Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 nov. 2014

Cât te costă chiria pentru un apartament în centru, față de „cartiere”

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Chiriaşi

Cele mai accesibile prețuri pot fi găsite în sectoarele patru și cinci.

Imobiliare.ro prezintă, pe baza datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, o comparație între chiriile solicitate de proprietarii bucureșteni, în funcție de zonă. Studiul ia în calcul valorile medii de listare pe segmentul închirierilor de apartamente (cu una, două și trei camere) din zone diferite ale Capitalei: centru, centru-nord, zona semicentrală și așa-numitele „cartiere muncitorești” aferente celor șase sectoare.

Citește și: Ep. 6: Pulsul chiriilor în orașul tău sau Paradoxul pieței bucureștene

http://www.dreamstime.com/stock-photos-bucharest-aerial-view-romania-september-september-romania-mentioned-capital-municipality-image33689073

În zona de centru-nord se practică cele mai mari chirii la nivel de București. În această regiune sunt incluse cartierele Aviației, Băneasa, Dorobanți, Floreasca, Herăstrău, Kiseleff și Aviatorilor; aici, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră se ridică la 290 de euro pe lună, iar cel pentru un apartament cu două sau trei camere ajunge la 410 euro pe lună și, respectiv, 710 euro pe lună.

Citește și: Unde stau și ce chirii plătesc oamenii de afaceri străini

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari chirii din Capitală se situează, potrivit datelor Analize Imobiliare, centrul orașului – care include subzonele Unirii, Victoriei, Universitate, Romană, Cotroceni și Dacia. O garsonieră poate fi închiriată aici cu 250 de euro pe lună, un apartament cu două camere ajunge la 400 de euro pe lună, iar unul cu trei camere la 520 de euro pe lună.

În zona semicentrală – ce cuprinde cartierele 1 Mai, 13 Septembrie, Dristor, Moșilor, Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, Tineretului și Vitan Nou –, valoarea medie de listare pentru o unitate locativă unicamerală este de 240 de euro pe lună. Pretențiile proprietarilor se ridică la 320 de euro pe lună pentru o locuință cu două camere și la 390 de euro pe lună pentru una cu trei camere.

În „cartierele” din sectorul unu al Capitalei (Bucureștii Noi, Griviței, Gara de Nord), o garsonieră poate fi închiriată cu 210 euro pe lună, în vreme ce un apartament cu două camere ajunge la 300 de euro pe lună, iar unul cu trei camere, la 380 de euro pe lună.

În sectorul doi (cartierele Tei, Colentina și Pantelimon), chiria medie solicitată pe segmentul locuințelor monocamerale este de 210 euro pe lună; așteptările proprietarilor cresc la 280 de euro pe lună pentru o locuință cu două camere și la 340 de euro pentru una cu trei camere.

În sectorul trei (subzonele Titan, Balta Albă și Vitanul Vechi), o garsonieră poate fi închiriată, în medie, cu 200 de euro pe lună, în vreme ce un apartament cu două camere ajunge la 280 de euro pe lună, iar unul cu trei camere la 330 de euro pe lună.

În sectorul șase (cartierele Crângași, Drumul Taberei, Giulești și Militari), chiria medie cerută pentru o garsonieră este de 220 de euro pe lună; pentru a locui într-un apartament cu două sau trei camere, chiriașii ar trebui să plătească 270 de euro pe lună și, respectiv, 330 de euro pe lună.

În sectorul cinci (Rahova, Ferentari, Ghencea), așteptările proprietarilor ajung la 210 euro pe lună pentru o garsonieră, la 250 de euro pe lună pentru o locuință cu două camere și la 310 euro pe lună pentru una cu trei camere.

În sectorul patru (cartierele Berceni și Giurgiului), prețul mediu solicitat pentru un apartament cu o cameră este de 200 de euro pe lună; pretențiile pentru o unitate locativă bicamerală se ridică la 250 de euro pe lună, față de 300 de euro pe lună în cazul unei locuințe cu trei camere.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe
„Portretul” unui cartier tot mai popular pentru chiriași

Printre avantajele acestei zone a Capitalei se numără accesul la metrou, dar și apropierea de parc și de marile clădiri moderne de birouri. Fie că ești un chiriaș aflat...

citește mai departe
Oferta de închirieri de locuințe, creștere cu 30%!

Trimestrul trecut, cel mai mare avans la acest capitol a avut loc în Constanța. Te numeri printre miile de români care locuiesc în chirie și te întrebi cum mai...

citește mai departe
„Crema” chiriilor din marile orașe ale țării

Cele mai exclusiviste zone în materie de închirieri corespund, în genere, acelora cel mai bine cotate pe piața vânzărilor. Ca și în cazul unei tranzacții de cumpărare, când vine...

citește mai departe
Chiriile apartamentelor în reședințele de județ ale țării

Pentru o locuință bicamerală, pretențiile proprietarilor ajung până la o medie de 400 de euro pe lună. Ești în căutarea unei chirii și te întrebi care mai sunt prețurile...

citește mai departe