Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Nadia a întrebat

Buna! Doresc sa stiu din ce este mai bine sa fie construita o casa…

publicat pe 19 oct. 2012 in categoria Cumpărători

Buna! Doresc sa stiu din ce este mai bine sa fie construita o casa – BCA ori caramida ori pe structura de lemn? Cine poate sa dea un sfat, cine stie, si inca o rugaminte: cand se cumpara o casa se poate plati cineva sa verifice daca este constructia solida sau ceva de genul? Am auzit si eu, dar nu stiu exact ce si cum. Astept sfaturi inainte sa fac o greseala sa cumpar o casa fara sa stiu. Nu vreau sa gresesc ca o casa este ptr o viata, nu ptr o zi-doua. Astept raspunsuri, va multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
4 răspunsuri de la cititori
cristi a răspuns:
31 oct. 2012

Preferabil ar fi ca peretii casei sa fie din caramida, deoarece peretii din caramida sunt pereti portanti(rezistenti), cu o conductivitate termica mai ridicata decat peretii din BCA. Ca si verificare, va recomand sa apelati la un inginer constructor/diriginte de santier sa verifice existenta/sau nu a fisurilor din pereti, modul de realizare a acoperisului,peretilor,grinzilor ,placii de beton,etc. De preferabil,daca casa este construita dupa 2000 ar fi sa cereti cartea tehnica a constructiei. In acea carte se specifica daca constructia a respectat un proiect, a fost verificata de diriginti de santier/proiectanti autorizati, cine a fost constructorul , etc.

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 oct. 2012

În primul rând, vă felicit pentru abordarea dumneavoastră. Sunt complet de acord cu dumneavoastră. Acum pentru răspunsuri:
• Există case sigure indiferent de opțiunea pe care o alegeți. Factorul important este calitatea și garanția oferită de persoana care o vinde/o construiește. Depinde și de caracterul omului:
Există multe persoane cărora nu le plac casele de lemn chiar dacă au o calitate foarte bună acum. Merg după un anumit principiu. Sugestia mea ar fi să vizitați toate opțiunile și apoi să alegeți categoria care se potrivește cu abordarea dumneavoastră.
• Bineînțeles că puteți controla calitatea. Dacă mă întrebați pe mine, TREBUIE să o verificați pentru a vă feri de surprize neplăcute în viitor. S-ar putea să plătiți chiar și pentru proprietăți pe care nu le veți cumpăra, însă nu vă puteți proteja interesele altfel.
• Există mulți profesioniști care pot face asta. Nu trebuie să plătiți o avere însă nu o vor face pro bono.

narcis cazacu a răspuns:
30 oct. 2012

caramida 100 %

Silviu a răspuns:
26 oct. 2012

Clar caramida...