-
Mesajele mele
Intră în cont şi îţi salvăm toate mesajele trimise pe anunţuri.
-
Căutările mele
Creează alerte pe căutările tale şi primeşti email cu anunţurile noi.
-
0
Anunţuri salvate
Intră în cont şi anunţurile iţi rămân salvate de oriunde vei intra.
- Contul meu
-
Rezidential
-
Comercial
-
Rezidential
-
Comercial
-
- Ansambluri Rezidenţiale în Bucureşti
- Ansambluri Rezidenţiale în Timişoara
- Ansambluri Rezidenţiale în Braşov
- Ansambluri Rezidenţiale în Constanţa
- Ansambluri Rezidenţiale în Cluj-Napoca
- Ansambluri Rezidenţiale în Iaşi
- Ansambluri Rezidenţiale în Mamaia
- Ansambluri Rezidenţiale în Sibiu
- Ansambluri Rezidenţiale în Otopeni
- Ansambluri Rezidenţiale în Ploieşti
-
- Ansambluri Rezidenţiale în Bragadiru
- Ansambluri Rezidenţiale în Corbeanca
- Ansambluri Rezidenţiale în Popeşti-Leordeni
- Ansambluri Rezidenţiale în Neptun
- Ansambluri Rezidenţiale în Tunari
- Ansambluri Rezidenţiale în Saturn
- Ansambluri Rezidenţiale în Voluntari
- Ansambluri Rezidenţiale în Sebeş
- Ansambluri Rezidenţiale în Târgovişte
- Ansambluri Rezidenţiale în Sighişoara
-
- Ansambluri Rezidenţiale în Piteşti
- Ansambluri Rezidenţiale în Galaţi
- Ansambluri Rezidenţiale în Târgu Mureş
- Ansambluri Rezidenţiale în Bacău
- Ansambluri Rezidenţiale în Oradea
- Ansambluri Rezidenţiale în Baloteşti
- Ansambluri Rezidenţiale în Sinaia
- Ansambluri Rezidenţiale în Şelimbăr
- Ansambluri Rezidenţiale în Eforie Nord
- Ansambluri Rezidenţiale în Focşani
ID Anunt: #XB390400C

Proprietar vand cladire de birouri situata pe Calea Floreasca 55
9.235.510 $
€
Ascunde anunţul
Sesizează o problemă
Descriere
Clădirea având front la stradă de 20 ml, dispunere 3S+P+5-6E retras, cu o suprafață totală desfășurată de 7.298,54 mp, dispune de 45 locuri parcare.
Terenul aferent proprietăţii are o suprafaţă de 833 mp.
Funcțiunea clădirii este mixtă: birouri și spații comerciale.
Imobilul este dotat cu infrastructură PC, linii telefonice, sistem BMS (Building Management System) pentru monitorizarea bunei funcționări a echipamentelor și dotărilor clădirii, grup electrogen de mare putere, sistem de climatizare prin ventilo convectori, plafon fals cu lămpi încastrate, mochetă, instalație de detectare și prevenire a incendiului, sistem de alarmă, supraveghere video şi generator. Cele 2 ascensoare OTIS, cu acces din parcarea subterană, au o capacitate de 13 persoane fiecare, asigurând optima circulație pe verticală în clădire.
SUBSOLURI
Nivel 1: 13 locuri parcare
Nivel 2: 17 locuri parcare
Nivel 3: 15 locuri parcare
Numărul locurilor de parcare se încadrează în cerințele unei clădiri de clasă A, conform standardelor BOMA (Building Owners and Managers Assosciation).
PARTER
Parterul imobilului cuprinde holul de acces în imobil care este reprezentativ pentru o clădire de biurouri de clasă superioară, prezintă un spațiu pentru recepție și spații comerciale, proiectate în sistem open space, adaptabile cerinţelor oricărui client. În prezent compartimentarea este realizată conform dorinţelor clienţilor actuali.
ETAJE
Etajele imobilului au fost proiectate astfel încât să asigure posibilitatea închirierii acestora de către două societăți pe fiecare nivel.
S-a avut în vedere asigurarea unei suprafațe utile pentru fiecare birou de minim 8 mp/persoană și o înălțime liberă a spațiilor pentru birouri de 2.75 m, ce încadrează clădirea în clasa A de birouri.
Ținând seamă de posibilitatea închirierii etajelor de către doi utilizatori, pe fiecare nivel sunt prevăzute câte două camere server, câte două oficii precum și grupuri sanitare diferențiate pe sexe.
Circulația pe verticală este asigurată printr-un nod de circulație format dintr-o scară și două ascensoare tip OTIS ultraperformante, cu capacitatea de 13 persoane fiecare, prevăzute cu sistem de mișcare rapidă – 1,5 m/sec.
Eficienta energetica a spatiului este clasa A, consumul total specific de energie primară este de 54,82 indicele de emisii echivalent CO_2 este de 17,19.v
FINISAJE EXTERIOARE
Fațada principală este realizată din elemente de tip cortină din profile de aluminiu și geam termopan, alternată cu finisaje moderne.
Fațada secundară este prevăzută cu ferestre din aluminiu și geam termopan, cu ochiuri fixe și mobile, cu deschidere interioară batantă.
Atât peretele cortină cât și tâmplăria fațadei secundare sunt realizate în sistem Wicona având un coeficient termic foarte performant, acest lucru materializându-se într-o reală economie din punct de vedere al consumurilor energetice (gaze, energie electrică). De asemenea, sticla folosită este de tip low-e și rezistentă la foc.
Ca finisaje exterioare mai putem aminti faptul că fațadele prezintă accente de tip fațade ventilate, cu finisaj realizat din material tip Prodemna sau Trespa ceea ce va conferi imobilului o imagine a unei clădiri cu o personalitate proprie. Zonele de câmp ale fațadelor sunt realizate cu o tencuială tip Baumit având o culoare care să scoată în evidență celălalte tipuri de finisaje.
FINISAJE INTERIOARE
Birourile și sălile pentru server au fost prevăzute cu pardoseli tehnice supraînalțate, cu suprafață de uzură din mochetă rezistentă la trafic. Mocheta folosită este de cea mai bună calitate, iar pardoseala este de tip dală flotantă realizată dintr-un material ceramic foarte rezistent la trafic și incărcări de natura activităților desfășurate în spațiile de birouri, de asemenea ploturile reglabile folosite la susținerea dalelor sunt de foarte bună calitate asigurând rezistența necesară pentru solicitările din exploatare.
Holurile de circulație pe etaje, casa scării și holul de acces în imobil sunt finisate cu granit fiamat care asigură atât o imagine a unor spații de înaltă calitate cât și rezistența în timp a pardoselii din punct de vedere al traficului.
Grupurile sanitare și oficiile sunt finisate cu gresie porțelanată calitatea I, import Italia, tip Marazzi sau similar.
Plafoanele din zona de recepție și a casei scării sunt casetate, cu sisteme ascunse de iluminare.
În zonele de birouri s-au prevăzut plafoane tip Armstrong, corpurile de iluminat sunt aparențe în plafonul casetat iar tipul acestora este de cea mai bună calitate atât din punct de vedere al iluminatului oferit cât și din punct de vedere al modelului.
Pereții holului de acces în imobil și ai grupurilor sanitare sunt placați cu plăci din granit.
DETALII TEHNICE – INSTALAȚII
Clădirea a fost proiectată în conformitate cu standardele naționale și internaționale în domeniu cuprinzând următoarele tipuri de instalații:
– Instalații de condiționare a aerului pentru toate spațiile de la parter până la etajul 5. Pentru acest tip de ventilații au fost aleși ventiloconvectori McQuay firma care reprezintă un vârf de calitate în domeniu. În cazul spațiilor server acestea sunt climatizate separat printr-un sistem multisplit sau similar;
– Instalații de ventilație mecanică pentru evacuarea aerului cu un înalt conținut de noxe (toalete, camera generatorului de rezervă și trafo, garaje, spații tehnice, etc.);
– Instalație pentru prepararea apei răcite (7/12ºC), pentru acest tip de instalații a fost prevăzut un chiller McQuay de ultimă generație cu reale avantaje în ceea ce privește consumurile de energie;
– Instalație centrală pentru încălzire (90/70ºC), pentru această instalație a fost prevăzută o centrală De Dietrich cu diematic cu funcționare în condensație fapt care aduce un aport major în economia de carburant;
– Instalații de ventilație cu aport de aer proaspăt pentru birouri. Debitul necesar pentru aerul proaspăt este obținut prin prevederea unei centrale de ventilație tip Wesper.
Instalația electrică a clădirii cuprinde:
a) instalații de iluminat și prize (zonele de birouri sunt prevăzute cu accesorii de iluminat fluorescente, încastrate în plafonul fals, în accord cu elementele de arhitectură ale clădirii. În zonele de birouri este asigurat un nivel de iluminare de 500 luxi). Prizele de curenți slabi sunt încastrate în pardoseală în dreptul posturilor de lucru. În ceea ce privește prizele de curenți tari fiecare post de lucru are un număr de 2 prize salvate pe grupul electrogen tip Caterpillar cu care este prevăzută clădirea.
b) instalație electrică de forță pentru desfumarea zonelor de subsol;
c) instalație electrică de forță aferentă sistemului de climatizare HVAC;
d) instalații electrice de forță aferente stației de pompare;
e) instalație de montaj a unui grup electrogen Caterpillar prevăzut ca alimentare de rezervă pentru consumatorii vitali ai clădirii. Din
grupul electrogen sunt alimentate următoarele categorii de receptoare, în cazul dispariției tensiunii din sistem:
– instalații de stingere incendiu și instalații desfumare;
– pompe apă potabilă;
– centrală termică;
– iluminat de siguranță;
– ascensoare;
– ventilație stație de transformare;
– sistemele de securitate și supraveghere a clădirii;
– echipamente de calcul;
– echipamente răcire camere IT;
– parțial instalații de iluminat și prize aferente posturilor de lucru birouri.
f) instalație electrică de detecție și avertizare incendiu; de detecție și avertizare depășire concentrație CO – pentru zona subsolurilor.
Pentru parcajul auto de la cele 2 subsoluri ale clădirii s-a prevăzut un sistem de detecție gaze-CO care realizează urmoatoarele funcțiuni:
detecția automată a depășirii concentrației admisibile de monoxid de carbon CO în spațiul de parcare din cele 3 subsoluri ale clădirii, semnalizarea acustică și optică în cazul atingerii pragului de alarmare al concentrației de CO, comanda intrării în funcțiune a ventilației de evacuare a aerului viciat (o treptă de ventilație), comanda concomitentă a deschiderii grilelor de admisie aer proaspăt, comanda intrării în funcțiune a panourilor de avertizare luminoase cu texte adecvate, transmiterea de contacte de comandă la instalația de sonorizare și alarmare publică pentru difuzarea de mesaje de alarmare preînregistrate, transmiterea de informații sistemului de control acces pentru interzicerea accesului autovehiculelor în incinta parcajului până la revenirea concentrației de CO în limite normale;
g) instalație de detecție și avertizare efracție și control acces;
Pentru protejarea clădirii contra încercărilor de pătrundere prin efracție în interiorul acesteia și protejarea intrării din interior în spațiile importante ale acesteia, s-a prevăzut un sistem de detecție și alarmare la efracție.
h) instalație de detecție – avertizare și alarmare la incendiu;
Sistemul de detecție-avertizare și alarme tehnice la incendiu realizează următoarele funcțiuni: detecția automată a începuturilor de incendiu prin amplasarea de detectoare automate în toate spațiile administrative și birouri, subsoluri, spații tehnice și depozite, culoare, holuri, spații de circulație, semnalizarea manuală a incendiilor prin amplasarea de butoane manuale de alarmare, în vecinătatea scărilor de evacuare, în subsoluri pe culoare și spații de circulație, avertizarea acustică în caz de incendiu, zona t la nivel de etaj, inclusiv subsoluri, prin sirene amplasate astfel încât să se asigure alarmarea tuturor persoanelor din zonă, comanda ducerii lifturilor, în caz de incendiu confirmat, la parter, comanda pornirii ventilației de introducere și evacuare a fumului, în caz de incendiu, comanda opririi instalațiilor de ventilație-condiționare, în caz de incendiu, furnizarea de contacte de comandă pentru acționarea trapelor de fum și a voletilor, comanda instalației de sonorizare, zona t, pentru alarmarea locală și generală, în caz de – incendiu, transmitere de contact de comandă la sistemul de securitate al clădirii, inclusiv instalațiile de stingere incendiu, transmiterea de informații sistemului de control acces personane și autovehicule pentru deblocarea filtrelor de pe căile de evacuare în caz de incendiu confirmat.
Pentru monitorizarea instalațiilor și echipamentelor ce participă la siguranța la foc a clădirii și persoanelor, s-a prevăzut un sistem de alarme tehnice și monitorizări care realizează următoarele funcțiuni:
•monitorizarea pompelor cu rol de stingere a incendiilor;
•monitorizarea nivelului apei în rezervoarele pentru incendiu;
•monitorizarea funcționării indicatoarelor de curgere;
•monitorizarea vanelor cu sertar;
•monitorizarea poziției trapelor de evacuare a fumului și gazelor fierbinți;
•monitorizarea poziției clapetelor antifoc;
•monitorizarea poziției electrovanelor pentru hidranți;
•monitorizarea poziției grilelor de introducere și evacuare a aerului;
•monitorizarea funcționării ventilatoarelor de introducere și evacuare pe căile de evacuare;
•monitorizarea stării tablourilor electrice aferente pompelor cu rol în stingerea incendiilor.
i) instalație supraveghere TVCI;
Sistemul de supraveghere prin televiziune cu circuit închis realizează următoarele funcțiuni:
-preluare imagini 24/24h din zonele importante ale clădirii și anume:
accesele și perimetrul exterior al clădirii;
accesul în parcajul auto și în interiorul spațiilor de parcare;
culoarele și holul lifturilor la toate nivelele clădirii;
-redarea informațiilor furnizate de camerele video pe monitoare la dispeceratul de supraveghere;
-verificarea alarmelor apărute în zonele supravegheate în timp real;
-retranslarea informațiilor în alt punct, în afara dispeceratului de supraveghere (opțional);
-comprimarea informațiilor și stocarea acestora pentru o perioada solicitată de beneficiar.
Sistemul este conceput pentru supravegherea spațiilor interioare și exterioare construcției, cu camere TV color și monitorizarea acestora de un dispecerat local, cu posibilitatea înregistrarii video a imaginilor.
j) instalație transmisie date-voce;
Construcția este prevăzută cu repartitor general de 100 linii telefonice, pentru legătura cu exteriorul, din care 40 ISDN, precum și fibră optică pentru comunicații.
Pentru telefonie s-a prevăzut o centrală de 16 linii interioare la parter, pentru clădire în general, urmând ca pe fiecare nivel să fie instalate centrale proprii de către viitorii ocupanți. În acest sens, s-a alocat un cablu de 16 perechi din repartitorul general de la parter, pentru fiecare nivel. Prizele de date-voce sunt amplasate în cutiile de prize de pardoseală și pe pereți.
k) instalație de sonorizare și televiziune comercială;
Sunt prevăzute prize de antena RTV și racordate la instalația de recepție prin satelit și la televiziunea prin cablu. În cadrul proiectului s-au prevăzut cablajul, amplificatoarele și distribuitoarele de rețea, amplasate la fiecare nivel, iar racordarea se face de fiecare ocupant al nivelului respectiv. Instalația de sonorizare are drept scop transmiterea unor mesaje în caz de necesitate de la dispecerul clădirii. În holuri, culoare, ascensoare, spații de trecere și la subsol sunt prevăzute difuzoare racordate la un sistem audio (rack echipat cu amplificator, tuner, CD recorder) și prevăzut cu un pupitru echipat cu microfon pentru tramsmiterea de mesaje.
l) instalație de management energetic al clădirii (BMS);
Sistemul utilizat este structurat după o logică de sistem de achiziție și prelucrare date, pe baza unor programe de aplicație rezidente în stațiile de zonă, cu posibilitate de teletransmisie și comunicație la un post de dispecer. Sistemul BMS este dedicat în principal controlului, comenzii și supravegherii echipamentelor de încălzire, ventilație, climatizare ale clădirii, stațiilor de pompare, precum și gestionării consumului de energie electrica. Sistemul este conectat la subsistemele de alarme tehnice și controlului de stare al echipamentelor electrice din distribuția principală electroenergetică a clădirii. Sistemul este de construcție modulară, cu posibilitate de extindere la nivelul stațiilor locale, prin aplicații ce pot fi ulterior necesare. Sistemul de monitorizare, control și gestionare prin BMS este dimensionat în funcție de cantitatea și structura datelor, respectiv număr de intrări și ieșiri digitale și analogice, precum și impulsuri de contorizare. Puncte de date preluate de sistemul BMS al clădirii prin UTL și stațiile de automatizare.
1) INSTALAȚII HVAC;
a) Cazane: temperatura tur, confirmare funcționare, stare flow-switch, avarie cazan + arzătorş
Pompe circulate: stare pompă, stare flow- switch, temperatura exterioară, temperaturi generale tur și retur, comandă stop general și confirmare stop general, comutare manual/automat, avarie lucru în cascadă a cazanelor, semnal încărcare centrală termică pentru optimizarea consumului de combustibil, comandă pompe circulate de pe primarul și secundarul schimbătorului de căldură, monitorizare funcționar/avarie pompă combustibil, nivel combustibil, contorizare energie termică, contorizare consum combustibil;
b) Chiller: temperatura apei la ieșirea din chiller, monitorizare funcționare/avarie agregat, comandă pompe apă răcită, monitorizare funcționare/avarie grup pompare, timp funcționare compresor chiller;
c) Centrală tratare aer (AHU): monitorizare stare filtru, protecție la îngheț, comandă vană încălzire, comandă vană răcire, comandă ventilatoare introducere și evacuare (presostat, protecție termică, service switch, feedback);
d) Ventiloconvectoare: stare on/off pe grupe ventiloconvectoare.
INSTALAȚII SANITARE
a) Grup pompare apă incendiu;
b) Grup pompare apă potabilă;
c) Rezervor apă: nivel minim intangibil (apă incendiu-70 t);
d) Grupe pompare ape uzate și de ploaie.
INSTALAȚII ELECTRICE
a) Tablou general de joasă tensiune – TGD 0,4 kV: starea on/off a întrerupătorului general și a întrerupătoarelor de alimentare ale receptorilor importanți (chiller, tablouri de distribuție iluminat și prize, tablou stație pompe incendiu, etc.), parametrii electrici importanți (curent, tensiune, frecvență, factor de putere), prelevați la dulapul de sosire transformator, consum de energie activă și reactivă total stație de transformare;
b) Tablou general de siguranță – TG-SIG: starea on/off a celor două întrerupătoare de alimentare (sursa de bază și grup electrogen), funcționarea/avaria inversorului automat de sursă; testarea funcționării inversorului automat de sursă;
c) Grup Electrogen: timp de funcționare grup, stare de funcționare/avarie grup, oprire de urgență activată voit, stare de funcționare automat/manual, nivele combustibil și ulei, starea bateriei de acumulator, test grup;
d) Tablouri secundare: starea on/off a întrerupătorului de intrare, declanșarea de avarie a întrerupătorului de intrare, consum de energie active;
e) UPS-uri: starea on/off, funcționare UPS pe rețea sau baterie. citește mai mult
Notițe
Specificații
- Tip imobil:Cladire de birouri
- Denumire imobil:Proprietar vand cladire de birouri
- Suprafaţă:7.298,5 mp
- Clasa birouri:A
- Regim înălţime:3S+P+6E
- Nr. locuri parcare:45
- Stadiu construcţie:exista
- An construcţie:2008
- Suprafaţă teren:833 mp
Recomandare
pentru investitie
Alte detalii
Clădirea având front la stradă de 20 ml, dispunere 3S+P+5-6E retras, cu o suprafață totală desfășurată de 7.298,54 mp, dispune de 45 locuri parcare.
Terenul aferent proprietăţii are o suprafaţă de 833 mp.
Funcțiunea clădirii este mixtă: birouri și spații comerciale.
Imobilul este dotat cu infrastructură PC, linii telefonice, sistem BMS (Building Management System) pentru monitorizarea bunei funcționări a echipamentelor și dotărilor clădirii, grup electrogen de mare putere, sistem de climatizare prin ventilo convectori, plafon fals cu lămpi încastrate, mochetă, instalație de detectare și prevenire a incendiului, sistem de alarmă, supraveghere video şi generator. Cele 2 ascensoare OTIS, cu acces din parcarea subterană, au o capacitate de 13 persoane fiecare, asigurând optima circulație pe verticală în clădire.
SUBSOLURI
Nivel 1: 13 locuri parcare
Nivel 2: 17 locuri parcare
Nivel 3: 15 locuri parcare
Numărul locurilor de parcare se încadrează în cerințele unei clădiri de clasă A, conform standardelor BOMA (Building Owners and Managers Assosciation).
PARTER
Parterul imobilului cuprinde holul de acces în imobil care este reprezentativ pentru o clădire de biurouri de clasă superioară, prezintă un spațiu pentru recepție și spații comerciale, proiectate în sistem open space, adaptabile cerinţelor oricărui client. În prezent compartimentarea este realizată conform dorinţelor clienţilor actuali.
ETAJE
Etajele imobilului au fost proiectate astfel încât să asigure posibilitatea închirierii acestora de către două societăți pe fiecare nivel.
S-a avut în vedere asigurarea unei suprafațe utile pentru fiecare birou de minim 8 mp/persoană și o înălțime liberă a spațiilor pentru birouri de 2.75 m, ce încadrează clădirea în clasa A de birouri.
Ținând seamă de posibilitatea închirierii etajelor de către doi utilizatori, pe fiecare nivel sunt prevăzute câte două camere server, câte două oficii precum și grupuri sanitare diferențiate pe sexe.
Circulația pe verticală este asigurată printr-un nod de circulație format dintr-o scară și două ascensoare tip OTIS ultraperformante, cu capacitatea de 13 persoane fiecare, prevăzute cu sistem de mișcare rapidă – 1,5 m/sec.
Eficienta energetica a spatiului este clasa A, consumul total specific de energie primară este de 54,82 indicele de emisii echivalent CO_2 este de 17,19.v
FINISAJE EXTERIOARE
Fațada principală este realizată din elemente de tip cortină din profile de aluminiu și geam termopan, alternată cu finisaje moderne.
Fațada secundară este prevăzută cu ferestre din aluminiu și geam termopan, cu ochiuri fixe și mobile, cu deschidere interioară batantă.
Atât peretele cortină cât și tâmplăria fațadei secundare sunt realizate în sistem Wicona având un coeficient termic foarte performant, acest lucru materializându-se într-o reală economie din punct de vedere al consumurilor energetice (gaze, energie electrică). De asemenea, sticla folosită este de tip low-e și rezistentă la foc.
Ca finisaje exterioare mai putem aminti faptul că fațadele prezintă accente de tip fațade ventilate, cu finisaj realizat din material tip Prodemna sau Trespa ceea ce va conferi imobilului o imagine a unei clădiri cu o personalitate proprie. Zonele de câmp ale fațadelor sunt realizate cu o tencuială tip Baumit având o culoare care să scoată în evidență celălalte tipuri de finisaje.
FINISAJE INTERIOARE
Birourile și sălile pentru server au fost prevăzute cu pardoseli tehnice supraînalțate, cu suprafață de uzură din mochetă rezistentă la trafic. Mocheta folosită este de cea mai bună calitate, iar pardoseala este de tip dală flotantă realizată dintr-un material ceramic foarte rezistent la trafic și incărcări de natura activităților desfășurate în spațiile de birouri, de asemenea ploturile reglabile folosite la susținerea dalelor sunt de foarte bună calitate asigurând rezistența necesară pentru solicitările din exploatare.
Holurile de circulație pe etaje, casa scării și holul de acces în imobil sunt finisate cu granit fiamat care asigură atât o imagine a unor spații de înaltă calitate cât și rezistența în timp a pardoselii din punct de vedere al traficului.
Grupurile sanitare și oficiile sunt finisate cu gresie porțelanată calitatea I, import Italia, tip Marazzi sau similar.
Plafoanele din zona de recepție și a casei scării sunt casetate, cu sisteme ascunse de iluminare.
În zonele de birouri s-au prevăzut plafoane tip Armstrong, corpurile de iluminat sunt aparențe în plafonul casetat iar tipul acestora este de cea mai bună calitate atât din punct de vedere al iluminatului oferit cât și din punct de vedere al modelului.
Pereții holului de acces în imobil și ai grupurilor sanitare sunt placați cu plăci din granit.
DETALII TEHNICE – INSTALAȚII
Clădirea a fost proiectată în conformitate cu standardele naționale și internaționale în domeniu cuprinzând următoarele tipuri de instalații:
– Instalații de condiționare a aerului pentru toate spațiile de la parter până la etajul 5. Pentru acest tip de ventilații au fost aleși ventiloconvectori McQuay firma care reprezintă un vârf de calitate în domeniu. În cazul spațiilor server acestea sunt climatizate separat printr-un sistem multisplit sau similar;
– Instalații de ventilație mecanică pentru evacuarea aerului cu un înalt conținut de noxe (toalete, camera generatorului de rezervă și trafo, garaje, spații tehnice, etc.);
– Instalație pentru prepararea apei răcite (7/12ºC), pentru acest tip de instalații a fost prevăzut un chiller McQuay de ultimă generație cu reale avantaje în ceea ce privește consumurile de energie;
– Instalație centrală pentru încălzire (90/70ºC), pentru această instalație a fost prevăzută o centrală De Dietrich cu diematic cu funcționare în condensație fapt care aduce un aport major în economia de carburant;
– Instalații de ventilație cu aport de aer proaspăt pentru birouri. Debitul necesar pentru aerul proaspăt este obținut prin prevederea unei centrale de ventilație tip Wesper.
Instalația electrică a clădirii cuprinde:
a) instalații de iluminat și prize (zonele de birouri sunt prevăzute cu accesorii de iluminat fluorescente, încastrate în plafonul fals, în accord cu elementele de arhitectură ale clădirii. În zonele de birouri este asigurat un nivel de iluminare de 500 luxi). Prizele de curenți slabi sunt încastrate în pardoseală în dreptul posturilor de lucru. În ceea ce privește prizele de curenți tari fiecare post de lucru are un număr de 2 prize salvate pe grupul electrogen tip Caterpillar cu care este prevăzută clădirea.
b) instalație electrică de forță pentru desfumarea zonelor de subsol;
c) instalație electrică de forță aferentă sistemului de climatizare HVAC;
d) instalații electrice de forță aferente stației de pompare;
e) instalație de montaj a unui grup electrogen Caterpillar prevăzut ca alimentare de rezervă pentru consumatorii vitali ai clădirii. Din
grupul electrogen sunt alimentate următoarele categorii de receptoare, în cazul dispariției tensiunii din sistem:
– instalații de stingere incendiu și instalații desfumare;
– pompe apă potabilă;
– centrală termică;
– iluminat de siguranță;
– ascensoare;
– ventilație stație de transformare;
– sistemele de securitate și supraveghere a clădirii;
– echipamente de calcul;
– echipamente răcire camere IT;
– parțial instalații de iluminat și prize aferente posturilor de lucru birouri.
f) instalație electrică de detecție și avertizare incendiu; de detecție și avertizare depășire concentrație CO – pentru zona subsolurilor.
Pentru parcajul auto de la cele 2 subsoluri ale clădirii s-a prevăzut un sistem de detecție gaze-CO care realizează urmoatoarele funcțiuni:
detecția automată a depășirii concentrației admisibile de monoxid de carbon CO în spațiul de parcare din cele 3 subsoluri ale clădirii, semnalizarea acustică și optică în cazul atingerii pragului de alarmare al concentrației de CO, comanda intrării în funcțiune a ventilației de evacuare a aerului viciat (o treptă de ventilație), comanda concomitentă a deschiderii grilelor de admisie aer proaspăt, comanda intrării în funcțiune a panourilor de avertizare luminoase cu texte adecvate, transmiterea de contacte de comandă la instalația de sonorizare și alarmare publică pentru difuzarea de mesaje de alarmare preînregistrate, transmiterea de informații sistemului de control acces pentru interzicerea accesului autovehiculelor în incinta parcajului până la revenirea concentrației de CO în limite normale;
g) instalație de detecție și avertizare efracție și control acces;
Pentru protejarea clădirii contra încercărilor de pătrundere prin efracție în interiorul acesteia și protejarea intrării din interior în spațiile importante ale acesteia, s-a prevăzut un sistem de detecție și alarmare la efracție.
h) instalație de detecție – avertizare și alarmare la incendiu;
Sistemul de detecție-avertizare și alarme tehnice la incendiu realizează următoarele funcțiuni: detecția automată a începuturilor de incendiu prin amplasarea de detectoare automate în toate spațiile administrative și birouri, subsoluri, spații tehnice și depozite, culoare, holuri, spații de circulație, semnalizarea manuală a incendiilor prin amplasarea de butoane manuale de alarmare, în vecinătatea scărilor de evacuare, în subsoluri pe culoare și spații de circulație, avertizarea acustică în caz de incendiu, zona t la nivel de etaj, inclusiv subsoluri, prin sirene amplasate astfel încât să se asigure alarmarea tuturor persoanelor din zonă, comanda ducerii lifturilor, în caz de incendiu confirmat, la parter, comanda pornirii ventilației de introducere și evacuare a fumului, în caz de incendiu, comanda opririi instalațiilor de ventilație-condiționare, în caz de incendiu, furnizarea de contacte de comandă pentru acționarea trapelor de fum și a voletilor, comanda instalației de sonorizare, zona t, pentru alarmarea locală și generală, în caz de – incendiu, transmitere de contact de comandă la sistemul de securitate al clădirii, inclusiv instalațiile de stingere incendiu, transmiterea de informații sistemului de control acces personane și autovehicule pentru deblocarea filtrelor de pe căile de evacuare în caz de incendiu confirmat.
Pentru monitorizarea instalațiilor și echipamentelor ce participă la siguranța la foc a clădirii și persoanelor, s-a prevăzut un sistem de alarme tehnice și monitorizări care realizează următoarele funcțiuni:
•monitorizarea pompelor cu rol de stingere a incendiilor;
•monitorizarea nivelului apei în rezervoarele pentru incendiu;
•monitorizarea funcționării indicatoarelor de curgere;
•monitorizarea vanelor cu sertar;
•monitorizarea poziției trapelor de evacuare a fumului și gazelor fierbinți;
•monitorizarea poziției clapetelor antifoc;
•monitorizarea poziției electrovanelor pentru hidranți;
•monitorizarea poziției grilelor de introducere și evacuare a aerului;
•monitorizarea funcționării ventilatoarelor de introducere și evacuare pe căile de evacuare;
•monitorizarea stării tablourilor electrice aferente pompelor cu rol în stingerea incendiilor.
i) instalație supraveghere TVCI;
Sistemul de supraveghere prin televiziune cu circuit închis realizează următoarele funcțiuni:
-preluare imagini 24/24h din zonele importante ale clădirii și anume:
accesele și perimetrul exterior al clădirii;
accesul în parcajul auto și în interiorul spațiilor de parcare;
culoarele și holul lifturilor la toate nivelele clădirii;
-redarea informațiilor furnizate de camerele video pe monitoare la dispeceratul de supraveghere;
-verificarea alarmelor apărute în zonele supravegheate în timp real;
-retranslarea informațiilor în alt punct, în afara dispeceratului de supraveghere (opțional);
-comprimarea informațiilor și stocarea acestora pentru o perioada solicitată de beneficiar.
Sistemul este conceput pentru supravegherea spațiilor interioare și exterioare construcției, cu camere TV color și monitorizarea acestora de un dispecerat local, cu posibilitatea înregistrarii video a imaginilor.
j) instalație transmisie date-voce;
Construcția este prevăzută cu repartitor general de 100 linii telefonice, pentru legătura cu exteriorul, din care 40 ISDN, precum și fibră optică pentru comunicații.
Pentru telefonie s-a prevăzut o centrală de 16 linii interioare la parter, pentru clădire în general, urmând ca pe fiecare nivel să fie instalate centrale proprii de către viitorii ocupanți. În acest sens, s-a alocat un cablu de 16 perechi din repartitorul general de la parter, pentru fiecare nivel. Prizele de date-voce sunt amplasate în cutiile de prize de pardoseală și pe pereți.
k) instalație de sonorizare și televiziune comercială;
Sunt prevăzute prize de antena RTV și racordate la instalația de recepție prin satelit și la televiziunea prin cablu. În cadrul proiectului s-au prevăzut cablajul, amplificatoarele și distribuitoarele de rețea, amplasate la fiecare nivel, iar racordarea se face de fiecare ocupant al nivelului respectiv. Instalația de sonorizare are drept scop transmiterea unor mesaje în caz de necesitate de la dispecerul clădirii. În holuri, culoare, ascensoare, spații de trecere și la subsol sunt prevăzute difuzoare racordate la un sistem audio (rack echipat cu amplificator, tuner, CD recorder) și prevăzut cu un pupitru echipat cu microfon pentru tramsmiterea de mesaje.
l) instalație de management energetic al clădirii (BMS);
Sistemul utilizat este structurat după o logică de sistem de achiziție și prelucrare date, pe baza unor programe de aplicație rezidente în stațiile de zonă, cu posibilitate de teletransmisie și comunicație la un post de dispecer. Sistemul BMS este dedicat în principal controlului, comenzii și supravegherii echipamentelor de încălzire, ventilație, climatizare ale clădirii, stațiilor de pompare, precum și gestionării consumului de energie electrica. Sistemul este conectat la subsistemele de alarme tehnice și controlului de stare al echipamentelor electrice din distribuția principală electroenergetică a clădirii. Sistemul este de construcție modulară, cu posibilitate de extindere la nivelul stațiilor locale, prin aplicații ce pot fi ulterior necesare. Sistemul de monitorizare, control și gestionare prin BMS este dimensionat în funcție de cantitatea și structura datelor, respectiv număr de intrări și ieșiri digitale și analogice, precum și impulsuri de contorizare. Puncte de date preluate de sistemul BMS al clădirii prin UTL și stațiile de automatizare.
1) INSTALAȚII HVAC;
a) Cazane: temperatura tur, confirmare funcționare, stare flow-switch, avarie cazan + arzătorş
Pompe circulate: stare pompă, stare flow- switch, temperatura exterioară, temperaturi generale tur și retur, comandă stop general și confirmare stop general, comutare manual/automat, avarie lucru în cascadă a cazanelor, semnal încărcare centrală termică pentru optimizarea consumului de combustibil, comandă pompe circulate de pe primarul și secundarul schimbătorului de căldură, monitorizare funcționar/avarie pompă combustibil, nivel combustibil, contorizare energie termică, contorizare consum combustibil;
b) Chiller: temperatura apei la ieșirea din chiller, monitorizare funcționare/avarie agregat, comandă pompe apă răcită, monitorizare funcționare/avarie grup pompare, timp funcționare compresor chiller;
c) Centrală tratare aer (AHU): monitorizare stare filtru, protecție la îngheț, comandă vană încălzire, comandă vană răcire, comandă ventilatoare introducere și evacuare (presostat, protecție termică, service switch, feedback);
d) Ventiloconvectoare: stare on/off pe grupe ventiloconvectoare.
INSTALAȚII SANITARE
a) Grup pompare apă incendiu;
b) Grup pompare apă potabilă;
c) Rezervor apă: nivel minim intangibil (apă incendiu-70 t);
d) Grupe pompare ape uzate și de ploaie.
INSTALAȚII ELECTRICE
a) Tablou general de joasă tensiune – TGD 0,4 kV: starea on/off a întrerupătorului general și a întrerupătoarelor de alimentare ale receptorilor importanți (chiller, tablouri de distribuție iluminat și prize, tablou stație pompe incendiu, etc.), parametrii electrici importanți (curent, tensiune, frecvență, factor de putere), prelevați la dulapul de sosire transformator, consum de energie activă și reactivă total stație de transformare;
b) Tablou general de siguranță – TG-SIG: starea on/off a celor două întrerupătoare de alimentare (sursa de bază și grup electrogen), funcționarea/avaria inversorului automat de sursă; testarea funcționării inversorului automat de sursă;
c) Grup Electrogen: timp de funcționare grup, stare de funcționare/avarie grup, oprire de urgență activată voit, stare de funcționare automat/manual, nivele combustibil și ulei, starea bateriei de acumulator, test grup;
d) Tablouri secundare: starea on/off a întrerupătorului de intrare, declanșarea de avarie a întrerupătorului de intrare, consum de energie active;
e) UPS-uri: starea on/off, funcționare UPS pe rețea sau baterie. citește mai mult
-
Gradinita cu program normal si prelungit Happy Kids
aprox. 140 m
-
Gradinita nr. 252 cu program prelungit
aprox. 680 m
-
Paradisul Copiilor
aprox. 720 m
-
Gradinita nr. 138 cu program prelungit
aprox. 780 m
-
Gradinita de copii nr.251
aprox. 830 m
-
Gradinita numarul 12 Albinuta
aprox. 840 m
-
Gradinita nr. 12 Albinuta
aprox. 840 m
-
Grădiniţa nr. 252
aprox. 860 m
-
Gradinita nr. 85
aprox. 920 m
-
Ioanid
aprox. 1.29 km
-
Gradinita Ioanid
aprox. 1.30 km
-
Gradinita numarul 133
aprox. 1.36 km
-
Gradinita nr. 2
aprox. 1.36 km
-
Gradinita nr. 116
aprox. 1.40 km
-
Gradinita Numarul 7
aprox. 1.52 km
-
Scoala nr. 15
aprox. 280 m
-
Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta"
aprox. 290 m
-
Liceul Alexandru Vlahuta + Scoala 15 (en)
aprox. 310 m
-
Badulescu Aurelia (en)
aprox. 380 m
-
Colegiul National "Ion Luca Caragiale"
aprox. 430 m
-
Colegiul National Ion Luca Caragiale din Ploiesti
aprox. 450 m
-
Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti
aprox. 510 m
-
Scoala gimnaziala "Titu Maiorescu"
aprox. 510 m
-
Gradinita Floreasca Rahmaninov
aprox. 720 m
-
Liceul Nicolae Tonitza
aprox. 800 m
-
Scoala generala nr. 24
aprox. 820 m
-
Scoala nr. 24
aprox. 820 m
-
Scoala Generala nr.28
aprox. 860 m
-
Scoala Generala nr. 28
aprox. 860 m
-
Scoala Americana
aprox. 870 m
-
Universitatea Atenaeum
aprox. 600 m
-
Athenaeum University (en)
aprox. 610 m
-
SNSPA
aprox. 930 m
-
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)
aprox. 940 m
-
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative
aprox. 940 m
-
CROS - Universitatea Alternativa
aprox. 960 m
-
ASE - Sala de sport
aprox. 1.02 km
-
ASE - Cibernetica
aprox. 1.03 km
-
ASE - Cladirea Cihoschi
aprox. 1.04 km
-
ASE Cibernetica (en)
aprox. 1.05 km
-
ASE Cladirea Veche 1916 - 1926 (en)
aprox. 1.06 km
-
Amfiteatrele ASE
aprox. 1.07 km
-
ASE - Facultatea de Comert
aprox. 1.08 km
-
Academia de Studii Economice
aprox. 1.09 km
-
Academia Romana
aprox. 1.52 km
-
Statia Liceul Ion Luca Caragiale, linia 131, 182, 330, 331, 335, N113, 301
aprox. 340 m
-
Statia Soseaua Stefan cel Mare, linia 135, N119, N123
aprox. 440 m
-
Statia Bd. Lacul Tei, linia 182, 282, N123,5
aprox. 470 m
-
Statia Soseaua Stefan cel Mare / Stadion Dinamo, linia 1, 5, 46, N123
aprox. 510 m
-
Stefan cel Mare
aprox. 520 m
-
Stefan cel Mare
aprox. 600 m
-
Piata Dorobantilor
aprox. 630 m
-
Statia Soseaua Stefan cel Mare / Stadion Dinamo, linia N123,1, 5, 46
aprox. 650 m
-
Statia Piata Dorobantilor, linia 131, 182, 330, 331, 335, 282, N113, 301
aprox. 670 m
-
Statia Circul Bucuresti, linia 182, 282, N123
aprox. 690 m
-
Statia Vasile Lascar, linia 330, 335, 1, 46
aprox. 940 m
-
Statia Calea Floreasca / Ceaikovski / Mircea Eliade, linia 135, 182, 282, N119, N123
aprox. 960 m
-
Statia Luigi Glavani, linia 182, 282, N123
aprox. 1.08 km
-
Orlando
aprox. 1.11 km
-
Statia RATB linia 300,381,783
aprox. 1.17 km
-
Statia Calea Dorobantilor; Liniile:79, 86,
aprox. 1.06 km
-
Statia Piata Romana linii : 79,86
aprox. 1.13 km
-
Metrorex. Staţia Ştefan cel Mare (M1)(1989)
aprox. 550 m
-
Metrorex. Piata Victoriei 1/2 (M1) , (M2)
aprox. 1.17 km
-
Metrou Victoriei - iesire Aviatorilor
aprox. 1.18 km
-
Piata Victoriei 1
aprox. 1.20 km
-
Metrorex. Staţia Piaţa Victoriei 1/2 (M1/M2)(1989/1987)
aprox. 1.21 km
-
Piata Victoriei 2
aprox. 1.22 km
-
Statia Metrou Piata Romana(M2)Metrorex
aprox. 1.26 km
-
Metrorex. Staţia Piaţa Romană (M2)(1988)
aprox. 1.31 km
-
Piata Romana (M2)
aprox. 1.31 km
-
Statia Metrou Piata Romana(M2)Metrorex
aprox. 1.34 km
-
Piata Aviatorilor (M2)
aprox. 1.43 km
-
Statie metrou Aviatorilor
aprox. 1.58 km
-
Bulevardul Lacul Tei
aprox. 430 m
-
Bulevardul Lacul Tei
aprox. 440 m
-
Statie tramvai 1, 46 - Calea Dorobantilor
aprox. 460 m
-
Calea Dorobantilor
aprox. 460 m
-
Calea Dorobantilor
aprox. 490 m
-
Soseaua Stefan cel Mare
aprox. 520 m
-
Stadion Dinamo
aprox. 540 m
-
Soseaua Stefan cel Mare
aprox. 640 m
-
Stadion Dinamo
aprox. 640 m
-
Statie tramvai 34,46 - Roma
aprox. 660 m
-
Roma
aprox. 680 m
-
Pasaj Victoria
aprox. 880 m
-
Vasile Lascar
aprox. 960 m
-
Ceaikovski
aprox. 1.02 km
-
Vasile Lascar
aprox. 1.04 km
-
Parc
aprox. 410 m
-
Perla park
aprox. 410 m
-
Parc
aprox. 430 m
-
Parc
aprox. 520 m
-
Piata Dorobantilor
aprox. 580 m
-
Parc
aprox. 620 m
-
Parc
aprox. 670 m
-
Parc
aprox. 730 m
-
Parc
aprox. 730 m
-
Parc
aprox. 750 m
-
Parcul Circului
aprox. 810 m
-
Parc
aprox. 850 m
-
Parc
aprox. 860 m
-
Parc
aprox. 880 m
-
Parc
aprox. 980 m
-
Teren sportiv
aprox. 130 m
-
Teren sportiv
aprox. 160 m
-
Teren sportiv
aprox. 190 m
-
Teren sportiv
aprox. 270 m
-
Stadionul Dinamo
aprox. 280 m
-
Teren sportiv
aprox. 300 m
-
Teren sportiv
aprox. 740 m
-
Teren sportiv
aprox. 1.17 km
-
ICSIM
aprox. 1.25 km
-
Teren sportiv
aprox. 1.43 km
-
Teren sportiv
aprox. 1.50 km
-
Skatepark 1
aprox. 1.73 km
-
Teren sportiv
aprox. 1.76 km
-
Teren sportiv
aprox. 1.77 km
-
Teren sportiv
aprox. 1.78 km
-
Piaţa Romană
aprox. 1.15 km
-
Piaţa Aviatorilor
aprox. 1.18 km
-
Parcare
aprox. 240 m
-
Parcare spital
aprox. 240 m
-
Parcare
aprox. 260 m
-
Parcare
aprox. 290 m
-
Parcare
aprox. 430 m
-
Parcare
aprox. 440 m
-
Parcare Mario Plaza
aprox. 460 m
-
Parcare
aprox. 510 m
-
Parcare
aprox. 510 m
-
Parcare privata
aprox. 540 m
-
Parcare
aprox. 540 m
-
Parcare Subterana Metropolis Center
aprox. 550 m
-
Parcare
aprox. 580 m
-
Parcare
aprox. 640 m
-
Parcare privata
aprox. 710 m
-
Mega Image
aprox. 450 m
-
Mario Plaza
aprox. 460 m
-
Mega Image - IANCU DE HUNEDOARA
aprox. 550 m
-
Nic Dorobanti Non-Stop
aprox. 660 m
-
BILLA - Dorobanti
aprox. 970 m
-
Bila Supermarket
aprox. 970 m
-
Mega Image
aprox. 1.10 km
-
Kaufland Barbu Vacarescu
aprox. 1.11 km
-
BILLA - B. Vacarescu
aprox. 1.12 km
-
Mega Image
aprox. 1.26 km
-
Bacania Coco
aprox. 1.40 km
-
Nik Non-Stop
aprox. 1.50 km
-
Domino Plaza
aprox. 1.53 km
-
Mega Image Amzei Non-Stop
aprox. 1.54 km
-
Mega Image Magheru
aprox. 1.55 km
-
"METROPLIS CENTER"
aprox. 580 m
-
Cartierul Dorobanţi
aprox. 610 m
-
Fosta moară Dâmboviţa
aprox. 630 m
-
Cartierul Floreasca
aprox. 910 m
-
Cartierul Primăverii(Jianu)ARH. OCTAV DOICESCU
aprox. 1.22 km
-
Cartierul Kiseleff
aprox. 1.65 km
-
Piata 1 Mai (Ion Mihalache) (en)
aprox. 1.80 km
-
Spitalul Euroclinic - Regina Maria
aprox. 270 m
-
Spitalul Euroclinic
aprox. 290 m
-
Regina Maria Floreasca
aprox. 300 m
-
ProEstetica
aprox. 340 m
-
Spitalul de Urgenta Floreasca
aprox. 350 m
-
Spitalul de Urgenţă Floreasca
aprox. 360 m
-
Camera de Garda - Spitalul de Urgenta Floreasca
aprox. 370 m
-
Syromed+
aprox. 420 m
-
Policlinica
aprox. 510 m
-
Spitalul de Pneumoftiziologie Sfantul Stefan
aprox. 530 m
-
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de copii Grigore Alexandrescu
aprox. 650 m
-
Doctor Carmen Sturza
aprox. 650 m
-
INFOSAN Clinica Oftalmologica
aprox. 690 m
-
Policlinica de copii Grigore Alexandrescu
aprox. 710 m
-
Clinica Gral Medical
aprox. 790 m
-
Help Net Farma
aprox. 270 m
-
Farmacia HelpNet
aprox. 270 m
-
Help Net Farma
aprox. 280 m
-
Crisia-Farm
aprox. 310 m
-
Farmacia Dona 17
aprox. 310 m
-
Farmacia Dona 54
aprox. 330 m
-
Catena Farmacia
aprox. 330 m
-
Farmacia Crisia
aprox. 350 m
-
Centrofarm 9
aprox. 390 m
-
Sensiblu
aprox. 400 m
-
Depofarm
aprox. 440 m
-
Farmaplus
aprox. 460 m
-
SC. Farmed SRL
aprox. 470 m
-
Farmacia Dona 152
aprox. 470 m
-
Farmacia Arta
aprox. 480 m
-
Sky Bar
aprox. 360 m
-
Cup & Cake
aprox. 470 m
-
Happy Pub
aprox. 880 m
-
ACAB Pub
aprox. 880 m
-
Zappa Rock & More
aprox. 990 m
-
Lokal
aprox. 1.06 km
-
Alan Dala
aprox. 1.13 km
-
La Baraca
aprox. 1.22 km
-
El Bistro
aprox. 1.27 km
-
Frame
aprox. 1.27 km
-
Piua Book Bar
aprox. 1.40 km
-
Clubul Taranului
aprox. 1.41 km
-
A1
aprox. 1.62 km
-
MIM Bistro
aprox. 1.68 km
-
Fratelli Espresso Bar
aprox. 1.80 km
-
Studio Martin
aprox. 470 m
-
Doncafe Brasserie
aprox. 650 m
-
Open Pub
aprox. 750 m
-
Restaurant-pizzerie BONA DA ELENA
aprox. 920 m
-
Panik & Pub
aprox. 1.07 km
-
Waldo's
aprox. 1.27 km
-
OLD NICK PUB
aprox. 1.33 km
-
Le Cafe Inmedio
aprox. 1.53 km
-
Smart's Pub & Bistro
aprox. 1.75 km
-
The Dubliner
aprox. 1.91 km
-
The Place
aprox. 1.96 km
-
Fitto Cafe
aprox. 130 m
-
Ganesha Cafe
aprox. 420 m
-
Randez Vous
aprox. 450 m
-
Reader's Cafe
aprox. 580 m
-
High Heels
aprox. 610 m
-
Nuba Cafe
aprox. 700 m
-
The Eatery
aprox. 720 m
-
Ambiance Caffe
aprox. 870 m
-
Smart Change
aprox. 990 m
-
Tucano Coffee - Dorobanti
aprox. 1.00 km
-
Tucano Coffee
aprox. 1.02 km
-
Cafe Boheme
aprox. 1.02 km
-
Shiva
aprox. 1.09 km
-
Mon Amour
aprox. 1.11 km
-
Music Rooms Cafe
aprox. 1.15 km
-
Vivo Fusion Food Bar
aprox. 50 m
-
Genin Shaorma
aprox. 250 m
-
Restaurant "La Templu" (coa) (calea Dorobantilor 127-129)
aprox. 340 m
-
Restaurant arabesc
aprox. 350 m
-
Trattoria "As del Cuore"
aprox. 390 m
-
Restaurant Perla (en)
aprox. 390 m
-
Perla
aprox. 390 m
-
Balcic
aprox. 410 m
-
Ganesha Garden
aprox. 420 m
-
Don Carlos
aprox. 450 m
-
Fornetti
aprox. 460 m
-
Restaurant La Mama (en)
aprox. 500 m
-
Trattoria Cavallino
aprox. 510 m
-
Bun si Tot
aprox. 510 m
-
La Mama
aprox. 520 m
-
BRD
aprox. 300 m
-
ING Dorobanti
aprox. 310 m
-
Erste (BCR)
aprox. 330 m
-
Banca Transilvania - Ag. Perla
aprox. 330 m
-
Garanti bank sediu
aprox. 340 m
-
Raiffaisen Bank
aprox. 350 m
-
Raiffeisen Bank
aprox. 360 m
-
Credit Europe Bank
aprox. 360 m
-
Banca Romana de Credite si Investitii
aprox. 390 m
-
Piraeus Bank Romania - Agentia Stefan cel Mare
aprox. 440 m
-
CEC Bank
aprox. 470 m
-
Volksbank
aprox. 470 m
-
Garanti Bank
aprox. 470 m
-
Raiffeisen Bank - Agentia Dorobanti
aprox. 480 m
-
Banca Romaneasca
aprox. 480 m
Printre mijloacele de transport în comun pe care le vei avea la dispoziție în cazul în care te vei muta în zona Floreasca se numără autobuzele 182 și 135. Primul dintre acestea îți oferă o legătură directă cu zona Gării de Nord și cu cartierul Colentina. Cel de-al doilea oferă o conexiune cu zona Pipera, unul dintre principalii poli de business din nordul orașului. Stația de metrou Ștefan cel Mare, aflată pe magistrala M1 Dristor-Pantelimon, la care ai acces în apropierea Stadionului Dinamo, îți va fi și ea de ajutor dacă vrei să eviți aglomerația din trafic. Astfel, vei avea doar o stație de mers până la Piața Victoriei, iar de aici poți schimba metroul pentru a ajunge în cel mult 10 minute în Pipera. Verifică harta pentru a afla unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun. Dacă te vei muta în zona Floreasca, atunci vei avea în apropierea casei tale Liceul Teoretic “CA Rosetti” și Școala Gimnazială “Maria Rosetti”. În cartier găsești, totodată, câteva grădinițe private și de stat. Consultă harta pentru a vedea care sunt unitățile de învățământ din Floreasca și din vecinătatea acestei zone. Pe Strada Barbu Văcărescu vei găsi un magazin Kaufland și un Carrefour Market, iar la limita nordică a cartierului vei avea la dispoziție mall-ul Promenada. Din zona Floreasca ajungi destul de rapid la magazinele de lângă Pasajul Băneasa și la Piața Băneasa, iar cu mașina faci doar câteva minute până la Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai mari centre comerciale din oraș. Vis-a-vis de acesta găsești și magazine Mega Image, Selgros și Decathlon. Află de pe hartă unde îți vei face cumpărăturile dacă te muți în acest cartier. În apropierea Stadionului Dinamo găsești Spitalul Clinic de Urgență București (cunoscut și sub numele de Spitalul Floreasca) și Spitalul Euroclinic care face parte din rețeaua privată de sănătate Regina Maria. În cartier există și câteva clinici private la care poți apela la nevoie, iar în zona Parcului Circului alte două spitale - Spitalul Sf. Ștefan și Spitalul Clinic Colentina. Consultă harta pentru a afla poziționarea exactă a unităților sanitare din cartier și din împrejurimi. Pe Strada Barbu Văcărescu vei găsi un magazin Kaufland și un Carrefour Market, iar la limita nordică a cartierului vei avea la dispoziție mall-ul Promenada. Din zona Floreasca ajungi destul de rapid la magazinele de lângă Pasajul Băneasa și la Piața Băneasa, iar cu mașina faci doar câteva minute până la Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai mari centre comerciale din oraș. Vis-a-vis de acesta găsești și magazine Mega Image, Selgros și Decathlon. Află de pe hartă unde îți vei face cumpărăturile dacă te muți în acest cartier. Mai multe bănci și ATM-uri pot fi găsite în zona mall-ului Promenada și la intersecția dintre Calea Floreasca și Șoseaua Ștefan cel Mare. Pentru mai multe detalii, consultă harta. Dacă te muți în zona Floreasca, vei avea mereu în apropiere unele dintre cele mai apreciate restaurante, terase și cluburi din București. Iar dacă vrei să încerci ceva nou atunci la doi pași de casă, în Dorobanți, vei găsi și alte localuri de care te poți bucura în timpul liber. Mai multe săli de fitness s-au deschis în cartier. În apropiere de viitoarea ta casă vei avea Parcul Verdi și Parcul Floreasca. Poți merge la terasă sau la piscină în zona acestuia din urmă. Tot în apropiere vei avea și Circul Metropolitan București (fostul Circ Globus) și parcul acestuia. Complexul Sportiv Floreasca și Stadionul Dinamo, unde sunt amenajate mai multe terenuri de sport și unde poți merge la înot, merită și ele menționate. În partea de nord a cartierului vei găsi, totodată, Clubul Sportiv de Fotbal Athletico Floreasca și Academia de Tenis Ilie Năstase. Consultă harta și vezi ce alte puncte de interes vei avea în apropierea casei tale. Dacă preferi să te deplasezi cu mașina prin oraș, este bine să știi că vei întâlni aglomerație în trafic, în special la orele de vârf, la intersecțiile dintre Șoseaua Ștefan cel Mare, Strada Barbu Văcărescu și Calea Floreasca. Circulația este îngreunată de multe ori și pe Strada Barbu Văcărescu, pe segmentul dinspre Șoseaua Pipera, din cauza numărului mare de angajați care lucrează în clădirile de birouri din jurul stației de metrou Aurel Vlaicu. Încearcă să te adresezi Biroului Parcări din cadrul ADP Sector 2 pentru a vedea dacă poți închiria un loc de parcare pentru mașina ta în apropierea casei. Consultă harta pentru a afla unde sunt poziționate principalele parcări.
Open House
Open house/casa deschisa este un eveniment organizat la o proprietate pe care un agent (de regula de reprezentare exclusiva) o deschide publicului larg, catre cumparatori, agenti imobiliari sau chiar vanzatori de proprietati.
Cumparatorii pot veni în ziua respectivă (între orele mentionate) să vadă proprietatea și să vorbească cu agentul într-o atmosferă plăcută și relaxantă. Eventual aceștia pot interacționa și cu alți agenți ce pot avea proprietăți similare în zona de interes.
Agenți imobiliari sunt invitați deoarece aceștia pot reprezenta clienții lor sau pot prezenta proprietatea unor potențiali clienți. Proprietarii nu sunt dați deoparte. Acestia pot participa și ei în cazul in care cauta un agent imobiliar profesionist și să vada cum se prezintă o proprietate din portofoliul acestuia. Evenimentele de acest gen au început sa prinda viata si in piata noastra și sunt un mod destul de plăcut de a viziona o proprietate.