Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
daniel a întrebat

An constructie imobil

publicat pe 13 nov. 2019 in categoria Cumpărători

Buna ziua, cum aflam anul constructiei daca nu apare pe contractul de vanzare cumparare? De pe certificatul energetic nu e relevant (2 din 3 au informatii false), administratorii de bloc nu au cartea tehnica iar de la taxe si impozite am inteles ca e anul declarat de proprietar.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
daniel a răspuns:
14 nov. 2019

Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat si bine structurat.

avatar
Anca Toma a răspuns:
14 nov. 2019
  • imobiliare.ro

Momentan, nu exista o platforma sau institutie care sa centralizeze si sa ofere tuturor cetatenilor informatii privind vechimea constructiilor dintr-o anumita localitate.
Daca este vorba de un apartament din Bucuresti, am identificat o platforma cu informatii destul de cuprinzatoare despre constructiile existente: http://catalogbucuresti.info/ Daca blocul nu a fost inca modernizat, puteti verifica si listele blocurilor ce urmeaza a fi anvelopate, disponibile pe site-ul primariei; este posibil sa il regasiti acolo, iar in aceste liste este trecut, de obicei, si anul constructiei.
Puteti incerca sa strangeti informatii si din teren, intreband vecinii (de preferat cei mai in varsta care, probabil, locuiesc acolo de multa vreme). Verificati si anunturile de vanzare active in mediul on-line, poate sunt si alte apartamente disponibile. Informatiile de acest tip nu prezinta nicio garantie, dar, confruntate cu datele din certificatul energetic, pot ajuta la clarificarea situatiei.
Daca sunteti interesat mai putin de un an anume, dar sunteti ingrijorat cu privire la aspectele calitative ale proprietatii (detalii constructive, riscuri, vicii ascunse, deterioari importante etc.), consideram ca cel mai in masura sa va ajute este un evaluator imobiliar specializat. Acesta se va deplasa la adresa si, in procesul de evaluare, va tine cont de toate aspectele de fapt si de drept ale imobilului. Costurile unei evaluari de specialitate sunt accesibile si recomandam de fiecare data ca acestea sa fie incluse de la bun inceput in buget si in planul decizional. Lista completa cu evaluatorii autorizati poate fi consultata aici: http://site2.anevar.ro/
Daca este vizata o cladire veche, un alt specialist care ar putea contribui cu sfaturi foarte utile este un inginer constructor proiectant de structuri – lista acestora este publicata aici: http://www.aicps.ro/membrii
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, ne dorim ca experienta de achizitie sa fie una pozitiva de la inceput pana la final, iar rezultatul sa fie exact cel pe care vi-l doriti.