Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
10 apr. 2014

După 6 ani: Cu 200 de euro te poți muta în centrul oricărui mare oraș al țării!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Acesta este prețul solicitat în Capitală de proprietarul unui apartament cu două camere din zona Universitate.

În anul 2008, cu o sumă de 200 de euro puteai „aspira” să închiriezi de-abia o garsonieră într-un cartier nu foarte bine bine cotat al Capitalei, precum Rahova. Valul de ieftiniri declanșat de perioada de recesiune a „lovit” puternic și segmentul închirierilor de apartamente, astfel că, în momentul de față, cu un asemenea buget poți locui chiar în centrul Bucureștiului. O situație asemănătoare poate fi întâlnită și în celelalte mari orașe ale țării, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.

Citește și: Cât au „intrat la apă” chiriile în 6 ani de recesiune: 3 camere în Tineretului, ieftin decât 2 camere în Rahova în 2008

http://www.dreamstime.com/stock-photography-aerial-view-downtown-bucharest-image25287272

București:
În zona centrală a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună. Atât costă, spre exemplu, o unitate locativă de 22 de metri pătrați, situată într-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, lângă Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu două camere, prețurile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru o unitate locativă de 70 de metri pătrați situată la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate; locuința închiriază mobilată.

Pe segmentul locuințelor tricamerale, pretențiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriat un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați în zona Cotroceni; acesta este situat la etajul al treilea al unui bloc vechi și este mobilat și utilat.

Click pentru mai multe oferte din centrul Capitalei

Timișoara:
În centrul orașului din vestul țării, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună. Atât costă, spre exemplu, o locuință mobilată, cu o suprafață de 35 de metri pătrați, situată în apropiere de Parcul Rozelor.

La două camere, prețurile încep de la 200 de euro pe lună; cu această sumă poate fi închiriat un apartament tip duplex, finalizat în anul 2007, cu o suprafață de 55 de metri pătrați.

Tot în centrul Timișoarei, un apartament tricameral cu o suprafață utilă de 75 de metri pătrați are un preț cerut de 400 de euro pe lună. Locuința este situată într-un bloc ridicat în 1995 și este complet mobilată și utilată.

Vezi mai multe anunțuri similare

Brașov:
În zona centrală a orașului de la poalele Tâmpei, o unitate locativă monocamerală poate fi închiriată cu cel puțin 180 de euro pe lună. Pentru o garsonieră din Centrul Civic, amplasată în bloc vechi și cu o suprafață de 35 de metri pătrați, proprietarul solicită o sumă de 190 de euro pe lună.

Un preț chiar mai mic – respectiv 150 de euro pe lună – este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 de metri pătrați, dar care se închiriază nemobilat.

Pe de altă parte, tot în Centrul Civic, o unitate locativă tricamerală, cu o suprafață utilă de 70 de metri pătrați, are un preț cerut de 250 de euro pe lună.

Aici poți găsi mai multe oferte

Cluj-Napoca:
În centrul capitalei Transilvaniei, chiriile solicitate pe segmentul unităților locative monocamerale pornesc de la 200 de euro pe lună. Cu un asemenea buget poate fi închiriată o locuință în bloc vechi de 28 de metri pătrați utili, complet mobilată și utilată.

Pentru locuințele cu două camere, pretențiile proprietarilor încep de la 250 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru un apartament de 46 de metri pătrați, parțial mobilat și situat la ultimul etaj al unui bloc vechi.

În zona Pieței Mihai Viteazu, o unitate locativă cu trei camere, cu o suprafață de 60 de metri pătrați, complet mobilată și utilată, are un preț cerut de 330 de euro pe lună.

Click pentru a vizualiza mai multe anunțuri din oraș

Constanța:
În orașul de la malul mării, prețurile solicitate de proprietarii de garsoniere încep de la 180 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriată o unitate locativă într-un bloc nou; aceasta este mobilată și utilată și dispune de o suprafață de 30 de metri pătrați utili.

Același preț este cerut și pentru un apartament vechi cu două camere din centrul orașului; acesta are o suprafață de 45 de metri pătrați și este este mobilat și utilat modest, fără îmbunătățiri de actualitate, potrivit anunțului de închiriere.

O unitate locativă tricamerală, cu o suprafață de 65 de metri pătrați, situată la etajul al doilea al unui bloc vechi, are un preț cerut de 1.200 de lei pe lună (aproape 270 de euro). Locuința este complet mobilată și utilată.

Vezi oferte asemănătoare

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Sfaturi practice, când îți cauți chirie. Cheltuieli pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Îți cauți pentru prima oară o chirie? Încearcă să nu subestimezi efortul financiar pe care trebuie să îl faci la început și nu uita să iei în calcul, măcar...

citește mai departe
Investește echilibrat și ține cheltuielile sub control. Recomandări de la CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară din București

Nu sta cu toți banii cash pentru că în fiecare zi ei se pot devaloriza, mai bine investește echilibrat și ține costurile sub control. Acestea sunt doar câteva dintre...

citește mai departe
Cum găsești repede un chiriaș? Recomandările specialistului

Detaliile contează, atunci când îți pregătești locuința pentru închiriere, nu doar curățenia. Iar o locuință decorată cu gust poate câștiga detașat într-o competiție cu una care dispune de o amplasare...

citește mai departe
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe