Care este diferența dintre o refinanțare și restructurarea unui credit?

scris de Corina Varlan în categoria Stiri

22 Feb 2024

2 minute

Întâmpini unele probleme cu creditul tău ipotecar? Află, mai jos, care sunt unele dintre soluțiile pe care le ai la dispoziție pentru a-ți ușura situația.

 

Poți apela, în primul rând, la o refinanțare. Practic, închizi creditul și semnezi un contract nou de credit. Scopul tău ar trebui să fie, în acest caz, obținerea unor condiții mai bune de finanțare, respectiv scăderea ratei lunare, de exemplu, prin extinderea perioadei de timp pe care o ai la dispoziție pentru a achita noul împrumut.

 

O refinanțare poate fi realizată intern, adică tot la banca de la care ai luat împrumutul inițial, sau extern, de la o altă bancă. Găsești aici mai multe detalii despre refinanțări.

 

O altă variantă la care poți apela este cea a restructurării creditului. "Restructurarea presupune rămânerea în contractul de credit și reeșalonarea ratelor sau solicitarea unei perioade de grație. În pandemie a funcționat acest instrument", a explicat Doru Iliescu, General Managerul Imobiliare.ro Finance, în cadrul webinarului "Întreabă expertul", organizat de Imobiliare.ro. Află aici ce alte subiecte au mai fost puse în discuție în cadrul webinarului.

 

 

"Ce trebuie să aveți în vedere este că, în cazul restructurărilor, timp de 24 de luni de la aprobarea acestora nu mai puteți aplica pentru un alt credit. Noi ne sfătuim clienții să nu recurgă la restructurări pentru amânarea ratelor pentru că, una peste alta, la nivelul banilor datorați nu se schimbă nimic. Mai mult decât atât, îți îngreunezi situația, bonitatea în fața sectorului bancar", a mai explicat el.

 

Apelează la un broker de credite din echipa Imobiliare.ro Finance și află ce poți face în cazul tău pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie. Îl poți contacta aici.

Articole similare

Solicită gratuit o ofertă personalizată pentru creditul potrivit ție

Serviciile unui broker de credite sunt gratuite pentru clienți conform ordonanței 52/2016

© Realmedia Credit SRL, parte a grupului Imobiliare.ro

Soluționarea Alternativă a Litigiilor Soluționarea online a litigiilor