Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
mihaela a întrebat

Care e diferenta dintre un expert imobiliar si un agent imobiliar?…

publicat pe 11 feb. 2013 in categoria Cumpărători

Care e diferenta dintre un expert imobiliar si un agent imobiliar? Unde pot gasi o persoana care sa actioneze in interesul meu, sa verifice daca ceea ce intentionez sa cumpar isi merita pretul, daca actele sunt in ordine, daca situatia financiara a proprietarului e ok? Cat e de sigur sa iau in consideratie cumpararea unui apartament care nu este achitat integral la banca sau are ipoteca?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Adr a răspuns:
30 mai 2013

Ma gandesc ca poate faceti referire la diferenta dintre un agent imobiliar si un consultant imobiliar (expert imobiliar...). Consultantul imobiliar efectueaza toata munca descrisa de dvs mai sus (verifica acte, notariat, etc) DAR acestea solicita un comision peste medie. Agentul imobiliar este un individ cu studii sau fara studii care in timpul liber se joaca de a imobiliarele. Este safe sa efectuati un D.D inainte dupa aceea luati decizia.

Bogdan a răspuns:
18 mart. 2013

Din contra cele care au fost sau sunt ipotecate au actele foarte ok pentru ca o banca si un notar au verificat actele. Inainte sa dati sfaturi ar trebui sa va documentati. Daca nu sunteti in domeniu nu va treziti sa duceti lumea in eroare.

Viviana Habouch a răspuns:
5 mart. 2013

Puteti achizitiona o proprietate imobiliara ipotecata, intrucat ipoteca se poate ridica odata cu incheierea contractului de vanzare-cumparare sau se poate "muta" in contul dvs. In ceea ce priveste verificarea documentelor, de acest lucru se ocupa notarul, orice este inscris in Cartea Funciara fiind veridic si autentic. Cat priveste situatia financiara a vanzatorului, nu cred ca este problema dvs, presupun ca oricum nimeni nu vinde din cauza de surplus de proprietati, ci din necesitati financiare....

numaboidomlepeaici a răspuns:
3 mart. 2013

trebuie sa te gandesti ca a trecut print-un filtru daca este ipotecat , s-au verificat deja actele de catre banca care a acordat creditul ipotecar , avantajul tau

Mihai a răspuns:
28 feb. 2013

Cum adica isi complica singur viata si risca sa piarda bani, cred ca nu ati trecut prin situatii de genul. Observ ca pe aici numai "destepti" raspund la intrebari. Eu am cumparat si apartament cu sulta si altul cu ipoteca, si nu am riscat nimic.

isac vioara a răspuns:
26 feb. 2013

Nu v-as sugera sa achizitionati asa ceva.Va complicati singur viata si riscati sa pierdeti si amritii de bani pe care i-ati muncit cu greu.

Daniel a răspuns:
23 feb. 2013

Diferenta este ca intre un magar si un asin. E acelasi lucru! Mai bine cautati un avocat si verifica el toate actele si toate situatiile mentionate. Daca nu aveti bani pentru un avocat este bine sa cautati un inginer in constructii(de preferinta diriginte de santier) si apoi mergeti la un notar pentru celelate verificari privind situatia juridica a imobilului.