Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 dec. 2013

Extremele pieței rezidențiale: un apartament în marile orașe, de la 10.000 la aproape un milion de euro

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

investitieinrealestateUnitățile locative nou-construite din zonele exclusiviste ale Capitalei au cele mai „piperate” prețuri.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, cei care doresc să cumpere o locuință într-unul dintre marile orașe pot alege între o multitudine de posibilități, accesibile atât pentru clienții cu bugete reduse, cât și pentru cei cu bugete ridicate. Prețurile minime pornesc de la mai puțin de 10.000 de euro, cum e cazul unei garsoniere confort trei din Constanța, iar cele maxime ajung la aproape un milion de euro, pentru un apartament de lux tip penthouse din Capitală. Cele mai ieftine proprietăți rămân locuințele vechi, confort 2 și 3, din zonele periferice ale marilor orașe, în timp ce unitățile locative nou-construite din zonele exclusiviste au prețuri de ordinul sutelor de mii de euro. Analiza ia în calcul cele mai ieftine și cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare pe Imobiliare.ro, pe segmentele una, două și trei camere.

București:
În Capitală, cea mai ieftină garsonieră este situată într-un bloc de nefamiliști din cartierul Militari, în apropiere de stația de metrou Lujerului, și poate fi achiziționată cu 10.500 de euro. Locuința se încadrează în categoria confort 2, are o suprafață utilă de 20 de metri pătrați și a fost construită în anul 1984.
La polul opus, cea mai scumpă unitate locativă monocamerală este situată în zona Herăstrău și are un preț cerut de 120.000 de euro. Aceasta dispune de o suprafață utilă de 44 de metri pătrați, face parte dintr-un bloc cu cinci etaje, construit în anul 2008, și este complet mobilată și utilată.

Pe segmentul unităților locative bicamerale, o locuință confort 2, de 34 de metri pătrați, este scoasă la vânzare la un preț de 18.500 de euro. Imobilul este situat la primul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele, din zona Giurgiului.
Cel mai scump apartament cu două camere din București este un penthouse din zona Arcul de Triumf, construit în anul 2007. Proprietatea dispune de o suprafață utilă de 81 de metri pătrați, la care se adaugă două terase (cu un total de 105 metri pătrați), și poate fi achiziționată cu 456.000 de euro. Locuința este complet mobilată și utilată și dispune de sistem de încălzire prin pardoseală.

În zona Rahova, un apartament cu trei camere confort 2 este scos la vânzare la un preț de 23.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 46 de metri pătrați și este situată la etajul doi (din patru) al unui bloc finalizat în anul 1978.
Pe de altă parte, cel mai scump apartament cu trei camere din Capitală este un penthouse de 158 de metri pătrați utili, situat în zona Aviatorilor. Locuința face parte dintr-un bloc cu cinci etaje finalizat în anul 2011 și are un preț cerut de 935.000 de euro.

Brașov:
În orașul de la poalele Tâmpei, cea mai ieftină garsonieră este situată în zona Tractorul, are o suprafață utilă de 22 de metri pătrați și costă 12.000 de euro. Cea mai scumpă unitate locativă de acest tip face parte din ansamblul rezidențial Bellevue Residence, ocupă 34 de metri pătrați utili și poate fi cumpărată cu 65.000 de euro.

În imediata apropriere de centrul orașului, un apartament cu două camere de 35 de metri pătrați, construit în 1968, are un preț cerut de 19.000 de euro. În ansamblul Bellevue Residence, o unitate locativă de 90 de metri pătrați, finalizată în 2010, este scoasă la vânzare pentru 195.000 de euro (plus TVA).

În zona Florilor, un apartament cu trei camere de 40 de metri pătrați utili (confort 2, în bloc vechi), are un preț cerut de 27.500 de euro. La polul opus, un penthouse de 300 de metri pătrați din zona centrului istoric poate fi achiziționat cu aproape 400.000 de euro (399.000 de euro), în ansamblul rezidențial Europe Residence.

Cluj-Napoca:
În Florești, o garsonieră nou-construită, semifinisată, cu o suprafață utilă de 36 de metri pătrați, este scoasă la vânzare pentru 17.000 de euro. Pe de altă parte, în zona centrală a orașului, o unitate locativă de 62 de metri pătrați, construită înainte de 1990, costă 70.000 de euro.

În zona Apahida, un apartament cu două camere nou-construit este scos la vânzare pentru suma de 19.000 de euro, pentru o suprafață de 43 de metri pătrați utili. Cea mai scumpă proprietate din această categorie este situată într-un bloc vechi din centrul orașului, are o suprafață utilă de 89 de metri pătrați și se vinde complet mobilată și utilată, la un preț de 185.000 de euro.

La trei camere, cel mai mic preț cerut este de 27.000 de euro, pentru un apartament nou tip duplex, semifinisat, cu o suprafață de 70 de metri pătrați, situat în zona Florești. În zona Andrei Mureșanu, un penthouse de 105 metri pătrați utili (plus terasă de 127 de metri pătrați) este scos la vânzare pentru 250.000 de euro.

Constanța:
În orașul de la malul mării, cea mai ieftină garsonieră are o suprafață de 16 metri pătrați, face parte dintr-un bloc vechi din zona Palas și poate fi achiziționată cu 7.500 de euro. Cea mai scumpă unitate locativă din această categorie este situată într-un bloc nou-construit din zona Nord, are o suprafață utilă de 50 de metri pătrați, vedere la mare și un preț cerut de 91.000 de euro.

Pe segmentul locuințelor cu două camere, cel mai mic preț cerut este de 18.000 de euro, pentru un apartament tip duplex de 36 de metri pătrați, situat la mansarda unui bloc din zona Km 5. Într-un bloc construit în anul 1997 din zona Faleză Nord, un duplex de 165 de metri pătrați, complet mobilat și utilat, are un preț cerut de 300.000 de euro.

Cel mai ieftin apartament cu trei camere din Constanța este situat într-un bloc vechi din zona centrală, are o suprafață utilă de 54 de metri pătrați și poate fi achiziționat cu 25.000 de euro. Cea mai scumpă locuință din această categorie are o suprafață de 180 de metri pătrați, face parte dintr-un bloc nou din zona Faleză Nord și este scos la vânzare pentru suma de 390.000 de euro.

Timișoara:
În orașul din vestul țării, cei cu un buget limitat pot achiziționa o garsonieră de 16 metri pătrați în zona Dâmbovița, la un preț de 14.000 de euro. În zona centrală, o locuință monocamerală dintr-un bloc vechi are un preț cerut de 55.000 de euro, pentru o suprafață de 42 de metri pătrați.

În zona Freidorf, un apartament cu două camere de 42 de metri pătrați, situat într-un bloc vechi, este disponibil spre vânzare pentru suma de 20.000 de euro. În centrul orașului, o unitate locativă construită înainte de 1990, cu o suprafață de 90 de metri pătrați, are un preț cerut de 139.000 de euro.

În zona Blașcovici, o unitate locativă tricamerală, construită în 1976, poate fi cumpărată cu aproape 35.000 de euro. Cea mai scumpă locuință din această categorie este situată într-un bloc vechi din zona centrală, are o suprafață de 160 de metri pătrați și costă 180.000 de euro.

Iași:
În capitala Moldovei, cartierul Bucium, o garsonieră de 17 metri pătrați este scoasă la vânzare pentru suma de 13.000 de euro. În zona Copou însă, o unitate locativă nou-construită, cu o suprafață de 50 de metri pătrați, costă 55.000 de euro.

În cartierul Dancu, o locuință bicamerală de 48 de metri pătrați, situată la parterul unui bloc ridicat în 1987, are un preț cerut de 19.300 de euro. În zona Podul de Fier, un apartament de 80 de metri pătrați, construit în 2009, este disponibil spre vânzare  pentru suma de 120.000 de euro.

Un apartament tricameral de 38 de metri pătrați, construit înainte de 1990 și situat în zona Podul de Piatră, poate fi achiziționat cu 25.900 de euro. În zona Copou, un apartament nou-construit, cu o suprafață de 140 de metri pătrați, are un preț cerut de 155.000 de euro (plus TVA).

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Evoluția pieței rezidențiale autohtone în T2 2021: prețurile, cererea, oferta și tendințele de achiziție

Odată cu relaxarea măsurilor restrictive, piața rezidențială a revenit pe un trend clar ascendent în al doilea trimestru al anului în curs. Cel mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la început de vară: evoluția din iunie 2021

În Capitală, cea mai semnificativă marjă de creștere a fost consemnată pe segmentul apartamentelor din blocurile vechi. La fel ca în cele trei luni anterioare, prețurile apartamentelor (noi și...

citește mai departe
Imobiliare.ro lansează, în colaborare cu DSA Advisor, serviciul de brokeraj de credite ipotecare. Poți beneficia, gratuit, de consultanță și asistență în procesul de finanțare

Mai bine de jumătate dintre cumpărătorii de locuințe din marile orașe și împrejurimi au nevoie de un împrumut pentru a-și susține achiziția. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor...

citește mai departe
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
În 2020 au avut loc mai multe tranzacții imobiliare în Sectorul 2 al Capitalei. Și valoarea acestora a crescut, în ciuda Covid-19

Ca număr, comparativ cu 2019 a fost înregistrat un avans anual de 4%, iar ca valoare, creșterea s-a cifrat la 8%. Imobiliare.ro și Analize Imobiliare, în colaborare cu Primăria...

citește mai departe