compartimentat astfel: -living - bucatarie open space -dormitor -baie -balcon generos...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 4 camere, 109 mp, Parter

De vanzare proprietate speciala, aflata intr-un imobil cu 3 proprietari. Situata la parterul imobilului, proprietatea este in suprafata utila de 109 mp, beneficiind de intrare separata și de...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 2 camere, 54 mp, Etaj 2 / 4

Blitz va propune spre inchiriere un apartament de 2 camere, semidecomandat, zona Ghiroda, aproape de Padurea Verde. Apartamentul este situat la etajul 2 al unui imobil cu 4 etaje, dispune de o...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 2 camere, 54 mp, Etaj 1

Prima inchiriere, apartament 2 camere semidecomandat avand finisaje moderne situat in, zona Padurea Verde, Calaea Lugojului. Apartamentul este situat la etajul 1 a unui imobil cu 3 nivele si...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ghirodei, 2 camere, 56 mp, Etaj 2 / 3

Alpha Smart Imobiliare va ofera spre inchirere un apartament superb in Ghiroda care se afla intr-un imobil finalizat in 2021 si este la prima inchiriere. Apartamentul este in curs de finalizare si...