Mediafax lansează Anuarul Construcţii & Imobiliare 2009 la Romania Construct Forum

scris de Imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 16 Octombrie 2009, Ultima actualizare: 16 Octombrie 2009

Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, lansează a patra ediţie a Anuarului Construcţii & Imobiliare la conferinţa Romania Construct Forum 2009, pe care o organizează joi, 22 octombrie, la Hotel Intercontinental.

O radiografie a evoluţiei sectorului de construcţii şi imobiliare în decursul ultimului an, publicaţia editată de Mediafax examinează efectele crizei în acest sector prin articole de analiză, studii şi cronologii.

În cele cinci capitole ale sale – Construcţii civile şi industriale, Materiale de construcţii, Finisaje şi amenajări, Utilaje, Imobiliare – anuarul se concentrează asupra factorilor care explică de ce acest sector a fost unul dintre primele afectate de criză: de la blocarea pieţei imobiliare şi reducerea creditelor acordate de bănci, la întârzierea plăţilor de la bugetul de stat în contul unor lucrări derulate în 2008 şi amânarea sau suspendarea multor investiţii imobiliare.

Totodată, Anuarul Construcţii & Imobiliare 2009 evaluează impactul crizei asupra pieţei de profil.

Sectorul imobiliar a înregistrat anul acesta pe segmentul rezidenţial o scădere drastică a numărului de cumpărători, fie ei investitori sau consumatori finali. În ciuda faptului că dezvoltatorii au întârziat cât au putut de mult reducerea preţurilor, acest pas a fost absolut necesar având în vedere scăderea numărului de cumpărători, astfel că locuinţele noi s-au ieftinit cu 12% faţă de sfârşitul anului trecut, potrivit datelor Colliers. Un serviciu care a continuat să se dezvolte în ciuda condiţiilor dificile de piaţă a fost cel al site-urilor imobiliare, precum www.imobiliare.ro, arată anuarul editat de Mediafax.

Atingerea unui grad de neocupare record la spaţiile de birouri, închiderea unor centre comerciale şi scăderea nivelului chiriilor, în medie, cu 20-30% în centrele rămase deschise sunt, de asemenea, analizate în Anuarul Construcţii & Imobiliare.

Totodată, publicaţia examinează amânarea construcţiei proiectelor anunţate în ultimii doi ani de dezvoltatorii de spaţii de logistică şi industriale, precum şi scăderea numărului de tranzacţii cu terenuri, revenirea pe un trend ascendent depinzând de îmbogăţirea ofertei de proprietăţi distressed sau de apariţia unor semne de revigorare pe celelalte segmente ale pieţei (rezidenţial, de spaţii comerciale, birouri sau industrial).

Împreună cu informaţiile de la finalul capitolelor despre principalele companii din domeniu, analizele şi cronologiile fac din a patra ediţie a anuarului o agendă de lucru utilă pentru constructori, dezvoltatori şi brokeri imobiliari.

Anuarul Construcţii & Imobiliare va fi distribuit gratuit participanţilor la Romania Construct Forum 2009 şi, ulterior, companiilor care activează în domeniu.

Conferinţa organizată de Mediafax va pune în discuţie rezultatele şi perspectivele programului „Prima Casă” şi ale celui de reabilitare termică, precum şi nevoia de investiţii în lucrări de infrastructură şi sursele de finanţare accesibile constructorilor. La Romania Construct Forum vor participa reprezentanţi ai autorităţilor şi ai asociaţiilor din acest sector, directori ai companiilor de construcţii, investitori pe piaţa imobiliară şi furnizori de materiale şi tehnologii pentru construcţii.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Părerile cititorilor
1 părere
  • LienoThokykek

    Stie cineva daca este obligatoriu procesul de deratizare la toate firmele?
    SI daca este , care lege prevede acest proces.

    Multumsec

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe