Tene Mirela-Georgiana a întrebat

Apartamentele de la ultimul etaj sunt mai ieftine?

publicat pe 10 Jan 2021 in categoria Cumpărători

Bună ziua! Un apartament situat la ultimul etaj al unui bloc este evaluat mai ieftin ca un apartament cu aceleași caracteristici, dar la un etaj intermediar? Vă mulțumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
11 Jan 2021
  • imobiliare.ro

In ansamblu, exista o variatie usoara a pretului mediu in functie de etaj (ultimul etaj sau parter vs. etaj intermediar), insa nu este o regula, consideram ca este necesara o analiza mai amanuntita a fiecarui caz in parte, care sa includa toate caracteristicile importante ale proprietatii (suprafata, ultilitati, clasa energetica, zona, finisaje etc.). De exemplu, daca este vorba de un bloc nou, diferenta in piata, nu este una semnificativa. In cazul blocurilor vechi, in marile orase, se inregistreaza mici diferente, dar, daca blocul a fost reabilitat sau daca are o structura constructiva performanta, din nou, pretul final nu sufera mari ajustari.
Cel mai in masura sa va ofere consultanta legata de valoarea de piata a apartamentului, comparativ cu alte imobile similare, este un evaluator autorizat sau un broker imobiliar cu experienta – regasiti aici lista acutalizata cu agentiile imobiliare: http://www.imobiliare.ro/feedback_264516 - puteti trimite mesaj direct din pagina de contact a fiecareia, completand formularul din partea stanga (“Ai nevoie de ajutor?”).
Daca aveti in vedere un imobil anume, va sfatuim sa faceti o analiza a pretului proprietatii utilizand aplicatia noastra - Pret Expert: http://www.imobiliare.ro/feedback_59974 Imobiliare.ro pune la dispozitia vizitatorilor o analiza gratuita pe luna.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0