Indicele imobiliare.ro

Indicele imobiliare.ro reprezintă o medie a preţului solicitat, exprimat în euro pe metru pătrat util pentru apartamentele de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe www.imobiliare.ro de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Vezi mai multe...

Indicele imobiliare.ro este calculat la nivel naţional, dar şi la nivelul celor mai mari oraşe din România: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara. În ciuda caracterului local foarte pronunţat specific segmentului rezidenţial, prin sistemul de monitorizare dezvoltat, Indicele imobiliare.ro reuşeşte să redea cu fidelitate tendinţele acestui segment şi să se impună ca un instrument referinţă. Acest instrument nu ia în calcul marja de negociere variabilă de la o tranzacţie la alta care determină preţul final al tranzacţiei.

Pentru a oferi o estimare cât mai precisă, Indicele imobiliare.ro are la bază un algoritm de calcul care permite eliminarea ofertelor nereprezentative din piaţă prin: identificarea şi eliminarea ofertelor duplicat şi a celor cu preţuri sau suprafeţe greşite, respectiv stabilirea ponderilor apartamentelor noi/vechi, respectiv a celor cu una, două, trei, patru sau mai multe camere.

Indicele imobiliare.ro

Luna 12
(01.12.22 - 31.12.22)
1.682 €/mp

-1,3%  (-22 €/mp) faţă de luna 11/2022


+5,6%  (89 €/mp) faţă de luna 12/2021

Evoluţie pe oraşe