daniel a întrebat

An constructie imobil

publicat pe 13 Nov 2019 in categoria Cumpărători

Buna ziua, cum aflam anul constructiei daca nu apare pe contractul de vanzare cumparare? De pe certificatul energetic nu e relevant (2 din 3 au informatii false), administratorii de bloc nu au cartea tehnica iar de la taxe si impozite am inteles ca e anul declarat de proprietar.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
4 răspunsuri de la experți 4 răspunsuri de la cititori
avatar
proprietar a răspuns:
14 Nov 2019
  • imobiliare.ro

Momentan, nu exista o platforma sau institutie care sa centralizeze si sa ofere tuturor cetatenilor informatii privind vechimea constructiilor dintr-o anumita localitate.
Daca este vorba de un apartament din Bucuresti, am identificat o platforma cu informatii destul de cuprinzatoare despre constructiile existente: http://catalogbucuresti.info/ Daca blocul nu a fost inca modernizat, puteti verifica si listele blocurilor ce urmeaza a fi anvelopate, disponibile pe site-ul primariei; este posibil sa il regasiti acolo, iar in aceste liste este trecut, de obicei, si anul constructiei.
Puteti incerca sa strangeti informatii si din teren, intreband vecinii (de preferat cei mai in varsta care, probabil, locuiesc acolo de multa vreme). Verificati si anunturile de vanzare active in mediul on-line, poate sunt si alte apartamente disponibile. Informatiile de acest tip nu prezinta nicio garantie, dar, confruntate cu datele din certificatul energetic, pot ajuta la clarificarea situatiei.
Daca sunteti interesat mai putin de un an anume, dar sunteti ingrijorat cu privire la aspectele calitative ale proprietatii (detalii constructive, riscuri, vicii ascunse, deterioari importante etc.), consideram ca cel mai in masura sa va ajute este un evaluator imobiliar specializat. Acesta se va deplasa la adresa si, in procesul de evaluare, va tine cont de toate aspectele de fapt si de drept ale imobilului. Costurile unei evaluari de specialitate sunt accesibile si recomandam de fiecare data ca acestea sa fie incluse de la bun inceput in buget si in planul decizional. Lista completa cu evaluatorii autorizati poate fi consultata aici: http://site2.anevar.ro/
Daca este vizata o cladire veche, un alt specialist care ar putea contribui cu sfaturi foarte utile este un inginer constructor proiectant de structuri – lista acestora este publicata aici: http://www.aicps.ro/membrii
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, ne dorim ca experienta de achizitie sa fie una pozitiva de la inceput pana la final, iar rezultatul sa fie exact cel pe care vi-l doriti.

Raporteaza

1

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
24 May 2024
  • imobiliare.ro

@ Anna Lise: Conform informatiilor publicate de Primaria Sectorului 5, Blocul 95 (scarile 1,2) din str. Nasaud nr.25 a fost construit in 1987, are regim de inaltime S+P+8E+ETH si a fost inclus in proiectul de crestere a performantei energetice in 2021. Nu am gasit informatii cu privire la finalizarea lucrarilor de reabilitare, putem numai presupune ca acestea s-au desfasurat in perioada iun.2021- iun.2022.
https://sector5.ro/situatie-blocuri-cu-documentatia-expertiza-tehnica-audit-energetic-si-documentatie-de-avizare-ce-urmeaza-a-intra-in-procesul-de-reabilitare/
https://sector5.ro/media/2022/07/HCL-66-27.06.2022.pdf

Raporteaza

0

avatar
Anna Lise a răspuns:
21 May 2024

Bună ziua! Doresc informații an bloc95 Strada Năsăud nr.25 ,sector 5 , Calea Ferentari și în ce an a fost reabilitat.Multumesc frumos!

Raporteaza

0

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
8 Dec 2023
  • imobiliare.ro

@ Simion: Din informatiile publicate pe internet, blocul D1 de pe Bdul Nicolae Grigorescu, sector 3, a fost construit in 1965, are regim de inaltime S+P+10 si a fost reabilitat termic (probabil 2015-2017). Pentru a valida toate informatiile de care aveti nevoie, va recomandam sa va deplasati si la locatie sau sa contactati o agentie imobiliara din zona.

Raporteaza

0

avatar
Simion a răspuns:
2 Dec 2023

Buna dimineata. Doresc info. an constructie bloc din bd. Nicolaie Grigorescu nr. 43 bl. D1, sc A si cate etaje are blocul, daca este reabilitat si cand?... Multumesc cu iubire.

Raporteaza

0

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
9 Mar 2021
  • imobiliare.ro

@ vasile Sekret: Conform informatiilor gasite de noi in mediul online, blocul P3 din str. Amurgului nr.22, a fost edificat in jurul anului 1980. Redam mai jos un extras din descrierea imobilului, asa cum a fost publicata de catre SCPEJ Cosoreanu si Asociatii, pe baza unui raport de evaluare intocmit de un expert:
“(…) imobilul situat în Bucuresti,str. Amurgului, nr. 22, bloc P3, (…), sector 5, compus din 1 camera (garsoniera) plus dependinte, confort III, semidecomandat, in suprafata utila de 15 mp si o suprafata totala de 15 mp (…)
Descrierea constructiei conform raportului de evaluare:
Proprietatea este amplasata periferic in partea de Sud-Vest a Municipiului
Bucuresti, in microzona Rahova-Salaj. Apartamentul este amplasat la etajul 2/4
al unui bloc edificat in jurul anului 1980. Puncte de reper (linii pietonale): in
partea de Est, la circa 50 ml – str. Amurgului; in partea de Nord, la circa 300 ml
– Calea Rahovei; in partea de Sud-Est, la circa 600 ml – Soseaua Salaj.
Destinatia generala a cladirilor din zona apropiata este una rezidentiala,
predominant cu case/blocuri de o calitate submedie/medie, precum si cu spatii
de prestari servicii, de-a lungul cailor principale de acces (Soseaua Salaj,
Calea Rahovei, Soseaua Alexandriei). Accesul auto/pietional se realizeaza pe
drumuri asfaltate de buna calitate. Traficul auto este unul ridicat la nivelul
arterelor principale (Calea Rahovei, Soseaua Salaj). Transportul in comun este
relativ bine dezvoltat in aceasta zone cu autobuze, tramvaie, microbuze in
regim maxi-taxi. Zona este deservita satisfacator cu puncta comerciale si spatii
social-urbane. Zona dispune de: magazine in numar suficient, piata de legume,
fruncte si produse alimentare diverse in zona.”
Sursa: https://www.executaresilita.ro/wp-content/uploads/2019/12/PUBLICATIE-VANZARE-I.V2-3.pdf

Raporteaza

0

avatar
vasile Sekret a răspuns:
8 Mar 2021

buna ziua ! va rog frm sa ma ajutati sa afluu si eu anul de constructie a unui imobil din rahova sect 5 bucuresti . Pe str Amurgului22, bl p3 bucuresti

Raporteaza

0

daniel a răspuns:
14 Nov 2019

Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat si bine structurat.

Raporteaza

0