Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea Sectiunii publice a paginii web Imobiliare.ro (TCG)

Bine ati venit pe site-ul web Imobiliare.ro, un serviciu oferit de Realmedia Network SA, Bulevardul Victor Babes, nr. 2, Timisoara, Romania. Prezentele Termeni si Conditii Generale intra in vigoare in data de 25.01.2017. Prin crearea contului si publicarea de anunturi pe acest site, sunteti de acord cu valabilitatea prezentelor Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice a paginii web Imobiliare.ro.

Sectiunea 1: Precizari generale

1. Imobiliare.ro opereaza baze de date accesibile prin Internet in care persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea legala deplina de a incheia acte juridice (denumite in continuare "utilizatori") pot insera contra cost anunturi imobiliare (prin utilizarea functiei de publicare) si in care persoanele fizice si juridice amintite pot cauta anunturi prin intermediul functiei de cautare persoanele fizice si juridice amintite pot cauta anunturi prin intermediul functiei de cautare furnizate de pagina Imobiliare.ro.

2. Prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizare (TCG) se aplica in mod exclusiv relatiei dintre Imobiliare.ro si utilizatorii care utilizeaza sectiunea publica a bazelor de date operate de Imobiliare.ro. Termenii si conditiile unui participant care contravin prezentelor TCG sau care se abat de la acestea nu sunt valabile.

3. Pentru utilizarea spatiului dedicat agentiilor imobiliare partenere se aplica exclusiv Termenii si Conditiile Generale valabile pentru acea sectiune plus contractul comercial stabilit intre partile implicate.

4. Imobiliare.ro furnizeaza sub forma bazelor de date doar premisele tehnice, prin intermediul carora sunt transmise informatiile (anunturile), fara a exercita nicio influenta asupra continutului anunturilor. Este in special de subliniat ca site-ul Imobiliare.ro nu reprezinta partea contractuala care intermediaza tranzactii imobiliare.

5. Imobiliare.ro nu este implicat in relatia dintre vanzator si partea interesata de achizitionare sau cumparator nici in calitate de intermediar, nici in calitate de parte contractuala sau reprezentant al unei parti contractuale.

6. Contractele negociate ca urmare a unui anunt inserat pe Imobiliare.ro vor fi incheiate si executate fara participarea Imobiliare.ro.

Sectiunea 2: Descrierea serviciilor

1. In conformitate cu prezentele Termeni si Conditii, Imobiliare.ro are obligatia de a furniza un formular de inserare pentru anunturi, de a verifica corectitudinea anunturilor inserate prin intermediul formularului respectiv si de a asigura accesul la anunturile din bazele de date Imobiliare.ro prin intermediul Internetului pentru perioada de timp convenita cu utilizatorul.

2. Imobiliare.ro promoveaza prin diverse modalitati anunturile inserate de utilizatori, in special prin includerea acestora in alte pagini web sau in alte medii online si imprimate precum si prin publicitatea efectuata prin referiri la aceste anunturi in diverse e-mailuri. Prin aceasta, utilizatorul consimte la traducerea anunturilor sale in acest scop pentru medii straine.

3. Indreptatirea utilizatorilor de a utiliza pagina web Imobiliare.ro si functiile acesteia exista numai in limitele stadiului actual al tehnologiei.

4. Imobiliare.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona temporar posibilitatile de inserare si de accesare a anunturilor, daca acest lucru este necesar datorita limitelor de capacitate, in scopul mentinerii sigurantei si a integritatii serverelor sau pentru implementarea masurilor tehnice si daca aceasta serveste unei executari corecte si corespunzatoare, sau imbunatatite, a prestatiilor contractuale datorate (lucrari de intretinere).

5. In special, prin motive tehnice se intelege ca anunturile activate nu pot fi accesate sau pot fi accesate doar limitat (erori inopinate ale sistemului).

6. Utilizatorii au acces gratuit la majoritatea serviciilor Imobiliare.ro, exceptie facand serviciul de publicare anunt pe Site pentru care utilizatorii au acces numai in urma inregistrarii, autentificarii si platii acestui serviciu. De asemenea, autentificarea in cont, permite accesul la facilitati suplimentare ale Site-ului.

7. Imobiliare.ro a realizat si asigura servicii si informatii in mod gratuit tuturor celor care doresc sa se inregistreze sau doar sa acceseze portalul de la adresa www.Imobiliare.ro. Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul portalului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate.

8. Orice material postat pe site de utilizator (in orice format) va fi supus moderarii inainte sau dupa upload.

9. Utilizatorul este de acord cu transmiterea anunturilor publice pe Imobiliare.ro si catre site-urile afliliate Realmedia Network S.A. pentru a beneficia de o expunere mai mare. In acest scop Utilizatorul isi da acordul cu privire la transmiterea textului public al anuntului, a fotografiilor atasate la anunt cat si a datelor de contact publicate pe anuntul respectiv.

10. Realmedia Network S.A. nu poate controla modul in care anunturile sunt afisate pe site-urile afiliate dar va face eforturi in asigurarea unei expuneri cat mai mari.

Sectiunea 3: Inregistrarea si contul de utilizator

1. Inregistrarea este gratuita. Odata cu inregistrarea, utilizatorul si Imobiliare.ro incheie un contract avand ca obiect utilizarea sectiunii publice a paginii web Imobiliare.ro (denumit in continuare "contract de utilizare"). Un utilizator nu are nicio pretentie pentru incheierea contractului de utilizare.

2. Se pot inregistra numai persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea deplina de a incheia acte juridice. In special, se interzice inregistrarea minorilor.

3. Informatiile pe care trebuie sa la furnizeze un participant in timpul inregistrarii trebuie sa fie complete si corecte. Inregistrarea necesita o adresa de email valida. Utilizatorul poate sa aleaga o parola personala care trebuie pastrata secreta si nu trebuie dezvaluita tertilor.

4. In cazul in care informatiile furnizate in timpul inregistrarii se modifica ulterior, utilizatorul este obligat sa actualizeze prompt respectivele informatii continute in contul de utilizator.

5. Fiecare participant se poate inregistra o singura data pe pagina web Imobiliare.ro. Este interzisa inregistrarea simultana a mai mult de un cont de utilizator. Nu se permite eludarea acestei prevederi.Contul de utilizator nu este transferabil.

6. Imobiliare.ro isi rezerva dreptul de a sterge conturile de utilizator care au fost inactive pentru o perioada de 12 luni.

7. Imobiliare.ro isi rezerva dreptul de a sterge conturile de utilizator a caror adresa de email nu a fost confirmata in interval de 30 de zile de la crearea contului. Confirmarea faptului ca adresa de email pe care a fost creat contul iti apartine se poate face accesand linkurile special introduse in emailurile prin care se anunta crearea contului si se cere confirmarea lui. Odata cu stergerea contului, se va sterge si tot continutul existent la acel moment in cont. Acest lucru poate insemna: informatii personale, anunturi salvate in cont, cautari salvate, anunturi platite pentru publicare pe site, dar nu numai. Fara o adresa de email valida si confirmata contul nu poate functiona la parametri optimi si in plus previne utilizarea adresei de email personale de catre persoane neautorizate.

8.La trimiterea unui formular de contact pentru o proprietate, cream un cont neconfirmat pe adresa de email introdusa in formular. Atunci cand vanzatorul raspunde acestui mesaj, trimitem pe email catre utilizator o notificare de mesaj nou care contine un link catre mesajul primit. La accesarea acestui link se confirma contul in care utilizatorul va putea vedea mesajul primit, impreuna cu istoricul tuturor conversatiilor purtate prin intermediul imobiliare.ro

9.Imobiliare.ro nu este raspunzator pentru informatiile eronate introduce de utilizatori, pentru lipsa capacitatii depline de a incheia acte juridice si, in general, pentru orice informatie introdusa de utilizator si care nu corespunde realitatii.

Sectiunea 4: Inserarea si prelungirea anunturilor

1. Un utilizator poate plasa anunturi in sectiunea publica paginii web Imobiliare.ro doar daca este inregistrat si a achitat contravaloarea serviciului de inserare anunt. O intrebuintare abuziva, in special prin utilizarea de multiple conturi de utilizator, da Imobiliare.ro dreptul de a sterge listarile si de a rezilia contractul de utilizare in mod exceptional.

2. Anunturile platite contin promovare suplimentara GOLD (afisare prioritara in listele de anunturi inaintea anunturilor SILVER si marcare cu eticheta Top Listing S) sau SILVER (afisare in listele de anunturi dupa anunturile GOLD, dar inaintea anunturilor fara promovare si marcare cu eticheta Top Listing). Promovarea anunturilor Gold sau Silver, se va face conform perioadei selectate si platite de utilizator. Daca pe un anunt se achizitioneaza in acelasi timp si promovare Silver si promovare Gold, perioada de promovare Gold se va consuma inaintea perioadei de promovare Silver. In orice moment, se poate prelungi perioada de promovare Gold sau Silver, fara a se pierde zilele neconsumate. Pentru pachetele de promovare Silver sau Gold, care au inclusa optiunea "Publicare pana la vanzare/inchiriere", dupa expirarea perioadelor in care anuntul este promovat, acesta ramane afisat gratuit pe site ca anunt simplu pentru inca 30 de zile (in cazul anunturilor de vanzare) sau 15 zile (in cazul anunturilor de inchiriat). In acest interval de timp, utilizatorul va primi la fiecare 7 zile un email prin care este intrebat daca anuntul sau mai este valabil. Orice confirmare a utilizatorului prin apasarea butonul Da din email, va prelungi valabilitatea anuntului cu 30 de zile pentru vanzari respectiv 15 zile pentru inchirieri. Daca in intervalul de 30 de zile (vanzari) respectiv 15 zile(inchirieri) utilizatorul nu confirma ca anuntul mai este valabil, se considera tacit ca nu mai este valabil si acesta va expira si va fi eliminat de la afisarea din site, nemaiputand fi reactivat gratuit. In cazul in care utilizatorul confirma ca anuntul nu mai este valabil prin apasarea butonului Nu din email, anuntul expira imediat si este eliminat de la afisarea din site.

3. Pentru anunturile listate la inchiriat, la care a fost activata promovare Gold sau Silver in cadrul Promotiei buy-back: "Economiseste si reinvestesti", calculul sumei pentru perioada nefolosita se face prin inmultirea numarului intreg de zile nefolosite din ultimul pachet de promovare Gold sau Silver achizitionat, cu pretul mediul zilnic platit pe perioada respectiva. Utilizatorul poate folosi aceasta facilitate folosind butonul Dezactiveaza de pe anuntul din contul imobiliare.ro. Suma calculata se va transfera ca si credit in contul imobiliare.ro, anuntul va expira si nu va putea fi reactivat decat prin achizitionarea unui alt pachet de promovare. Exemplu 1: utilizatorul a achizitionat pachetul Silver 30 si a platit efectiv suma de 15Euro+tva. Cu 10 zile inainte de expirarea perioadei de promovare Silver, foloseste optiunea de buy-back prin folosirea butonului Dezactiveaza de pe anuntul listat in contul lui. Suma returnata in contul imobiliare.ro va fi de 10(zile) * 15/30(pret pe zi) = 5Euro. Exemplu 2: Utilizatorul achizitioneaza un pachet de promovare Gold 7 platind efectiv suma de 7Euro+TVA. Dupa 2 zile, in urma unei promotii, prelungeste promovarea cu pachet Gold 15 platind efectiv 9E (in total 22 zile de promovare Gold, dar maxim 15 sunt disponibile optiunii de buy-back, intrucat se ia in considerare doar ultimul pachet cumparat). Daca in ziua a 5-a din 22, utilizatorul Dezactiveaza anuntul, suma returnata in cont va fi: 15 (zile)* 9/15(pret pe zi) =9Euro.

4. Dupa inregistrarea confirmarii platii, utilizatorul va primi un email de activare a anuntului pe adresa de email de inregistrare. Afisarea anuntului platit in site incepe la minim 10 minute dupa ce s-a finalizat operatia de activare a anuntului. Durata de valabilitate a anuntului incepe imediat ce anuntul a fost afisat in site. La expirarea duratei de valabilitate amintite, anuntul va fi sters din bazele de date publice ale Imobiliare.ro si va fi pastrat doar in contul utilizatorului. In perioada in care un anunt este salvat in contul utilizatorului, acesta va primi emailuri si/sau sms-uri de informare/notificare de confirmare a statusului anuntului: (ex: "Promovarea Silver a expirat", "Promovarea Gold a fost prelungita, "Anuntul mai este valabil?" etc" si emailuri de la vizitatorii interesati de proprietatea promovata prin intermediul formularului de contact afisat in pagina de detalii a anuntului.

5. Termenii si Conditiile Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) si Lista de preturi Imobiliare.ro pentru utilizarea sectiunii publice a Imobiliare.ro aplicabila in fiecare caz la data inserarii sau a prelungirii valabilitatii anuntului vor fi determinante in ceea ce priveste continutul contractului si pretul anuntului.

6. Modificarile aduse continutului unui anunt sunt gratuite si pot fi efectuate de ori cate ori este nevoie. Nu este permisa modificarea campurilor care definesc in mod unic anuntul. Aceste campuri sunt evidentiate printr-un icon specific care indica blocarea campului.

7. Un anunt poate fi oricand sters (daca a expirat sau nu a fost niciodata activat) sau oprit de la afisare de catre participant. In cazul in care un anunt este sters de participant, nu se acorda nicio rambursare a sumei deja platite. In cazul in care un anunt este oprit, el nu se va mai afisa pe Imobiliare.ro. Anuntul poate fi pornit doar in intervalul perioadei platite si va fi afisat pe Imobiliare.ro, pana la expirarea perioadei platite initial.

8. Incarcarea cu credit a contului Imobiliare.ro: utilizatorii au posibilitatea incarcarii cu credit a contului Imobiliare.ro echivalent valorii in Euro platite de utilizator, la care se pot adauga bonusuri suplimentare. Un utilizator poate folosi acest credit doar pentru promovarea anunturilor existente sau nou introduse, in conformitate cu Termenii si Conditiile Generale si nu poate fi returnat utilizatorilor sub forma de bani. Daca nu exista niciun fel de modificare facuta pe valoarea creditului existent in cont timp de 12 luni consecutive (incarcari de cont, sau activari de promovare cu credit din cont) Imobiliare.ro isi asuma dreptul de a sterge creditul existent nefolosit. Situatia creditului poate fi consultate oricand din sectiunea Sold din Contul meu.

Sectiunea 4.1: Plata prin SMS

1. Plata se va efectua prin SMS cu ajutorul partenerului nostru Mobilpay. Trebuie sa aveti un un telefon mobil cu abonament sau cartela in retelele Orange, Vodafone, Telekom sau DIGI. Tariful aferent pentru fiecare anunt postat va fi evidentiat pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila sau scazut din creditul cartelei, dupa caz. Operatorii de telefonie mobila au limitat suma ce poate fi platita prin SMS de pe acelasi numar de telefon la maxim 20 de EURO pe luna. Puteti depasi aceasta limita facand plata prin SMS de pe alt numar de telefon, inclusiv de pe cartele PrePay. Utilizatorul final va plati suma alocata perioadei de publicare alese plus valoarea TVA-ului. Utilizatorul final nu mai plateste nicio alta taxa sau comision, totusi este posibil ca acesta sa plateasca contravaloarea unuia sau mai multor sms-uri cu tarif normal in functie de procedura de plata implementata de fiecare operator.

2. Imobiliare.ro nu acorda factura pentru platile efectuate prin SMS. Suma aferenta platii se va regasi pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila pentru abonamente sau pe factura de achizitie credit in cazul cartelelor prepay.

Sectiunea 4.2: Plata prin card, transfer bancar

1. Cum se realizeaza plata:

Aceste tipuri de plati se efectueaza prin partenerul nostru Gecad Epayment. Toate detaliile legate de modul in care se desfasoara procesul de plata le gasiti aici: http://www.payu.ro/suport.php la sectiunea Plata

2. Denuntare unilaterala

In caz de denuntare unilaterala, Imobiliare.ro este cel care va avea obligatia de a verifica indeplinirea conditiilor denuntarii unilaterale a Contractului cu Utilizatorii Finali efectuata de catre Client, precum si de a verifica indeplinirea conditiilor de rambursare a pretului platit catre Utilizatorul Final.

3. Pastrarea datelor

Toate informatiile si documentele legate de Tranzactii vor fi pastrate de catre Realmedia Network S.A. pe o perioada de minim 12 luni de la data efectuarii lor. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele bancii procesatoare. Imobiliare.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

4. Comisioane, Taxe, Plati

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra din ziua platii, chiar pentru achitarea serviciilor al caror pret este exprimat in valuta (in EUR).

Pretul serviciului este stipulat in euro pe siteul Imobiliare.ro, dar in momentul efectuarii tranzactiei veti fi informat cu privire la suma de bani in lei - care va va fi retrasa de pe card. Pentru detalii legate de publicarea anuntului in site puteti suna la Realmedia Network serviciul Suport tehnic la nr. 004.0356.081001, 004.0748.882803 sau puteti trimite un email la adresa suport@Imobiliare.ro, iar pentru detalii legate de operatiunile cu card si procesarea platii puteti contacta direct partenerul nostru, PayU la nr. de telefon 004.021.3032060.

Sectiunea 4.3: Generarea facturilor fiscale persoane fizice si juridice

Imobiliare.ro emite factura fiscala tuturor persoanelor fizice si juridice, automat, in ziua urmatoare confirmarii platii efectuate, pentru toate platile cu exceptia platilor efectuate prin SMS (unde utilizatorul primeste factura fiscala de la operatorul de telefonie mobila sau bon fiscal/factura fiscala, pentru cartelele reincarcabile utilizate).

In emailul primit de utilizator, in care se confirma publicarea anuntului pe imobiliare.ro, sunt mentionate datele persoanei fizice sau juridice, conform carora se va emite factura fiscala. Utilizatorul are posibilitatea modificarii acestor date, daca nu sunt complete sau sunt incorecte, atat din contul lui de pe imobiliare.ro, cat si direct din acel email, dar doar in intervalul a 24 de ore de la primirea emailului. Dupa expirarea celor 24 de ore in care utilizatorul poate modifica datele salvate pentru emiterea facturii fiscale, se va emite factura propriu-zisa in format electronic si va fi disponibila in contul utilizatorului pentru salvare/tiparire.

Ulterior emiterii facturii fiscale, nu mai sunt acceptate solicitari de modificare/stornare a facturii emise.

Anunturile utilizatorilor care inca nu au completat datele necesare generarii facturii fiscale (nume, prenume, judet, localitate/sector, strada, numar, bloc, apt) sunt marcate ca si inactive si se vor afisa pe imobiliare.ro doar ulterior salvarii acestor date, fara a pierde nimic din intervalul de promovare achizitionat.

Sectiunea 5: Stergerea anunturilor, restrictionarea, denuntarea unilaterala si alte masuri

1. Imobiliare.ro poate lua urmatoarele masuri daca exista suficiente indicii ca un participant a incalcat prevederile legale, drepturile tertilor sau prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) sau daca Imobiliare.ro detine orice alt interes legitim:

  • stergerea anunturilor sau altor continuturi inserate pe Imobiliare.ro;
  • intarzierea anunturilor sau altor continuturi inserate pe Imobiliare.ro;
  • emiterea de avertismente catre utilizatori;
  • limitarea sau restrictionarea utilizarii paginii web Imobiliare.ro;
  • restrictionarea temporara a accesului utilizatorilor;
  • restrictionarea finala si definitiva a accesului utilizatorilor.

In selectarea masurii, Imobiliare.ro va tine cont de interesele legitime ale utilizatorului afectat, in special atunci cand exista indicii conform carora utilizatorul nu este responsabil pentru incalcare.

2. Imobiliare.ro poate sterge anunturile daca acestea aduc o incalcare la prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) (in special a prevederilor expuse in Sectiunea 7 nr. 1 - 14) sau la prevederilor legale, ori daca incalca drepturile unor terti prin continutul sau prin modul lor de prezentare.

3. Imobiliare.ro poate restrictiona in mod final si definitiv accesul unui participant la utilizarea paginii web Imobiliare.ro, daca acesta a incalcat in mod repetat prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) sau daca a facut acest lucru in circumstante deosebit de grave, sau daca exista alte motive importante.

4. Atunci cand accesul unui participant este restrictionat, acesta nu mai poate utiliza pagina web Imobiliare.ro si nu mai poate inregistra un nou cont de utilizator.

5. Utilizatorii pot oricand denunta unilateral contractul de utilizare. In acest scop, un participant poate solicita stergerea contului de utilizator oricand.

6. Imobiliare.ro poate denunta unilateral acordul de utilizare oricand, cu un preaviz de denuntare unilaterala de 15 zile. Dreptul de restrictionare a accesului ramane neafectat.

Sectiunea 6: Modificari ale preturilor / Modificari sau completari la Termenii si Conditiile Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG)

1. Modificari ale preturilor vor fi anuntate prin furnizarea unei liste de preturi care poate fi accesata prin Internet. Noul pret al anuntului se va aplica pentru anunturile ce se vor introduce dupa modificarea pretului, pentru anunturile inserate in baza de date si a caror valabilitate a fost prelungita de la data completarii sau a modificarii pretului.

2. Imobiliare.ro are dreptul de a modifica Termenii si Conditiilor Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) oricand, fara dezvaluirea motivelor. Noile TCG vor fi comunicate utilizatorului inainte de inserarea sau de prelungirea valabilitatii unui anunt. Un participant trebuie sa accepte noile TCG pentru inserarea anunturilor noi sau prelungirea valabilitatii anunturilor existente. In cazul neacceptarii noilor TCG raman posibile accesul administrativ la contul de utilizator si intretinerea anunturilor existente.

Sectiunea 7: Cerinte privind continutul si aspectul anunturilor

1. Utilizatorul are obligatia de a insera un anunt imobiliar numai in sectiunea prevazuta pentru acel tip de proprietate (apartamente, case/vile, terenuri; inchirieri sau vanzari).

2. Utilizatorii au obligatia de a furniza informatii complete si corecte in ceea ce priveste proprietatea promovata (in special privind pretul si suprafetele). Este interzisa introducerea la anunturi, de informatii incorecte sau care genereaza confuzie (ex: pret, suprafata cu valoare incorecta: 1 EUR, 1 mp, pret/mp=pret total etc). Pretul este obligatoriu de completat.

3. In timpul procesului de inserare, utilizatorul trebuie sa completeze campurile obligatorii, iar in masura in care cunoaste informatiile suplimentare cerute prin formularul de introducere sa completeze cat mai explicit aceste campuri.

4. Nu este permisa publicitatea pentru mai mult de o proprietate pe anunt.

5. Nu se admit anunturi succesive cu acelasi continut (anunturi duplicat).

6. Anunturile pot fi ilustrate cu fotografii. Utilizatorul se obliga sa insereze in bazele de date Imobiliare.ro numai acele fotografii pe care este autorizat sa le utilizeze fara restrictii si care nu sunt grevate de drepturi ale unor terti - in special de drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti. Fotografiile utilizate nu trebuie sa induca in eroare si trebuie sa reflecte starea actuala a proprietatii oferite in anunt. Introducerea de imagini poate reprezenta un factor determinant in procesul de vanzare/inchiriere. Este interzisa folosirea de imagini care nu are legatura cu proprietatea. Este interzisa folosirea de imagini care prezinta insemne(watermark, sigla, denumire sau altele) ale altor site-uri imobiliare concurente(Aici nu sunt incluse site-urile agentiilor care au servicii la Imobiliare.ro); Este interzisa introducerea unei imagini de mai multe ori (imagini duplicat).

7. Anuntul nu poate incalca prevederile legale sau bunele moravuri prin formulare, continut, prezentare vizuala sau scopul urmarit. Este interzisa postarea de anunturi discriminatorii pe criteriul rasei, nationalitatii, limbii, religiei, sexului sau orientarii sexuale, etniei, categoriei sociale, convingerilor, varstei, dizabititatilor, bolilor cronice necontagioase, infectarii HIV, apartenetei la o categorie defavorizata sau oricaror alte situatii asimilabile.

8. In general nu este permisa intr-un anunt includerea de legaturi spre pagini web externe sau spre alte surse externe de informatii. Legaturile in acest sens se refera si la pagini web neactivate (URL-uri) si parti ale acestora. Sunt exceptate legaturile spre imagini suplimentare ale proprietatilor gazduite extern, fisiere PDF sau prezentari multimedia, daca acestea contin informatii suplimentare privind proprietatea publicata (de ex. expertiza proprietatii, prezentare video etc.).

9. In plus, nu este permisa includerea in anunturi a asa-numitelor numere ale liniilor telefonice (servicii cu valoare adaugata), care, atunci cand sunt apelate, au drept rezultat taxe telefonice mai ridicate pentru apelanti.

10. Nu se admit anunturi cu continut ilegal, imoral, sau care nu au legatura cu tematica sitului.

11. Nu se admit cuvinte obscene sau orice anunturi care ar putea leza interesele sau imaginea unei persoane fizice/juridice.

12. Este interzisa folosirea adreselor de email din paginile acestui site pentru trimiterea SPAM.

13. Este interzis abuzul de orice fel cu privire la serviciul oferit.

14. Anunturile care contravin celor de mai sus nu vor fi publicate/vor fi sterse din baza de date accesibila celorlalti utilizatori.

Sectiunea 8: Raspunderea pentru continutul anunturilor

1.Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul anunturilor. Imobiliare.ro nu verifica anunturile in ceea ce priveste corectitudinea sau caracterul complet. Imobiliare.ro nu garanteaza pentru corectitudinea sau caracterul complet al anunturilor.

2. Imobiliare.ro exclude orice garantie si raspundere pentru conformitatea anunturilor cu prevederile legale.

3. Imobiliare.ro exclude in special orice garantie sau raspundere care deriva din faptul ca contractele de vanzare-cumparare negociate sau incheiate pe baza anunturilor Imobiliare.ro nu sunt valabile in conformitate cu legislatia nationala a unui stat afectat, sau au drept rezultat dezavantaje juridice sau economice pentru una sau ambele parti ale contractului de vanzare-cumparare.

Sectiunea 9: Clauza de exonerare de raspundere

1. Utilizatorul elibereaza Imobiliare.ro de orice pretentii ale unor terti impotriva Imobiliare.ro datorita incalcarii drepturilor lor de catre anuntul utilizatorului sau de catre orice alta utilizare a paginii web Imobiliare.ro de catre utilizator. Prin aceasta, utilizatorul isi asuma si obligatia de suportare a cheltuielilor necesare pentru apararea drepturilor Imobiliare.ro, inclusiv orice taxe judiciare si legale. Aceasta regula nu se aplica daca si in masura in care utilizatorul nu este responsabil pentru incalcarea drepturilor.

Sectiunea 10: Actualizarile bazelor de date, stergerea anunturilor

1. Pentru a face cautarea proprietatilor cat mai interesanta si mai plina de succes, Imobiliare.ro depune toate eforturile pentru actualizarea bazelor sale de date. De aceea, utilizatorii trebuie sa stearga anunturile de indata ce proprietatea din oferta a fost vanduta/inchiriata sau daca nu mai este disponibila din alte motive.

Sectiunea 11: Cautarea proprietatilor si integritatea sistemului

1. Utilizatorii pot cauta proprietati in bazele de date Imobiliare.ro exclusiv prin intermediul motoarelor de cautare oferite de pagina Imobiliare.ro. Nu este permisa cautarea proprietatilor eludand mastile de cautare, in special prin utilizarea programelor de cautare pentru accesarea bazelor de date ale Imobiliare.ro.

2. Activitatile care au drept scop disfunctionalitatea sau complicarea utilizarii paginii web Imobiliare.ro sunt interzise. Utilizatorul nu poate lua nicio masura care poate avea drept rezultat suprasolicitarea infrastructurii Imobiliare.ro sau pe care utilizatorii nu pot fi asteptati in mod rezonabil sa o tolereze. Utilizatorilor nu li se permite blocarea, rescrierea sau modificarea continutului generat de Imobiliare.ro sau crearea in niciun alt mod a unei perturbari prin imixtiunea cu pagina web Imobiliare.ro.

Sectiunea 12: Garantia

1. In cazuri de forta majora, Imobiliare.ro va fi eliberat de obligatia sa de executare. Vor fi considerate forta majora toate evenimentele neprevazute, precum si acele evenimente pentru ale caror efecte legate de executarea contractului nu este responsabila niciuna dintre parti. Astfel de evenimente vor include in special masuri legale in situatii de greva, de asemenea si atunci cand survin in cadrul unor companii terte, masuri oficiale luate de autoritati, defectiunea retelelor de comunicatii si a portalurilor altor furnizori, perturbari privitoare la operatorii de retea si alte defectiuni, de asemenea in cazul in care astfel de evenimente survin la nivel de subcontractanti, sub-furnizori si subcontractantii acestora, sau de operatori ai procesoarelor de date subnodale. Nu va rezulta nicio pretentie pentru utilizatori pentru defectiuni pentru care Imobiliare.ro nu este responsabil.

Sectiunea 13: Limitarea raspunderii

1. Cu exceptia incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, Imobiliare.ro va fi raspunzator pentru daune fata de comercianti numai daca si in masura in care Imobiliare.ro, reprezentantilor sai legali, directorilor executivi sau altor persoane angajate de Imobiliare.ro in vederea executarii obligatiilor sale le este imputat a fi actionat cu intentie sau din culpa grava. In cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, Imobiliare.ro va fi raspunzator pentru orice conduita culpabila al reprezentantilor sai legali, al directorilor executivi sau al altor persoane angajate de Imobiliare.ro in vederea executarii obligatiilor sale.

2. Fata de consumatori, Imobiliare.ro va fi tinut raspunzator numai pentru actiuni savarsite cu intentie sau din culpa grava. Cu toate acestea, in cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, al intarzierii indeplinirii obligatiilor unui debitor sau in cazul in care Imobiliare.ro este responsabil pentru imposibilitatea de executare a obligatiilor contractuale, Imobiliare.ro va fi raspunzator pentru orice conduita culpabila a reprezentantilor sai legali, al directorilor executivi sau al altor persoane angajate de Imobiliare.ro in vederea executarii obligatiilor sale.

3. Cu exceptia conduitei intentionate sau a culpei grave a reprezentantilor sai legali, a directorilor executivi sau altor persoane angajate de Imobiliare.ro in executarea obligatiilor sale, raspunderea Imobiliare.ro va fi limitata cantitativ la daunele tipice previzibile in momentul incheierii contractului.

4. O raspundere pentru compensarea unei daune indirecte, in special pentru castigul nerealizat, va fi acordata numai in cazul conduitei intentionate sau a culpei grave a reprezentantilor sai legali, a directorilor executivi sau altor persoane angajate de Imobiliare.ro in vederea executarii obligatiilor sale.

5. Excluderile si limitarile de raspundere de mai sus fata de comercianti sau consumatori nu vor fi aplicabile nici in cazul garantiilor specifice acordate de Imobiliare.ro, nici in cazul daunelor rezultate din atingeri aduse vietii sau sanatatii sau al incalcarii prevederilor legale obligatorii.

Sectiunea 14: Dreptul de autor si drepturile de utilizare

1. Toate datele, informatiile, siglele companiilor, textele, programele si imaginile anunturilor inserate pe pagina web Imobiliare.ro vor fi supuse legilor dreptului de autor. Modificarea, prelucrarea ulterioara si utilizarea de catre terti in orice fel de medii nu sunt permise. Drepturile utilizatorilor raman neafectate de prezenta. Acestia pot continua sa dispuna in mod liber de datele si informatiile proprii.

Sectiunea 15: Protectia datelor personale

Tuturor utilizatorilor le sunt respectate toate drepturile (ex. dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supusi unei decizii individuale, precum si dreptul de a se adresa justitiei) privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorii trebuie sa inainteze catre imobiliare.ro sau catre site-urile afiliate Realmedia Network S.A., o cerere scrisa, datata si semnata, pe care sa o depuna la sediul Realmedia Network S.A., cu exceptia cazului in care legea prevede in mod expres o alta procedura. La cererea scrisa a utilizatorului, datata si semnata, expediata catre Realmedia Network S.A., aceasta din urma se obliga sa-i confirme solicitantului, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, daca prelucreaza sau nu datele sale personale si/sau sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau sa transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr.677/2001, in special a datelor incomplete sau inexacte si/sau utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor sunt protejate conform legislatiei in vigoare pentru confidentialitatea si securitatea prelucrarii datelor.

REALMEDIA NETWORK SA a fost inscrisa in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20187.